Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2014/03/rubarba.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Rubarba, medicament antitumoral
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rubarba, medicament antitumoral
Originara din Asia, rubarba este o leguma cu gust acrisor, folosita in preparatele culinare, dar si in medicina, deoarece aduce o serie de beneficii organismului.
Este cultivata si foarte apreciata in China si Siberia, iar la noi se cultiva mai mult in zona Ardealului, unde a fost adusa din Germania inca din secolul al XVIII-lea.
Putine calorii si o multime de proprietati
Foarte saraca in calorii, doar 16 kcal/100 grame, dar foarte bogata in fosfor, potasiu, fier, magneziu, zinc si foarte multa vitamina C, din rubarba se folosesc petiolurile si rizomii, dar numai de la plantele care au cel putin opt ani de vegetatie. Potrivit specialistilor, rubarba are actiune astringenta, de aceea este benefica in cazul deranjamentelor stomacale cauzate de prezenta unor substante iritante in intestine. Rubarba este un tonic de exceptie si un purgativ natural foarte bun, fiind recomandata in cazurile de constipatie, in tratarea cancerului, a bronsitei cronice, a infectiilor, cat si pentru imbunatatirea digestiei. Aceasta planta poate fi consumata atat in stare naturala, cat si sub forma de ceai, capsule sau tinctura.
„Medicament” antitumoral
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca in compozitia rubarbei se gasesc anumite substante ce au un rol deosebit in tratarea cancerului. S-a demonstrat ca polifenolii din rubarba sunt substantele ce lupta impotriva tumorilor maligne si previn in acelasi timp formarea celulelor canceroase.
Trateaza infectiile
Cercetatorii chinezi au demonstrat faptul ca pacientii care consuma tulpini proaspete de rubarba in fiecare zi, timp de doua saptamani, dupa ce au suferit un accident vascular cerebral se refac mult mai repede. Mai mult, rubarba intareste sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor.
Combate indigestia
In doze mici, rubarba se intrebuinteaza pentru combaterea indigestiei, pentru stimularea apetitului si pentru tratarea afectiunilor ficatului si vezicii biliare. Pentru o buna functionare a sistemului digestiv se vor consuma doua cesti cu ceai in fiecare seara, inainte de culcare. Ceaiul se obtine dintr-o lingurita cu planta pulbere la o cana cu apa. Se lasa timp de zece minute intr-un vas acoperit, se strecoara si apoi se bea. Avand si un efect diuretic, se recomanda folosirea ceaiului si pentru eliminarea pietrelor la rinichi, dar si in cazurile de nefropatie diabetica si insuficienta renala.
Stopeaza crampele abdominale
Decoctul de rubarba obtinut din 0,5 grame de planta uscata se foloseste pentru tratarea diareii. Daca se utilizeaza 3 g de planta uscata, se obtine un remediu eficient impotriva constipatiei sau crampelor abdominale cauzate de sindromul premenstrual. Constipatia poate fi tratata si cu pulbere de rubarba. Se va lua un varf de lingurita cu pulbere seara, inainte de culcare.
Extern, cataplasmele din rizomii de rubarba se folosesc cu succes pentru vindecarea ranilor si a unor afectiuni ale pielii, a echimozelor (vanatailor), precum si pentru calmarea durerilor in regiunea lombara, cauzate in urma efortului fizic sau a expunerii prelungite la frig.

Sâmbătă, 15 martie 2014
Vizualizări: 2249

Новости наших партнеров

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
35
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
179
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
30
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
119