ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Republica Moldova, Ucraina şi Belarus se pot confrunta cu grave probleme de mediuAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Republica Moldova, Ucraina şi Belarus sunt în pericol de mediu probleme serioase asociate cu consecinţele tragice ale accidentului de la Cernobîl şi prezenţa a deşeurilor toxice, siturilor contaminate şi a apei poluate. Ca corespondent al "New Region" referindu-se la ediţia franceză a Romandie şi Agenţia France Presse, descrisă într-un raport special al OSCE, a lansat ieri, la Praga.

În Ucraina, rămâne al Uniunii Sovietice aproximativ 2,5 milioane de tone de arme, muniţii şi a deşeurilor militare, printre care 4 locuri substanţe radioactive, raportul "Mediu şi Securitate: riscuri Transformarea în» cooperare («Environnement et Securite: transformator le risque ro »de cooperare). La 5% la 10% din depozitele militare ucrainene au nevoie de reparaţii capitale, raportul subliniază încă o dată pe o serie de explozii accidentale în arsenalul novobogdanovskom în 2004 şi 2006.

În Belarus, problemele cele mai grave de mediu asociate cu eliminarea de arme şi muniţii, inclusiv materiale toxice sau radioactive, de asemenea, moştenită de la Uniunea Sovietică. În această republică, formarea motive militare ocupa 300 000 ha, din care 200 mii - în pădure. În unele locuri, depozitele de deşeuri a pierdut militare scopul său, şi autorităţile locale sunt încercarea de a curăţa până contaminate cu ulei de sol şi a zonelor supuse la radiaţii electromagnetice puternice.

De asemenea, Moldova trebuie să se ocupe militar patrimoniului său, care include aproximativ 20 mii tone de arme şi muniţii stocate la gara Kolbasna în Transnistria. Explozie a stocurilor de non-transportabil poate duce la catastrofe umanitare şi de mediu în regiune, a declarat Romandie.

Este mai bine lucrurile nu în aceste ţări şi cu deşeuri industriale. experţii europeni a adus într-o listă de 8.000 de tone de pesticide expirate în Belarus, şi aproximativ 20 mii tone în Ucraina, printre care 2.000 de tone de DDT, durată substanţe chimice toxice lung, în special periculoase pentru mediu şi sănătatea umană.

Conform raportului al OSCE, Republica Moldova, în plus faţă de un milion de tone de deşeuri industriale, ar trebui să rezolve problema cu 8 mii tone de deşeuri toxice, care, din cauza de stocare săraci contribuie la contaminarea solului şi a apei.

Aşa cum se menţionează în raport, calitatea apei din aceste trei ţări nu îndeplinesc standardele necesare. În Ucraina, circa 39% din apele uzate contaminate cu deşeuri din industria grea, un sfert din volumul de apă nu este curatat la toate.

În Moldova, nivelul de poluare în mai mult de jumătate din volumul de sursa de apă subterană, amoniac, nitrati, fenoli sau produse petroliere depăşeşte toate normele acceptabile.

După cum sa menţionat în raport, după prăbuşirea Uniunii Sovietice suma de anumite tipuri de substanţe poluante reduse, altele din cauza controlului neregulate şi a exploatării necorespunzătoare a rezervelor naturale, dimpotrivă, a crescut. Scopul raportului - pentru a ajuta ţările interesate în identificarea site-urile cele mai periculoase şi creşterea gradului de conştientizare a potenţialului lor de pericol, a declarat într-un interviu cu France Presse Bernard Sua responsabil faţă de OSCE pentru problemele de mediu.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 29 mai 2007 11:55
Vizualizări: 3932

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
310
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
301
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
322
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
166