Roman Iagupov și alți membri Zdob și Zdub au plantat copaci pentru înverzirea Moldovei ©

/ Vizionări: 302

Роман Ягупов и другие участники Zdob si Zdub озеленили Молдову (ВИДЕО) ©

Liderul Zdob Și Zdub, Roman Iagupov și alți muzicieni din această vestită trupă moldovenească au plantat copaci pentru a promova înverzirea Moldovei, îndemnînd toți cetățenii care nu sînt indiferenți față de problema existenței unui număr mic de păduri în țara noastră să le urmeze exemplul.

Muzicienii de la Zdob și Zdub au plantat puieți după ce au participat la prima Conferință a Inițiativelor Forestiere Locale din Moldova, care a avut loc la 12 octombrie la Chișinău.

Trupa
Trupa "Zdob și Zdub" înscrie un nou album cu deviza „Eco” (VIDEO)

Mai devreme, Roman Iagupov a menționat pe pagina sa de socializare că Moldova este cea mai puțin împădurită țară din Europa, iar această problemă este mai gravă decît confruntările politice și greutățile economice. „Aceasta este o problemă atît de serioasă și puțin discutată în societate, încît doar specialiștii înțeleg cu adevărat amploarea sa reală și toate amenințările legate de aceasta”, a subliniat liderul Zdob și Zdub.

El a atras atenția asupra faptului că, din cauza numărului mic de păduri, cîmpurile noastre pierd milioane de tone de sol fertil în fiecare an. Izvoarele și iazurile seacă, nivelul apei din fîntîni scade. Secetele din ce în ce mai îndelungate produc pagube enorme fermierilor. Acești factori sînt agravați pe fundalul schimbărilor climatice care au loc din păcate pe întreaga planetă, iar noi nu facem excepție. 

„Dar există și o veste bună, care constă în faptul că totul este în mîinile noastre! Dacă fiecare locuitor al Moldovei ar planta cîte un copac în fiecare sezon, atunci în fiecare an țara va primi peste 10 mii de hectare de pădure nouă!”, a subliniat Roman Iagupov.

El a menționat că Zdob și Zdub au decis să devină parte a mișcării de înverzire a Moldovei și a îndemnat toți cetățenii să li se alăture. „Plantați copaci și haideți să îmbunătățim orașele și satele noastre! Căci noi respirăm același aer. Haideți să facem ceva în practică!”, a spus liderul formației Zdob și Zdub..

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137