ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rooks înţelege fizica la copil de şase luniAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

În captivitate ture demonstra ingeniozitatea extraordinară. Şi măsura în care acestea se aplică talentele lor in salbaticie - nu este încă pe deplin clar (foto animalphotos.info). Chiar şi copiii ştiu: Dacă un subiect este nici un sprijin, el va cădea. Agăţat în aer fără sprijin vizibil pentru subiect - este nefiresc. Dar, evident, pentru animale? Sunt în măsură să stabilească dacă fraţii mai mici noastră de a recunoaşte o situaţie care era contrară "principiul de încredere", sau va percepe ca pe un dat? Sau sunt din observaţiile generaliza concluziile?

Pentru a răspunde la toate aceste întrebări, zoologi, Christopher Bird (Christopher Bird) de la Universitatea din Cambridge şi Emery Nathan (Nathan Emery) de la Universitatea Queen Mary din Londra, a pus experimentul pe tura. Biologii s-au folosit de faptul că aceste Ptakha natural curios şi sunt uşor de atras de "gaura cheii" (orice mica gaura sau tăiate în lung), în care cu pene imediat privirea.

Într-un experiment în faţa gaura a fost plasat de afişare. Pentru oamenii de ştiinţă au arătat poze cu pasari cu obiecte mici pe masa. Shots au fost împărţite în "posibil" şi "imposibil". În primul caz, lucrurile mici culcat pe blaturi de suprafaţă, în al doilea - au crescut de mai sus, sau chiar aproape de masa, uneori atingând uşor marginea lui.

Rooks înţelege fizica la copil de şase luni
Schema experimentului. Scala nu este îndeplinită (ilustraţie Christopher D. Bird, Nathan J. Emery).O pasăre pe o stimulare a fost determinată de timp cu ochii la poze (realizat Înregistrări video). În experimentele anterioare similare, oamenii de stiinta au demonstrat ca bebelusii stau mai uita la ea "imposibil" pozele (indirect, ea vorbeşte la recunoaşterea situaţiei greşit). Şi o reacţie similară a fost găsit în cimpanzei.

Ei bine, s-au dovedit: cu orice combinaţie de ture imagini sunt prinşi în "gaura cheii", în medie, 50% mai mult, atunci când introduce imagini anormale, în comparaţie cu aceste scene cazul în care obiectele s-au culcat pe masă.

Copiii sunt în curs de dezvoltare o astfel de reacţie, în vârstă de şase luni - în comparaţie cu biologi rezultatelor acestora cu date din studii anterioare. Mai mult decât atât, în unele moduri mai mult de cimpanzei ture. Maimuta personalului recunosc anomalie, numai în cazul în care a plutit deasupra obiecte de top, dar a refuzat să recunoască violarea legilor fizicii, în cazul în care plutească imagine lucru, referindu-se la marginea partea lui din tabel.

Rooks înţelege fizica la copil de şase luni
Acest set de imagini demonstrat păsări. Oamenii de stiinta le combine în ordine diferită, pentru a fi sigur - ture de selecţie greşit situaţii accidentale (ilustraţie Christopher D. Bird, Nathan J. Emery).Anterior, Bird si colegii sai au demonstrat experimental capacitatea de a folosi instrumente improvizate ture şi chiar crea unele noi. Acum, zoologi descoperit o noua fateta de inteligenta a acestor păsări.

British remarcat faptul că capacitatea de a opera instrumente şi corbul rezolva "puzzle" este determinat în mare măsură de capacitatea de păsări la un anumit nivel de raţionament despre relaţia cauză-efect.

Păsări se aşteaptă ca anumite obiecte vor interacţiona cu alte fiecare într-un anumit fel - susţin cercetătorii - şi pentru că, spun ei, nu petrec timp cu privire la gama haotic de strategii, cum ar fi cazul direct prin toate opţiunile.

De exemplu, într-un experiment recent de biologi stabilite ture înguste sutăro cu apă în care plutea un vierme. Nivelul apei a fost prea scăzut, şi pasărea nu a putut ajunge cioc vierme.

Înainte de a Guineea pune un pumn de pietre, şi el imediat a crezut că a aruncat cu pietre în sticlă. Nivelul apei a crescut, şi pasărea mancat un vierme (pentru detalii de experienţa dintre autorii săi a fost publicat în Current Biology).

Rooks înţelege fizica la copil de şase luni
Detalii despre noul experiment cu ture (în poze, desigur, aceste pasari inteligente), autorii au prezentat într-un articol în Proceedings of the Royal Society B (fotografii animalphotos.info).Daniel Povinelli (Daniel Povinelli) de la Louisiana State University (Universitatea din Louisiana de la Lafayette), comentând colegii experimentului, susţine că el nu ar trebui să vină ca o surpriză - au spus ei, că America a fost descoperită.

"Credeţi că este posibil ca ture nu au interpretări proprii de legile fizicii?" - Pune o biolog, observând că fiecare creatură trebuie să înţeleagă legile fizice de bază pentru a supravieţui. "Cum le-ar fi învăţat cum să aterizeze pe o creangă?" - Adaugă om de ştiinţă.

Byrd nu este de acord. În opinia sa, faptul că ture înţeleagă mai bine complexitatea imaginii propuse decât cimpanzei, spune multe. Christopher consideră că ciori sunt foarte bune să lecţiile învăţate la situaţii noi şi că transferul este o dovadă de inteligenţă mai generală, mai degrabă decât aderarea la normele mecaniciste memorat.

"Materialul este furnizat de către revista Internet membrana "

Joi, 10 decembrie 2009
Vizualizări: 1950

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
45
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
106
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
190
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
176