ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rosselhoznadzor intenționează să permită importul fructelor din Moldova

Rusia ar putea permite importul cireşelor, prunelor şi caiselor din Republica Moldova, a anunţat Rosselhoznadzor, serviciul fitosanitar de la Moscova, după o rundă de negocieri cu reprezentanţii Serviciului fitosanitar din Moldova, transmite ITAR-TASS.

Iulia Şvabauskene, vice-directorul Serviciului Fitosanitar din Rusia, a declarat că negocierile au avut loc la cererea părţii moldoveneşti.

„Partea moldovenească rămâne interesată de livrările fructelor pe piețele din Federaţia Rusă. Aceste livrări pot fi permise, doar după ce experţii ruşi vor analiza, în comun cu specialiştii moldoveni, securitatea produselor”, a spus Şvabauskene.

Potrivit sursei citate, Rosselhoznadzor intenţionează să ia cunoştinţă de mecanismele de certificare a produselor din Moldova. Partea rusă a cerut datele din ultimii trei ani, cu privire la volumul de producţie a unor specii de plante şi rezultatele monitorizării fitosanitare din zonele în care acesta sunt cultivate.

Rosselhoznadzor a interzis importul fructelor din Republica Moldova pe 21 iunie 2014. Autoritatea rusă a motivat decizia prin faptul că producătorii moldoveni ar fi încălcat condițiile de livrare.

 

 

Sursa: deschide.md

Miercuri, 27 mai 2015
Vizualizări: 902

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
49
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
55
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
64
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
161