ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Remedii naturiste pentru dinți sănătoși

Citiți componența pastei de dinți. Multe dintre componente sînt dăunătoare pentru sănătate. Alegeți paste de dinți cu componență clară sau există o alternativă – să preparați paste și prafuri de dinți acasă.

Praf de dinți din plante

Plantele utilizate: mușețelul, coada-calului, frunze de mentă, flori de gălbenele, frunze de coacăz, urzică, flori de coada-șoricelului, sunătoare, scoarță de stejar, hamei etc. Plantele se toacă mărunt în praf, după care se cern. Se adaugă și cetină din cedru, pin, molid. Studiați proprietățile plantelor, pentru a ști cît și în ce proporții se adaugă.

Rețetă.

Se iau părți egale de :

1. Caolin

2. Praf din plante

3. Cenușă din mesteacăn

Se amestecă și se păstrează în recipiente din sticlă. Termenul de păstrare – cel puțin un an.

Acest praf ajută la detartraj, înălturînd depunerile de pe dinți.

Praf de dinți din salvie

Două lingurițe de frunze verzi de salvie sau coada-calului se zdrobesc într-un vas rezistent la temperaturi mari, se adaugă o lingură de sare. Se dă la cuptor pînă frunzele devin crocante. Se scot și se fac praf. Se păstrează într-un vas ermetic.

Praf din mesteacăn

Remediu naturist pentru înălbirea dinților. Se iau frunze de mesteacăn, peste care se toarnă apă clocotită. După ce s-a răcit puțin se strecoară și cu această infuzie se clătesc dinții.

Praf de dinți din sare

Se ia 1 linguriță de sare de mare măruntă și se amestecă cu miere pînă la consistența unei paste, apoi se adaugă 2 picături de ulei de cuișoare (sau ulei de ceai, de pin, de levănțică, de mentă).

De asemenea, ca să vă mențineți dinții curați, mîncați fructe și legume proaspete.

 

Sursa: rus-health.info

Vineri, 29 aprilie 2016
Vizualizări: 1231

Citiţi de asemenea

Stațiile de încărcare pentru mașini nu sunt atît de uimitoare în zilele noastre.Dar ce e de făcut cu bicicletele electri...
36
Ai auzit de un astfel de fenomen ca "Furtună murdară"?Așa se numește fenomenul, cu formarea de fulgere în norul de cenuș...
43
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
30
Oamenii merg de obicei în natură, ca la odihnă.Eu credeam că viața în natură trebuie să fie o stare permanentă a omului....
64