Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/articles/maya/pic01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Reteta de porumb pâine veche Maya.
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reteta de porumb pâine veche Maya.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cititorul va fi plăcut surprins de cât de mare alimente poate fi acest porumb, şi în ce măsură poate fi prezentat la masa noastră. Prezentat de modul de prelucrare a nu arata ca oricare dintre retete de obicei pentru gătit, deşi este reproductibilă în casă. Unicitatea sa este faptul că dă mâinile biotehnologice antichitate procesului de valoroase. Fiind utilizate pe scară largă în America Centrală, se poate face un serviciu bun si suntem cu tine. Prin capacitatea sa de a îmbunătăţi valoarea nutriţională a alimentelor poate fi comparat cu procesul de fermentare, nici mai puţin.

Acum detalii.
Dacă mâncaţi o fierte de porumb fierbinte încă în stadiul de maturitate lapte, dar unse cu unt şi presărat cu sare brută ordinară ... - Gust şi aromă de memorabile sale. Cu toate acestea, oricare ar fi fost pregătită de la un bob mature - va fi o impresie destul de diferite. Tort de faina, fulg terci de ovăz (terci), - poate avea o aromă plăcută, dar va rămâne doar ca un mijloc de foame sau alimente care vor fi interesante pentru a încerca doar o singură dată. Acesta nu va, nu poate servi ca o dieta de zi cu zi. Porumb pentru ideile noastre despre asta mai potrivite pentru hrana animalelor (cu quad stomacul lor). tratament termic nu este în măsură să afecteze semnificativ usvaivaimost şi proprietăţile sale nutritive.

Cum, atunci, pâine de porumb tradiţional într-o bucătărie mexican - tortilla (sau tortilla), împreună cu alte produse din aluat de porumb vechi, există încă o tradiţionale mancaruri favorite, baza de alimentare a acestora? Tortilla din aceeaşi făină de grâu, în ciuda costuri mai mici, a fost respinsă! Pentru majoritatea mexicani utilizarea tortilla de grau, paste sau orez este doar o ultimă instanţă de foame! Fără îndoială, acest lucru nu este doar un angajament la produsele alimentare tradiţionale. Rămâne de neînţeles, şi faptul că laboratorul de NASA pentru furnizarea de astronauţi americani tortilla de porumb imennno incluse în dieta de astronauţi sale (1980). Cred că într-o lungă călătorie va oferi cel mai bun lucru din lume ... În cazul în care adevărul este înmormântat, oameni buni! Sa dovedit că am fost necunoscute la reţeta adevărat pentru pâine de porumb, precum şi pe un alt continent pierdut punctul principal de gătit din boabe de grâu.

În Mexic şi în ţările din jur sunt tradiţionale, folosind modul lor de pâine de porumb de gătit, care necesită obligatoriu pre-procesare de baze de cereale. Acest proces uimitor are un nume - Nikstamalizatsiya. Numai după ce se întoarce de la porumb şi furaj grosier în alimente nutritive excelente, omule masă decentă!

În istoria noastră a fost o încercare de a face uz deplin de toate avantajele a Reginei domenii încă sub Hruşciov. În timpul vizitei sale în SUA, delegaţia sa a fost în mod evident impresionat de progresul agriculturii ţară îndepărtată, în ciuda capitaliste modul înapoi de agricultură. Bază pentru prosperitatea economiei sale văzut în cel mai larg utilizarea de porumb. Şi aceasta are unele adevărul. În excitare a evenimentelor politice şi economice din acea vreme a fost o încercare de a intercepta atu de pe continentul american şi să-l utilizaţi în beneficiul propriu ţara lor. Reflectat în experienţa de porumb în creştere, de prelucrare a ei, cum să-l utilizaţi în industrie. Dar cel mai important proces de transformare a sa în pâine pentru om - a fost pierdut.

Prima parte dintr-un dar de la Dumnezeu - a plantelor de porumb

După cum ştim, Maya a avut cele mai avansate din culturile cunoscute din America înainte de sosirea europenilor. teritoriul lor se află acum ţări precum Mexic, Guatemala, Belize, El Salvador şi GondoUras. În urma cercetărilor arheologice moderne istoria lor datează din 2500 ani înainte de începutul cronologiei noastre, şi cel mai înalt vârf sale ajungând 300 - 900 ani de la AD Mare civilizaţie a dezvoltat oraşe, arta, scrierea lor, locuri de cult impresionant.

Nu au fost semnificative descoperiri în matematică şi astronomie, a creat calendarul celebru pentru estimarea evenimente astronomice şi viitor. Toate aceste obiective este de porumb - de porumb a fost baza lor, un dar al lui Dumnezeu însuşi. Pentru Maya, printre toţi zeii este zeul de porumb a fost cel mai important. Fiecare bob de acesta pentru ei era sacru, şi nu doar pentru că de porumb a fost baza pentru existenţa lor. A fost un simbol al ciclului de naştere, viaţa, moartea şi renaşterea ulterioară! Specificul acestei plante face posibila cultivarea şi îngrijire, fără animale de povară şi unelte primitive. Oamenii de ştiinţă au stabilit că, în ciuda faptului că porumbul este capabil să crească în mod aleatoriu aici şi acolo, de exemplu, pe drumul fără de cultivare de către om, dar unul singur in natura, nu a putut supravieţui. Acesta este un punct foarte interesant. Pentru creşterea cu succes a plantelor pe care oamenii l-au plantat, şi apărat împotriva buruienilor, în special în perioada iniţială de dezvoltare. În cazul plantelor de porumb în sine nu poate supravieţui în natură, atunci cum de a citi, fără porumb ar putea dezvolta pe oameni să-l aloce, printre alte plante, şi începe să cultive? Apoi, ca el ar putea creşte cu peste un pas mai departe şi să dezvolte un proces de super, oferind posibilitatea de a utiliza acestei culturi pentru alimente? Ce a venit prima - porumb sau un om? Potrivit indienii - la un moment dat. Conform legendei, ea a fost dieta principal al primii oameni, în orice moment venerat ca o mama a doua (mama mea a fost prima Pământului ...). În tradiţiile lor de la naştere - de lângă el pune pe ştiulete de porumb, care a rămas acolo pentru următoarele 20 de zile.

Originea Zea mays (latină) este încă paleobotanists controversat. Unii dintre ei susţin că a venit de la instalaţiile de teosinte în Mexic, mai mult de 5000 de ani în urmă.

Alţii sugerează apariţia de porumb dintr-un total diferite, plante kukuruzopodobnogo acum a disparut de la 25000 la 80000 ani în urmă. La o înălţime de tulpini de plante de porumb poate atinge trei-patru metri, în funcţie de varietatea sa. Rădăcinile din aceeaşi în căutare de umiditate şi de substanţe nutritive, uneori penetrante la o adâncime de patru picioare. randamentele sale uimitoare şi seceta rezistenţă se datorează atât o suprafaţă totală de suprafaţă mare de frunze şi un mod special întâmplă în fotosinteza lor. Aceasta este diferită de cea la nivel biochimic, dioxid de carbon (CO2), într-o moleculă cu patru atomi de carbon (C4 fotosinteza), întrucât, în fotosinteza normală de CO2 este convertit într-o moleculă cu trei atomi de carbon (fotosinteza C3). Ca rezultat, a plantelor de porumb pot fi sintetizate mai multa materie uscată pe unitatea de apă evaporată decât plantele cu fotosinteză C3 normale.

Porumbul este foarte hrănitoare, şi dacă puteţi conta pe calorii, se prevede un randament total de aproximativ 20% din produsele alimentare de omenirii. Cu toate acestea, în cazul în care această problemă din boabe uscate este pe deplin accesibil persoanelor nikstamalizatsiya nevoie de ei.
Fără ea nu e putin, cum ar fi aminoacizi, lizină şi triptofan. Ca rezultat, 60 - 80% din niacina (vitamina grupa B) din aceasta nu poate fi digerata de corpul uman! Aceasta este principala cauza pentru boli, cum ar fi pelagra, pentru persoanele ale căror alimentaţie se bazează pe un nucleu de porumb. În ciuda faptului că, chiar şi noi soiuri de porumb cu un conţinut ridicat de acizi amino de mai sus, cunoscut sub numele de porumb, proteine QPM-'quality ", chiar şi utilizarea directă a seminţe îmbunătăţite nu a fost încă posibilă datorită următoare.

În porumb (precum şi unelei alte cereale) au fost găsite substanţe chimice specifice nedorite care fac produsele alimentare greu de digerat. Unii dintre ei (de exemplu, - acid fitic) să valoroase pentru hrana noastra minerale - calciu, magneziu, cupru, fier, zinc - raza de acţiune a formei corpului. Mai multe dintre ele - sunt blocarea activităţii enzimelor (cum ar fi tripsina, etc ...). Pe scurt, sănătatea unor astfel de alimente oameni la scor. Este o nevoie clară de a depăşi aceste deficienţe de porumb pentru a putea direct pe deplin utilizarea acestuia în nutriţia umană.

Din această provocare a şi el se ocupă de proces biochimic magic care sa întâmplat să fie în posesia chiar mai devreme, în aşezările popoarele Maya.

O a doua parte cadou - un proces nikstamalizatsii

Numele provine din spaniolă "nikstamal" - porumb fiert. Procesul este consumatoare de timp, dar este reproductibilă în casă pentru cei care vor fi curios să încerce această pâine de porumb. Aici un var-pushenka primit din pietre calcinate var, stins în apă (în aparenţă, el seamănă cu o pulbere dinte). Deci, pentru nikstamalizatsii dizolvat în apă fierbinte de var-pushenka rata de 1% din greutatea de porumb. În loc de var ar putea fi utilizate ca cenuşă de lemn, inclusiv o listă de jumătate din volumul de cereale prelucrate, şi plasat într-un sac de pânză. Apă necesare în două sau de trei ori mai mult decât obemu grăunţei. Principalul lucru pentru a porumb umflarea tot timpul au fost acoperite cu apă. Porumb boabe turnat în apă şi se aduce la fierbere - despre 98S. La foc mic, aceasta temperatura a fost menţinută între 15 - 75 minute, în funcţie de duritatea şi capacitatea întregului pune deoparte, Estesstvenno mod răcit până dimineaţa (8 - 18 ore).

Ca rezultat, film dur cu suprafaţa de cereale ar trebui să aibă o jumătate de departe. După aceea, cereale bine la sol, cu mâinile sale până când este bine curăţată şi spălată cu apă. În procesul de curatare de cereale pentru a rezista de două ori pentru 5-10 minute in apa calda pentru a se asigura clearance-ul complet de var. Numai după ce toate bobul asta a fost gata să-l facă aluatul. Metoda cea mai primitivă a fost - atunci când au fost piatra de sol, pe piatră, şi, ca rezultat Masa - ceea ce înseamnă aluatul în limba spaniolă. Asta e de la Masa şi să facă o pâine de porumb real, un produs foarte udivitelno. Ea are o culoare atractiva, aromă şi un gust plăcut dulce. Această pâine este întotdeauna binevenită, şi decorarea principal al mesei. Este un mod magic in timp ce imbunatatirea structurii de proteine! Niacina de porumb este destul de rezonabil pentru o persoană, ca elemente importante, cum ar fi fier, cupru şi zinc - toate cele de mai sus-menţionate neutralizare acid fitic şi alte substanţe chimice dăunătoare. Conţinutul este disponibil de calciu este crescut la 75-85%! Asta e modul în care procesul!

Gritz şi Hominy

Nevoie pentru eveniment şi importanţa întreaga transformare biochimice iniţial nu a fost suficient luat "descoperitori ale Americii 500 de ani. Ele pot înţelege - aşa cum coloniştii primul spaniol ar putea uita la "sălbatic" de porumb indian înmuiată în apă cenuşă şi apoi le frecati în aluat pe piatra ...? Pentru cereale, se aşteptau să fie moară mai potrivite ordinare. Cu toate acestea, adaptarea la condiţiile de viaţă noi, colonişti a preluat experienţele de porumb indian şi mănâncă să joace un rol important în nutriţia lor (împreună cu carne de porc). Ei nu au fost făcute doar turtă de mălai, dar folosind fierte în apă şi cenuşă spălate în apă curată de porumb mai simplu şi mai familiar pentru felul lui. Ea a fost numit Hominy. Mai presus de toate, este Hominy a fost adaugat in aluatul pentru copt pâine, a servit ca o garnitura pentru carne. Femeile utilizat pentru a avea o dulce Hominy - carese fierbe moale Paradise suplimentar cu miere sau melasă. La zdrobit într-o a primit carne polizor Hominy Gritz de terci de ovăz, Vile diferite şi, din nou, adăugând la aluat.

În ciuda subţire, acesta a fost un produs alimentar decent şi accesibil, care a fost în măsură să furnizeze un anumit nivel de putere o gamă largă de oameni. A fost alimentare şi război civil, sclavi şi plantat, ca si in anii paşnice şi în vremuri grele. Sa considerat util pentru digestie, precum şi preparate din Hominy, ca un caz obişnuit, a fost sugerat, de exemplu, izvoare de sulf minerale (White Sulphur Springs.), Unde oamenii au venit cu copiii lor, îmbunătăţirea sănătăţii lor (în mijlocul secolului al XIX-lea). Din Hominy produse conservate, congelate şi uscate. Rolul său în nutriţie de porumb din America de Nord într-o astfel de conserve, probabil până la mijlocul secolului al XX-lea.

Tortilla şi moderne de afaceri

În partea centrală din cele două Americi, şi pâine de porumb de azi - turtă de mălai - rămâne principalul produs. Se estimează că în zonele rurale, aceasta oferă, uneori, până la 50% din populaţia sa de proteine şi 70% din totalul de calorii din dieta lor zilnică!

Înainte de producţie pentru 80 de e-tortilly bazat pe brutării mici de familie - de la porumb boabe întregi, adică a fost activat de mai sus procesul în întregime de la început până la sfârşit. Mai târziu, acest proces a fost împărţit în două niveluri, producătoare de făină de la prelucrate cu alcalii şi uscate de porumb în întreprinderi mici. Acelaşi lucru sa copt tortilla din faina nikstamal terminat. Gustul cu o câteva leziuni, dar beneficiile această separare a producţiei contribuie la creşterea rapidă a acestei activităţi în America de Nord, Mexic, şi acum - şi în ţările europene, China, Australia şi Indonezia. Este dezvoltat ca un mecanism simplu, maşini pentru copt tortill - 30 - 50 bucăţi pe minut, şi de înaltă performanţă hardware calculate pentru 1200 buc. minut. Evident, procesul de coacere cu brutarilor pentru o foarte mult simplificat. Pentru iubitorii de prăjituri de casă şi există oportunităţi suplimentare, disponibile în comerţ masă, ca este tratat cu alcali porumb (Hominy).

Dar nu vor fi produse gustoase ca făina de porumb? Extrem! Ele sunt reale pâine, niciodată plictisitoare. Prezenţa unui astfel de masă de porumb nikstamal în casă într-o mare măsură se poate simplifica procesul de gătire. Aluatul se frământă foarte uşor pe apă stătătoare sau cu lapte acru pentru o fermentaţie. Nr mixere, cu excepţia linguri - nu sunt necesare. Puteţi plămădi o dată un număr mare, pentru câteva zile şi să aibă aluatul este întotdeauna în frigider. Excelent napolitane porumb obţinute pe ordinare plachetelor electric fiare de călcat, (de preferinţă într-adevăr alege asistenţii ei, deoarece porumbul necesită o mai mare decât temperatura normală). peleţi Miracle obţinut, dacă aluatul este copt în grătar electric. Aluatului, precum şi un fier de călcat Waffle, aplatizeaza strivire simplu acopere sale. În acest caz, nu este nevoie să se rostogolească un ac de fier într-o clătită subţire. Cu aceste prăjituri şi vafe, prea multe opţiuni. După ce aluatul puteţi adăuga tocat ceapa. O altă zi de dovleac. Branza de vaci, fulgi de ovăz acidulate, faina, orez, mai ales hrisca, varza mărunţită, cartofi ras, piper negru şi sare, si patrunjel - perfect combinate cu aluat pre-fierte. Grosimea sa este uşor de ajustat prin adăugarea de apă sau făină. Acest pechevo destul de plictisitor, nu plictisitoare. Alimente produse consistent şi surprinzător de uşor pe stomac. Toate acestea vor face de fapt, doar dacă va merge la vanzare acest chinul de porumb var-tratate în ţara noastră. Pentru a face mai accesibile oamenilor obişnuiţi pentru preţul de producţie trebuie să fie organizate în ţara noastră. Este vorba de faina de porumb.

tortilla de grau nu plac oamenim America Centrală, deoarece nu este strânsă şi au calităţi nutriţionale de prăjituri lor tradiţionale. Motivul este că, în calitate de porumb este nevoie de un tratament special (nikstamalizatsii) şi făină de grâu trebuie să fermentare lactate (fermentare) pentru a descoperi toate proprietăţile nutritive.

Stare bună de sănătate din
Alexander Soldatov, Canada, 12.06.2007
Lactobac@mail.ru
Sursa: http://skazka.nsk.ru
Marţi, 18 decembrie 2007
Vizualizări: 8451

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
172
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
145
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
143
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
147