ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reportaj de la ultimul festival „De la inimă la inimă – crearea familiei” 2018

 

Familie fericită, pămînt fericit, oameni fericiți! Cum să le facem pe toate acestea în realitatea noastră? Cum să ajungem la acest lucru, cum să cîștigăm experiență și cum să restaurăm tradiția antică, culturală și patrimonială? La toate aceste întrebări am găsit unele răspunsuri vizitînd Festivalul Internațional „De la inimă la inimă – crearea familiei” 2018, care a avut loc în Rusia, în preajma orașului Ghelendjik, în satul Vozrojdenie (Renaștere), între 16 și 21 iunie.

Așadar, cum a fost...

În premieră, în acest an organizatorii au schimbat direcția generală a tuturor activităților printr-o nouă direcție – crearea familiei. Acest vector a dat un al sens festivalului.

Evenimentul a fost un adevărat studiu al tuturor sferelor de dezvoltare a personalității umane și a existenței conștiente. Prin urmare, de la participanți se cerea implicare maximă și aprofundare în programul festivalului. De menționat că la festival nu a existat un caracter de masă.

Totodată, a fost o echipă puternică de antrenori și moderatori – șapte permanenți și aproximativ treizeci de maeștri și antrenori care se înlocuiau periodic. Ei au reușit să adune în jurul lor oameni incredibil de puternici.

La cursurile și orele de grup, de obicei, veneau cîte treizeci de oameni, ca să studieze subiectele ce îi interesau. Prin urmare, toți puteau fi urmăriți și monitorizați. Se poate spune că în cadrul festivalului s-a produs o montare personalizată, care le-a permis tuturor – și profesorilor, și elevilor – să se autodepășească și să meargă mai departe într-o calitate nouă de unii singuri. Deși au fost și unii dintre cei care își căutau perechea, și-au realizat visul și deja merg prin viață mînă de mînă. Un cuplu dintre acestea îl constituie Serghei și Svetlana, de la care am luat un scurt interviu.

- Svetlana, cum a contribuit festivalul la întîlnirea voastră?

- Am jucat în jocul numit „frînghiuța”. Îi sfătuim pe toți căutătorii de parteneri să-l încerce. Este un joc în care noi, fiind încă oameni necunoscuți, ne-am îndreptat unul spre celălalt pe o funie și trebuia să ne ocolim reciproc fără a o lăsa. Apoi, creierul meu a primit, în cele din urmă, un semnal de la un bărbat. El este sigur și pot merge oriunde cu el. Așa ceva s-a întîmplat prima dată. E minunat!

- Și unde ați plecat de la "frînghiuță"?

- Am plecat la casa de cultură și a meditat sub dangătul de cești produs de antrenoarea și coorganizatoarea festivalului Elena Krotova.

Apoi am vorbit cu însăși Elena Krotova.

- Elena, cum de ați putut schimba formatul tradițional al festivalului și conținutul lui?

- Printr-un miracol. Prin înțelegerea faptului că totul ar trebui să aibă o direcție și realizare. Omul vine pe pămînt cu niște scopuri și sarcini. Și familia este mai mult decît întîlnirea a două persoane. Oamenii, în diferite circumstanțe, sînt chemați la creativitate. Și familia este creația lumii pentru copil. Și aici este creativitate. La urma urmei, în primii ani de viață pentru un om mic, abia născut, există numai mama și tatăl, fratele și sora… În familie poți pătrunde mai adînc în lumea interioară a celuilalt. Există cunoaștere la cele mai adînci nivele prin interacțiune. Și la noi s-au creat cupluri. În realitate, nu erau mulți oameni, dar perechi s-au format multe. Și mă bucur că am fost capabili, ca organizatori, să creăm condiții și spațiu care invită oameni.

- Ce altă minune a avut loc la festivalul „De la inimă la inimă – crearea familiei” 2018?

- O muncă de informare puternică. Ne-am conectat cu spiritul nostru, cu noi înșine, ne-am construit gîndurile din cel mai subtil punct de vedere, de la cel mai înalt nivel… Și iese că totul este legat de Dumnezeu. Această setare oferă toată puterea de iluminare. Oamenii generează întrebări și primesc imediat răspunsuri din flux, din cele mai delicate sfere. Ocupațiile diverse au studiat relațiile din familie și le-au transformat într-o atmosferă de iubire. A avut loc o conștientizare a reperelor și a alegerilor. Eu nu văd nimic mai presus de energia spirituală.

Iată un astfel de festival minunat i-a ajutat pe mulți dintre participanții lui să creeze noi cupluri și să își dezvolte lumea interioară pentru o viață de familie fericită în prezent și viitor!

Anna Kunț

Citiţi de asemenea

Natura ne oferă o mulțime de surse de energie ușor accesibile: vînt, soare, apă. Folosim doar o mică parte din ceea ce...
44
Cu fiecare an, impactul schimbărilor climatice globale devine tot mai perceptibil. Se crede că una dintre cauzele sporir...
25
Evenimentul "Hiturile moldovenești ale anilor 70-90", care trebuia să aibă loc pe 19 septembrie la Teatrul Verde din Par...
59
Ochii nu sunt doar o fereastră a sufletului, ci și un răspuns aproape imediat la întrebarea dacă aveți probleme de săn...
250