ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rețeta de preparare a Pîinii vii (+Foto)

O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoștințe, toți sînt încântați de pîine, de alta  nici nu vor să audă...

Încercați cel puțin o dată să pregătiți propria pîine, veți simți diferența și nu veți mai dori să mîncați alte pîine. Vă asigur că frămîntarea pîinii nu vă va lua mult timp (15 minute), iar pîinea vie de casă va aduce foarte multă bucurie și sănătate întregii familii.

Iată rețeta mea de pîine fără drojdie pe bază maia preparată acasă.

Pregătim maiaua primară:

1. Turnăm 0,5 litri de apă caldă ( 37-38 °C), adaugăm 2 pahare de făină și amestecăm aluatul ca la clătite. Este mai bine să luăm făină măcinată mășcat, mie îmi place făina de grîu cu tărîțe.

2. După ce amestecat, acoperim cu un prosop și-l punem într-un loc cald (25-30 °C) timp de 36 de ore. După 36 de ore, maiaua va face deja bule.

3. După aceea, adaugăm 1 pahar de făină și preparăm aluatul ca pe clatite groase. Din nou, punem într-un loc cald timp de încă 12 ore. Este important să "nu deranjăm" maiaua, ci s-o lăsăm să se maturizeze. În rezultat, vom obține o masă lichidă cu bule — aceasta este maiaua primară.

Preparăm aluatul pentru pîine:

4. La început luăm 1 litru de apă caldă (37-38 °C) pentru o pîine mare, 1 lingură de miere, 1 lingură de sare (pentru o pîine mică, punem jumătate din cantitatea fiecărui ingredient), adăugăm toată maiaua și făină (puteți combina diferită făină: de grîu, secară, am încercat să adaug făină de porumb și orz, puteți adăuga și altele). Frămîntăm aluatul.

5. O parte din aluat (200 grame) o lăsăm neapărat pentru maia  pentru data viitoare și într-un vas separat se pune în frigider, eu folosesc o oală de lut.

6. Restul aluatului se pune în forme, unse cu unt sau ulei vegetal. Dacă aveți puțin timp, puteți găti "pâine turnată": bateți aluatul cu o lingură pînă când acesta se va desprinde de  lingură aproape complet și apoi puneți aluatul într-o formă de coacere (poate fi și o tigaie) cu o lingură. Presurăm cu faină. 

7. Acoperim pâinile cu un prosop, înfășurăm și le punem într-un loc cald timp de 6-8 ore, pentru ca aluatul să crească bine.

Coacem pîinea:

8. Încălzim cuptorul timp de 10 minute la o temperatură de 180-200 °C și ușor punem pîinea acolo. După 50 de minute, pîinea aromată este gata (fiecare gospodină, cunoscînd caracteristicile cuptorului, va alege temperatura și timpul). O scoatem, o stropim cu apă. O acoperim cu un prosop de bumbac. Poftă bună!

A doua și următoarele ori, scoateți maiaua din frigider și o lăsăm să crească într-un loc cald. Apoi, amestecăm aluatul din nou ca data trecută, folosind întreaga maia. Din noul aluat, lăsăm din nou o bucată de maia pentru data viitoare.

Țineți minte un alt punct important: pîinea trebuie preparată doar avînd o dispoziție bună, o stare bună de sănătate, cu dragoste și gînduri bune despre familie.

Gulnur Petrova, Ufa


Рецепт приготовления Живого хлеба (+Фото)

Рецепт приготовления Живого хлеба (+Фото)

Рецепт приготовления Живого хлеба (+Фото)

Рецепт приготовления Живого хлеба (+Фото)

Рецепт приготовления Живого хлеба (+Фото)

Рецепт приготовления Живого хлеба (+Фото)

Рецепт приготовления Живого хлеба (+Фото)

Рецепт приготовления Живого хлеба (+Фото)

Рецепт приготовления Живого хлеба (+Фото)

ABONAȚI-VĂ
Joi, 06 august 2020 16:55
Vizualizări: 1853

Citiţi de asemenea

O nouă cercetare realizată de un grup de astronomi de la Academia Chineză de Științe din Nanjing a condus la descoperire...
22
Conform calculelor cercetătorilor, ea este mult mai veche decât cele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au descop...
99
În goana după metri pătrați în plus, uneori uităm că un plan bun al casei poate economisi nu doar spațiu locuibil, ci ...
75
 Strămoșii noștri știau că calitatea hranei nu determină doar starea de sănătate a omului, ci și starea lui mentală...
145