ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Revolta rusăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Povestiri despre modul în care creştinismul pumnul bătut în cap al neamurilor în ţara noastră nu au fost niciodată salutat. Totusi, Rusia Ortodoxă, cupola-Dome de aur, clopote purpura, etc - toate acestea au avut atât de mâncat în conştiinţa noastră, a devenit trup, care menţionează de momente neplăcute în acest caz, eu nu. Si, deja adoptate cu o majoritate, versiune care creştinismul a prins rădăcini în sol nativ fără probleme, societatea este destul de mulţumit. De ce atunci facem stârnesc trecut? Apoi, povestea cu pagini rupte dintr-o poveste defect. Şi fără acele pagini rupte din viaţa noastră, inclusiv de astăzi, nu explica.

În plus, acesta este doar un aspect, deşi prea mare cu toate buruienile. Pe Internet puteţi găsi moderne paganii site-uri (le-aş numi "neopagans" - sunt modele de rol mai mult decât rădăcini vechi), şi în presă sute galben de magicieni şi experţi, care vor elimina sau rola daune. Cele mai multe dintre ele sunt, desigur, aventurieri sinceră, dar unele aparţin ocupaţiei lor serios. După ce la un moment dat, mai mult de lucru în "Kommersant", am fost invitat să meargă miraculos serie ", astfel că multe din aceste Magi noi şi vindecătorii cunoscut personal.

În cele din urmă, un număr de vechi secte credincios, care sunt predominante din ţara de astăzi, nu există pete păgân sincer. Şi acest lucru este important, dat fiind subiectul conversatiei noastre: Rit de secole a jucat un rol major în memorabile mulţi oameni să se revolte. Destul de un număr de muşchetari, care se afla pe partea de Sophia împotriva Petru, au fost vechi credincioşi. Starover a fost şi Pugachev.

În cele din urmă, ceea ce poate face ofensiv? Mutarea departe de credinţe vechi sunt rareori în cazul în care el a fost buna. Nu nega acelaşi Bisericii Catolice că implantul sabia creştinismului în Lumea Nouă. Vaticanul a înţelege că ar fi absurd să negăm faptul evident. Sau hai sa cruce din lume, istorie, să zicem, cruciadelor. Şi toate războaiele religioase, în acelaşi timp.
Aici şi misionari ortodocsi au avut de ceva timp pentru a trece la Rusia nu este singur, a fost periculos (nu şi în fiecare misionar, într-adevăr, deja dornic de cel mai apropiat colţ al drumul forestier pentru a deveni un martir), şi o escortă militară.

Nu este sigur că ceea ce Isus ar fi o astfel de alianţă de sabie şi cruce aprobat. În cele din urmă, el a venit la Ioan Botezătorul a venit în mod voluntar. Cu toate acestea, Mântuitorul, astfel încât comparaţia este în mod clar inadecvată.

Detalii repovesti celebra parabola despre modul în care mai întâi un păgân zelos, şi apoi viitorul Sf. Printul Vladimir al Kievului, după lungi ezitări, a ales din diferite religii ale lumii şi anume Ortodoxia, voi nu. Doar amintesc faptul că, în cursul acestor oscilaţii Rusia a devenit aproape o ţară musulmană. Potrivit Cronica, Vladimir, deşi a acordat o atenţie la conţinut filosofic din fiecare dintre doctrinele religioase, dar nu mai puţin preocupat de întâlnire personală capriciile lor. Şi şef printre ei au fost două: femei si bautura.

În afară de cele cinci soţii legitime a avut, la momentul ales de istoric al concubine multe: 300 din 300 Vyshegorod în Belgorod, 200 în Berestove sat. În plus, în cuvintele de cronicar, viitorul sfant a fost "pofta insatiabila", a condus la o femeie căsătorită şi fete, în pângărire. Numerele numit de cronicarul, desigur, sunt uimitoare si se pare ca, aici sunt unele zerouri încă excesiv, dar tendinţa este corectă.

Islamul defavorizate Prinţul de hamei, Ortodoxia şi forţat să abandoneze tiitoarele lui. Din Vladimir Harem refuzat să ofere mai uşor.
Deci, el a ezitat, alte rus timp pe oameni să gândească, Vladimir nu a vrut să plece. Cu decizia sa, prinţul imediat forţat răsturnarea înainte de iubita lui Perun ", l-au bătut cu bâte şi aruncaţi într-un râu. Oamenii din plâns. Procesul de botez a fost organizat extrem de simpla. Ca şi în cazulASE Prinţul Kyivers condus cu forţa la râu, unde a fost botezat. Mulţi, cu toate acestea, a reuşit să fugă din oraş. Pe malul de pe Nipru era Vladimir el însuşi şi privit botez. populară forţată a intrat în apă, şi creştinii rătăcit printre neamuri, botezat de predare cum să te comporţi în timpul comision din împărtăşanie. Mai târziu, Vladimir a ordonat să pună Biserica Sf. Vasile este doar de pe deal, unde mai devreme el a ridicat un idol "Perun".

Astfel, de la Kiev şi a mers la Nord misionarii creştini. În cetatea de păgânism Novgorod, în cazul în care idolatrii ucis prima biserică creştină a Schimbării, botezul a avut loc nu este la fel de buna ca la Kiev. Istoria a botezului Novgorod a rămas chiar şi în proverbul, un bine-cunoscut înainte în Rusia: "Putyata botezat de sabie, şi Dobrynya foc."

Pentru a cita o parafrază istoric Tatishcheva aşa-numitele "Ioakimovskuyu Cronica", care se baza pe o mai multe surse antice: "În Novgorod, oamenii să vadă ce se întâmplă Dobrynya le boteze, vandalizat Camerei şi toate au luat nu un jurământ să le lăsaţi în oraş şi să nu permită să respingă idolilor. Şi când a venit, au măturat podul mare, a venit cu arme, şi indiferent de ce ameninţări şi să le mângâie Dobrynya nu admonestat, acestea nu ar asculta, şi a scos două arbaleta mari, cu o mulţime de pietre ... Principale ale medicului slave preoţii le-a interzis oamenilor să se supună. "

Nu voi recita trecerea întregului, dar, crede-mă, nu este totul: măcel sângeros (de la păgânii acţionat în conformitate cu cronica de cinci mii de oameni), şi case de arsură în Novgorod, şi victoria Dobrynya, care se încheie idoli căinţă, lacrimi şi strigăte de disperare.
Pentru a Novgorod cleverest (păgânii adesea susţinut pentru a fi botezat), a fost ordonat toţi creştinii să poarte o cruce în jurul gâtului lui, şi care nu va purta o cruce, ca să nu cred. Cruce nu era suficient, în mod repetat atât de multe cruci.

Nu puneţi la îndoială faptul că credinţa Prinţul Vladimir, care în cele din urmă a ajuns la scadenţă şi a devenit un adevărat, totuşi, pentru că la proba contrarie nu am. Dar este clar că prinţul nu a fost mutat doar la sentimentele religioase, ci, de asemenea, un calcul politic: politeism, o varietate de vamale păgân, diferitele tradiţii care au existat în triburi diferite slave, uncontrollability de Magi şi multe altele a fost un obstacol serios în terenuri de consolidare sub o singură autoritate. Ortodoxia şi a fost trebuia să fie de ciment că scrapia, Rusia, iar mai târziu va consolida imperiu. Nu e de mirare, înainte de a ajunge la monoteism, prinţ de la Kiev sa natală, a condus poporul să renunţe la o serie de idoli şi în orice mod, inclusiv în vigoare, pentru a consolida autoritatea Perun, ca divinitate şef. În acest sens, Prinţul Vladimir în parte, desigur, reaminteşte primul împărat roman creştin Constantin, care a căutat de asemenea să ciment monoteismul şubredă Roma.

Nu aleatoare şi a crezut că istoricul francez Jacques Le Goff: "Predica de aproape întotdeauna a eşuat, atunci când ea a încercat să apeleze la popoarele păgâne, şi pentru a convinge masele. Dar, ca regulă, ea a avut succes atunci când a atras de partea lor de lideri. " Asta este, atunci când acţionează prin puterea autorităţii, puterii sale, care este, spunând că limbajul curent, folosind "resurselor administrative".

Deşi Rusia considerate oficial ortodox de 988 ani, lupta grea a creştinismului cu păgânismului a durat foarte mult timp. Ştim că aşa-numita "regulă" Mitropolit Ioan (1089), îndreptate împotriva păgâni, "virulent kazniti pe vozbronene rău." Păgânii să îndeplinească sootvetstvenno.Chut mai devreme în aceeaşi Novgorod a fost strangulat, Episcopul Ştefan, şi mai târziu în 70 de ani de succesorul său, aparata de oamenii simpli, dar cu printul suita sa. La rândul său, în 1227 după un proces la Arhiepiscopul din Novgorod a fost ars patru Magi. Şi astfel de exemple în istoria noastră din abundenţă. Atât de mult pentru adoptarea voluntară a Rus creştinism.

La Catedrala Stoglav în 1551Biserica a fost forţată să reamintim încă o dată, turma sa privind interzicerea ritualuri păgâne: "pentru toţi creştinii ortodocşi, în orice Grecii nu besovaniya intra în orice gradeh nici în sate." Până în secolul al 17-lea corespundeau învăţăturile bisericii împotriva păgânismului. Până la 18-lea biserica ortodoxă creştină a cerut pentru spovedanie, dacă el nu a mers la Magi, nu este îndeplinită în cazul în care instrucţiunile lor.

Este clar că toate acestea nu sa întâmplat de accident. Sub masca creştinismului păgânism formale în unele locuri au continuat să existe în subteran. Din generaţie în generaţie de vrăji, farmece, ritualuri păgâne, mituri. Cu alte cuvinte, păgânism foarte lungi a rămas în viaţă în adâncurile conştiinţei naţionale şi mai multe crize de furie oamenii comună împotriva puternic, amestecată, desigur, şi acest curent subteran de rezistenţă religioase.

Ca şi în primul capitol, descrise mai sus nu trebuie să fie privită ca o scuză "besovaniya Elene. Ar trebui să admită numai evident: oamenii au rupt coloana vertebrală din nou şi din nou din partea de sus a impune voinţa sa. Astfel, în focul rebeliunii rus a fost aruncat un alt pachet de lemn de foc.

Ar fi naiv să respingă teza că istoria a Rusiei într-o mare măsură - este istoria creştinismului. Nimeni nu respinge efectele benefice ale creştinismului pe o varietate de viata din Rusia. Dar cel puţin ar fi naiv să credem că poporul rus la creştinism nu pare să existe. Ei bine, ce puteţi face dacă o noapte incantatoare a lui Ivan (Ioan) Kupala nu au reuşit să câştige nici sarbatori crestine. Sărbători această sărbătoare păgână, în noaptea de 07 iulie, în toate tradiţiile păgâne în unele locuri astăzi. În lipsa pentru a câştiga aici, creştinismul, aşa cum sa întâmplat de mai multe ori şi nu numai în Rusia, pur şi simplu să completeze vacanta lor păgâne, numind-o o zi Ioan Botezătorul.

Si acum un alt Subtotal: credinţa creştină a fost de asteptare turma sa să se supună autorităţii, şi vechi răni, credinţele rănit numit oamenii de rând să se revolte. Şi acesta este un alt motiv pentru rebeliunea din istoria Rusiei, un fenomen des.

Suntem doar la începutul istoriei naţionale, şi deja a doua oară forţate să recunoască că poporul rus forţat impus de sus, prin voinţa altora.

Piotr Romanov
RIANovosti

ABONAȚI-VĂ
Luni, 05 ianuarie 2009 11:07
Vizualizări: 2781

Citiţi de asemenea

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt cele două cauze principale care duc la afectarea circulației cerebrale.Încălcarea...
0
Într-o școală din Moscova un băiat a încetat să meargă la lecții. Nu merge o săptămână, două... Leova nu avea telefon, i...
522
Aceste plante nu sînt greu de plantat în propria grădină și chiar acasă pe pervazul ferestrei, dar vor fi de neprețuit...
949
Timp de multe secole, mierea a fost renumită printre oameni pentru proprietățile sale vindecătoare. Același lucru se p...
531