ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reţete sbitenAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

De lucru la un ziar, am găsit reţete pentru băuturi antice. Cu toate acestea, în măsura în care ştiu, strămoşii noştri au fost pregătite sbiten oarecum diferit (de atunci înlocuit complet de zahăr cu miere, luate de pe punte). Datorită lipsei de timp şi să prezinte miere dvs. Eu nu sunt încercarea de a face hidromel pe oricare din următoarele reţete propuse. Sper ca cineva va evalua aceste informaţii şi pot să-l completeze cu propriile sale.

Mead. Culinare şi informaţii istorice.

Este greu de spus exact când tabelele de strămoşii noştri au apărut prima dată acest băutură antice. A fost, probabil, despre o mie de ani în urmă. Analele ne-a adus vestea că Marele Printul Vsevolod în 1128, ospăţ cu boierii, a ordonat să pună pe mese Digest (mied). Descrierea de pregătire este dată în Domostroi »(secolul al XVI-lea) şi ale noastre literare monumente devreme.

Străinii care vizitează Rusia la timpul lui Petru I, a vorbit cu entuziasm de brose, numindu-l de vin fiert rus. Această comparaţie a apărut, se pare, deoarece olandeză şi engleză exploratori vizita s-au familiarizat cu aceasta bautura în şcoli, unde a gatite cu vin. vanzatorii de strada a sbiten fără vin. In timpul iernii, l-au purtat pe spate, în vase de cupru uriaş într-un samovar, acoperită cu o cârpă caldă. Ei au încălzit mulţimea rece.

În secolele XVIII-XIX, hidromel, a primit o distribuţie specială. Ele sunt vândute pe străzi, în restaurante şi ceai în bazarurile şi târguri. El a băut tot.
Totuşi, în secolul trecut pe străzile oraşelor ruseşti sunt caracterizate printr-un sbitenschika figura. imaginea Sa, ne intalnim la deochiate picturi, gravuri vechi, în paginile de romane şi nuvele.

Descriind provinciale oraş din Rusia secolului al XIX-lea, Gogol în Dead suflete, scria: "În cărbune din aceste magazine, sau mai bine în fereastră, plasat sbitenschik cu un samovar de cupru de culoare roşie şi roşii se confruntă, ca un samovar.
calificaţi sbitenschikov mulţumim a fost atât de mare încât a păstrat încă numele celebrului Sankt-Petersburg pregătirea de masterat acestei bauturi - Sheremetevsky. El a fost imaginat chiar în figura al artistului Shchukin.

Iată cum să facă hidromel:
În apă clocotită, dizolvat miere, se adaugă frunze de dafin, scortisoara, cuisoare, ghimbir, cardamom, nucsoara si alte mirodenii şi fierte. , În loc de miere, melasă Uneori consumate.

Ei au băut-o şi rece, şi caldă în restaurante Moscova.

În plus faţă de miere riguroase l-au St John's Wort. Salvie, ghimbir, radacina de valeriana si alte plante, bea foarte util a fost ieftine, folosit atât acasă, cât şi în taverne, unităţi fast-food. Aproape nici echitabil, nici festivitati nu se fac fără brose. Prima mentiune scrisa a acesteia aparţine al XII-lea, şi definiţia cea mai clişeu - "fierbinte băutură populară cu plante.
La sfârşitul secolului al XIX mied a fost înlocuit de ceai, dar bea nu pot înlocui reciproc. Acestea au un gust si o aroma diferite, ele au efecte diferite asupra organismului. Prin sbiten pot depune prăjituri, produse de patiserie, cookie-uri.

Sbiten pot fi pregătite după cum urmează:
Componenţa A.
1 litru de apă
3 / 4 cană zahăr tos
150 g miere de albine
2-3 frunze de dafin
5 g de cuişoare, scorţişoară, ghimbir sau cardamom.
Sosotav B.
1 litru de apă
100 g miere de albine
1 / 4 cană de zahăr,
3 g de scorţişoară
2 catei de g
2 g de mentă
3 g de hamei.
În apă pentru a dizolva miere şi zahăr, se adaugă condimente şi se fierbe timp de 10-15 minute, îndepărtând spuma care apar în mod constant. Să-l infuzare timp de aproximativ 1 / 2 ore şi tulpina. sbiten gata se toarnă în samovar fierbinte şi turnat în cupe individuale.

Astăzi puteţi face mied, şi aşa mai departe:
Pentru 1 litru de băuturi:
Miere - 125 g
zahăr de nisip - 75 g
Lapsany ceai negru - 30 g
scortisoara - 1 g
Garoafa - 0,5 g
nucşoară sol - 1 g
ţelină - 30 g
0,5 coaja de lamaie.
In apa de fierbere a pune miere, zahăr şi o fântânăa se amestecă. Adauga ceai preparată (pentru gătit sale luate în 1080 ml de apă), condimente, zeama de lamaie şi tulpini de telina maruntita, se fierbe în fierbere scăzut timp de 10 minute, insistând într-un loc cald 10-15 minute. Bea filtrat şi din nou a aduce un abces. Sbiten turnat în pahare sau cesti si servi imediat fierbinte.

Dar cum, de exemplu, pregătirea praprababushki hidromel căpşuni noastre:
a luat
5 lire sterline (o jumatate de kilogram este de aproximativ 409 g), miere
10 sticle de apă şi
Suc de 2 lire sterline de căpşuni,
Toate acestea este frământat şi fiert la foc mic timp de aproape 2 ore, amestecand constant şi iniţierea castron.
Pentru salvie aromă adăugată, mentă, sunătoare.
ar trebui să bea răcit de scurgere şi se serveşte. În mod similar, fierte zmeură, coacăze negre şi alte fructe de padure sbiten.

Mai multe reţete brose.
Moscova sbiten
500 g miere de albine
6 litri de apa
750 g de rachiu alb
Condimente

În apă clocotită, pune miere, dizolvarea este complet, melasa, condimente şi apoi diverse: hamei, frunze de menta, bucăţi de scorţişoară, cuişoare. Apoi se filtrează şi se serveşte fierbinte mied. în sus
Sbiten-punch
6 linguri. linguri de miere
4 cesti de apa
lovitură de la tabelul 1 linguri de zahăr
frunze de dafin, chimen
scorţişoară

Pentru a obţine pumn, lingură de zahăr pentru a încălzi peste un foc slab. Până la un sirop de maro inchis.

Med se dizolvă în 4 căni de apă şi se fierbe 20-25 minute, apoi se adaugă condimente şi se fierbe timp de 5 minute. Amestecul rezultat printr-o scurgere cheesecloth si adauga culoare la punch. Se serveşte fierbinte.

http://www.rassvet.dn.ua/publ/8-1-0-29

Joi, 31 iulie 2008
Vizualizări: 3870

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
133
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
130
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
165
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
505