ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Remedii naturiste împotriva nervozității excesive

Presiunea psihologică, la care suntem supuși din cauza problemelor la serviciu și acasă, provoacă o nervozitate sporită. Cu trecerea timpului, nervozitatea sporește. Medicamentele, ce controlează sistemul nervos, pot genera dependență, de aceea e mai bine să le înlocuim cu remedii naturale.

Nervozitatea: ce trebuie să știm

De dereglările psihice se ocupă psihologii și psihiatrii (apropo, medicamentele sunt prescrise doar de ultimii). Muți consideră că a fi nervos este ceva normal, iar problema apare doar atunci cînd nervozitatea sporește. Bolile de nervi pot avea consecințe neplăcute, dacă nu sunt tratate la timp.

Iată cîteva cauze ale nervozității:

Stresul: flagelul timpului nostru, de care suferă milioane de oameni din întreaga lume. Stresul provoacă o listă întreagă de simptome: insomnie, oboseală cronică, gripă (din cauza suprasolicitării sistemului imunitar), căderea părului, lipsa poftei de mîncare, obiceiul de a roade unghiile etc.

Depresia: deseori provoacă stres, deoarece de fiecare dată cînd persoana se află în depresie, în organism este eliberat un hormon ce împiedică funcționarea normală a creierului.

Insomnia: este și cauză, și efect. Cînd nu putem adormi, reacția firească a organismului scade, scade nivelul de concentrare. Insuficiența somnului este o problemă aparte, care necesită o soluționare cît mai rapidă.

Remedii naturiste cu efect calmant. Multe produse alimentare și băuturi se consideră antidepresante. Iată unele dintre ele:

Beți un pahar de suc de portocală, amestecat cu două linguri de mieri și o lingură de nucșoară.

Radeți prin răzătoare două cepe și amestecați-le cu două căni de țelină mărunțită. Adăugați la amestec alte ingrediente și mîncați-o sub formă de salată.

Muiați în apă pe noapte circa 15 nucșoare. Curățiți-le și faceți o pastă din ele și o linguriță de ghimber. Beți înainte de somn.

Ierburi și condimente, ce ajută să scăpați de nervozitate:

Ginsengul: luptă cu stresul și depresia, întărește sistemul nervos.

Sunătoare: restabilește sistemul nervos, poate trata depresia. Administrați o linguriță de flori mărunțite de două pe zi.

Valeriana: una dintre cele mai populare ierburi pentru tratarea bolilor nervoase, de asemenea, calmează bătăile de inimă, convulsiile, insomnia și stresul. Beți infuzia, pregătită din 15 g de rădăcină de valeriană, în fiecare zi.

Cardamom: ajută la diferite boli nervoase. Adăugați-l în ceai sau la pregătirea deserturilor. El este adăugat deseori în cafea, însă acesta nu este cel mia bun remediu pentru Dvs., dacă suferiți de nervozitate.

Busuiocul: calmează și întărește sistemul nervos. Administrați după mîncare o tinctură, pregătită din frunze uscată și o cană de apă.

Melisa: luptă cu stările de anxietate. Beți ceai dintr-o mînă de frunze uscate și apă fiartă de trei ori pe zi.

Maghiran: are efect sedativ, ajută în caz de stres, nervozitate și insomnie. Beți cîte trei căni pe zi (faceți infuzie din 5 g de frunze).

Vezi și Zece remedii naturiste impotriva nervozitatii excesive!

 

 

Sursa: rus-health.info

Marţi, 16 februarie 2016
Vizualizări: 3988

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
152
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
121
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
123
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
141