ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rubarba, medicament antitumoral




Originara din Asia, rubarba este o leguma cu gust acrisor, folosita in preparatele culinare, dar si in medicina, deoarece aduce o serie de beneficii organismului.
Este cultivata si foarte apreciata in China si Siberia, iar la noi se cultiva mai mult in zona Ardealului, unde a fost adusa din Germania inca din secolul al XVIII-lea.
Putine calorii si o multime de proprietati
Foarte saraca in calorii, doar 16 kcal/100 grame, dar foarte bogata in fosfor, potasiu, fier, magneziu, zinc si foarte multa vitamina C, din rubarba se folosesc petiolurile si rizomii, dar numai de la plantele care au cel putin opt ani de vegetatie. Potrivit specialistilor, rubarba are actiune astringenta, de aceea este benefica in cazul deranjamentelor stomacale cauzate de prezenta unor substante iritante in intestine. Rubarba este un tonic de exceptie si un purgativ natural foarte bun, fiind recomandata in cazurile de constipatie, in tratarea cancerului, a bronsitei cronice, a infectiilor, cat si pentru imbunatatirea digestiei. Aceasta planta poate fi consumata atat in stare naturala, cat si sub forma de ceai, capsule sau tinctura.
„Medicament” antitumoral
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca in compozitia rubarbei se gasesc anumite substante ce au un rol deosebit in tratarea cancerului. S-a demonstrat ca polifenolii din rubarba sunt substantele ce lupta impotriva tumorilor maligne si previn in acelasi timp formarea celulelor canceroase.
Trateaza infectiile
Cercetatorii chinezi au demonstrat faptul ca pacientii care consuma tulpini proaspete de rubarba in fiecare zi, timp de doua saptamani, dupa ce au suferit un accident vascular cerebral se refac mult mai repede. Mai mult, rubarba intareste sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor.
Combate indigestia
In doze mici, rubarba se intrebuinteaza pentru combaterea indigestiei, pentru stimularea apetitului si pentru tratarea afectiunilor ficatului si vezicii biliare. Pentru o buna functionare a sistemului digestiv se vor consuma doua cesti cu ceai in fiecare seara, inainte de culcare. Ceaiul se obtine dintr-o lingurita cu planta pulbere la o cana cu apa. Se lasa timp de zece minute intr-un vas acoperit, se strecoara si apoi se bea. Avand si un efect diuretic, se recomanda folosirea ceaiului si pentru eliminarea pietrelor la rinichi, dar si in cazurile de nefropatie diabetica si insuficienta renala.
Stopeaza crampele abdominale
Decoctul de rubarba obtinut din 0,5 grame de planta uscata se foloseste pentru tratarea diareii. Daca se utilizeaza 3 g de planta uscata, se obtine un remediu eficient impotriva constipatiei sau crampelor abdominale cauzate de sindromul premenstrual. Constipatia poate fi tratata si cu pulbere de rubarba. Se va lua un varf de lingurita cu pulbere seara, inainte de culcare.
Extern, cataplasmele din rizomii de rubarba se folosesc cu succes pentru vindecarea ranilor si a unor afectiuni ale pielii, a echimozelor (vanatailor), precum si pentru calmarea durerilor in regiunea lombara, cauzate in urma efortului fizic sau a expunerii prelungite la frig.

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 15 martie 2014 9:48
Vizualizări: 2975

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
171
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
272
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
406
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
462