Remedii naturiste pentru dinți sănătoși
Citiți componența pastei de dinți. Multe dintre componente sînt dăunătoare pentru sănătate. Alegeți paste de dinți cu componență clară sau există o alternativă – să preparați paste și prafuri de dinți acasă.
Praf de dinți din plante
Plantele utilizate: mușețelul, coada-calului, frunze de mentă, flori de gălbenele, frunze de coacăz, urzică, flori de coada-șoricelului, sunătoare, scoarță de stejar, hamei etc. Plantele se toacă mărunt în praf, după care se cern. Se adaugă și cetină din cedru, pin, molid. Studiați proprietățile plantelor, pentru a ști cît și în ce proporții se adaugă.
Rețetă.
Se iau părți egale de :
1. Caolin
2. Praf din plante
3. Cenușă din mesteacăn
Se amestecă și se păstrează în recipiente din sticlă. Termenul de păstrare – cel puțin un an.
Acest praf ajută la detartraj, înălturînd depunerile de pe dinți.
Praf de dinți din salvie
Două lingurițe de frunze verzi de salvie sau coada-calului se zdrobesc într-un vas rezistent la temperaturi mari, se adaugă o lingură de sare. Se dă la cuptor pînă frunzele devin crocante. Se scot și se fac praf. Se păstrează într-un vas ermetic.
Praf din mesteacăn
Remediu naturist pentru înălbirea dinților. Se iau frunze de mesteacăn, peste care se toarnă apă clocotită. După ce s-a răcit puțin se strecoară și cu această infuzie se clătesc dinții.
Praf de dinți din sare
Se ia 1 linguriță de sare de mare măruntă și se amestecă cu miere pînă la consistența unei paste, apoi se adaugă 2 picături de ulei de cuișoare (sau ulei de ceai, de pin, de levănțică, de mentă).
De asemenea, ca să vă mențineți dinții curați, mîncați fructe și legume proaspete.
Sursa: rus-health.info