Remedii naturiste împotriva nervozității excesive

/ Vizionări: 5032

Домашние средства от повышенной нервозности

Presiunea psihologică, la care suntem supuși din cauza problemelor la serviciu și acasă, provoacă o nervozitate sporită. Cu trecerea timpului, nervozitatea sporește. Medicamentele, ce controlează sistemul nervos, pot genera dependență, de aceea e mai bine să le înlocuim cu remedii naturale.

Nervozitatea: ce trebuie să știm

De dereglările psihice se ocupă psihologii și psihiatrii (apropo, medicamentele sunt prescrise doar de ultimii). Muți consideră că a fi nervos este ceva normal, iar problema apare doar atunci cînd nervozitatea sporește. Bolile de nervi pot avea consecințe neplăcute, dacă nu sunt tratate la timp.

Iată cîteva cauze ale nervozității:

Proprietățile terapeutice ale șofranului
Proprietățile terapeutice ale șofranului

Stresul: flagelul timpului nostru, de care suferă milioane de oameni din întreaga lume. Stresul provoacă o listă întreagă de simptome: insomnie, oboseală cronică, gripă (din cauza suprasolicitării sistemului imunitar), căderea părului, lipsa poftei de mîncare, obiceiul de a roade unghiile etc.

Depresia: deseori provoacă stres, deoarece de fiecare dată cînd persoana se află în depresie, în organism este eliberat un hormon ce împiedică funcționarea normală a creierului.

Insomnia: este și cauză, și efect. Cînd nu putem adormi, reacția firească a organismului scade, scade nivelul de concentrare. Insuficiența somnului este o problemă aparte, care necesită o soluționare cît mai rapidă.

Remedii naturiste cu efect calmant. Multe produse alimentare și băuturi se consideră antidepresante. Iată unele dintre ele:

Beți un pahar de suc de portocală, amestecat cu două linguri de mieri și o lingură de nucșoară.

Radeți prin răzătoare două cepe și amestecați-le cu două căni de țelină mărunțită. Adăugați la amestec alte ingrediente și mîncați-o sub formă de salată.

Muiați în apă pe noapte circa 15 nucșoare. Curățiți-le și faceți o pastă din ele și o linguriță de ghimber. Beți înainte de somn.

Ierburi și condimente, ce ajută să scăpați de nervozitate:

Ginsengul: luptă cu stresul și depresia, întărește sistemul nervos.

Sunătoare: restabilește sistemul nervos, poate trata depresia. Administrați o linguriță de flori mărunțite de două pe zi.

Valeriana: una dintre cele mai populare ierburi pentru tratarea bolilor nervoase, de asemenea, calmează bătăile de inimă, convulsiile, insomnia și stresul. Beți infuzia, pregătită din 15 g de rădăcină de valeriană, în fiecare zi.

Cardamom: ajută la diferite boli nervoase. Adăugați-l în ceai sau la pregătirea deserturilor. El este adăugat deseori în cafea, însă acesta nu este cel mia bun remediu pentru Dvs., dacă suferiți de nervozitate.

Busuiocul: calmează și întărește sistemul nervos. Administrați după mîncare o tinctură, pregătită din frunze uscată și o cană de apă.

Melisa: luptă cu stările de anxietate. Beți ceai dintr-o mînă de frunze uscate și apă fiartă de trei ori pe zi.

Maghiran: are efect sedativ, ajută în caz de stres, nervozitate și insomnie. Beți cîte trei căni pe zi (faceți infuzie din 5 g de frunze).

Vezi și Zece remedii naturiste impotriva nervozitatii excesive!

 

 

Sursa: rus-health.info

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137