Rozmarinul apără creierul de afecțiuni și încetinește îmbătrînirea
Rozmarinul este o planta aromatică, de obicei, folosită pe post de mirodenie, pentru a da o savoare aparte bucatelor.
Insa studiile au relevat că rozmarinul nu este doar un condiment deosebit de aromat, ci poate fi și o plantă medicinală extraordinară.
Consumat sub forma de ceai, rozmarinul previne boli complicate și are efecte antiaging, ceea ce înseamnă că dacă îl vei consuma cu regularitate ai șanse să trăiești mai mult.
Ceaiul de rozmarin este un tonic cerebral, adică te ajută să păstrezi sănătatea creierului, să-ți îmbunătățești funcțiile cerebrale și să previi declinul cognitiv (Alzheimer, demență). Rozmarinul stimulează memoria și capacitatea de învățare și te ajută să-ți controlezi emoțiile. Toate aceste beneficii sînt posibile datorită anumitor ingrediente active care se regăsesc în crenguțele de rozmarin.
Ceaiul de rozmarin te protejează împotriva cancerului, deoarece conține substanțe antioxidante care previn îmbolnăvirea celulelor sau încetinesc răspîndirea acestora în organism.
Consumat cu regularitate, ceaiul de rozmarin încetinește procesul de îmbătrînire, deoarece furnizează organismului o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți care îți protejează corpul de radicalii liberi.
Sursa: moldovenii.md