Rusia se pregăteşte să devină poilitsey lume
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
La sfârşitul lunii noiembrie la Moscova a găzduit un forum internaţional "Apă curată 2009" - un eveniment ambitios, prin care Rusia şi-a declarat disponibilitatea de a deveni nu numai asistenta la nivel mondial (şi de încălzire), dar poilitsey. "Lipsei de apă înrăutăţirea îl pune pe picior de egalitate cu cheie alte resurse - cum ar fi petrolul, şi neferoase metale feroase, gaze naturale.. Cred că în cinci maxim zece ani pentru rus de export de apă poate deveni o realitate posibilităţile de ţara noastră pentru a are nevoie de această lipsă. Şi mulţi dintre vecinii noştri au apă ", - a declarat preşedintele forumului comitetul de organizare, Duma de Stat, Boris Grizlov vorbitor. După cum este cunoscut în Rusia deţine aproximativ un sfert de apă dulce din lume. Şi reprezentanţi ai 50 de tari participa la un forum, nu a putut fi de acord cu argumentele din ţara gazdă. Sa decis să se aplice Organizaţiei Naţiunilor Unite privind înfiinţarea de birouri in Rusia, ONU apa (care se ocupă cu studiul proprietăţilor de apă şi a capacităţii sale de tratament).Cifrele arată că este timpul pentru a trata apa ca resursă strategică, chiar mai valoros decât petrol sau gaze naturale. În prezent, în ţările în care furnizarea de apă sub nivelul de suficienţă, 2.3 miliarde de oameni trăiesc şi calitatea apei potabile este disponibil în mai mult de un miliard de oameni. Unele 40 de ţări cu mai mult de 50% depinde de apa care vine din afara. În acest sens, experţii estimează că în următorii zece ani de pe planetă poate începe război la scară mare asupra resurselor de apă. De fapt, aceste resurse sunt direct sau indirect, mai mult de o dată de declanşare pentru conflictele armate (în ultima jumătate de secol întâmplat aşa ceva nu mai puţin de 20, în timp ce numărul de litigii de proprietate asupra resurselor de apă a atins 500). Pe fondul Previziunile sumbre despre "războaiele apa provenita" (care va fi mult mai greu decât cea actuală "ulei") îşi rezervă mare de apă dulce din Rusia, cauzat unele gelozie, speranţă. Ea a început să sugereze că este mai bine să împartă aceste resurse în mod voluntar decât să aşteptaţi pentru ca aceasta să fie luat prin forţă (sau decizii internaţionale care, în esenţă, acelaşi).
Chiar înainte de forum "Clean Water 2009" israelian presedintele Shimon Peres într-un interviu cu publicarea militare americane de Apărare Ştiri sugerat că "având un teritoriu imens, resursele naturale şi a potenţialului ştiinţific, Rusia ar putea avea un rol de lider în reducerea sărăciei în lume foame şi lipsa apei. Potrivit Perez, în următorii zece ani populaţia lumii va creşte cu 100 de milioane de persoane, dintre care majoritatea se va alătura rândurile de foame şi de sete.
Aceeaşi prudenţă şi experţi internaţionali. Acţionând sub auspiciile Grupului Bancii Mondiale privind apa 2030 "a emis un nou raport, care spune că dacă nu ia măsuri imediate, apoi până în 2030 cererea de apă proaspătă în lume va fi de 40% mai mare decat actuala propunere. Expertii estimeaza ca aproximativ o treime din populaţia lumii va avea acces la doar jumătate de apă de care au nevoie.
Ei bine, argumente convingătoare. Rămâne să decidă cum să bea întreaga lume suferă omul. În principiu, exportul de apă - atât de curios lucrurile nu: el a fost mult timp un stabile şi profitabile de afaceri. În fiecare an în lume, vinde mai mult de 100 de miliarde de litri de apă potabilă, şi profiturile în această industrie ajunge la 1000 miliarde dolari pe an (reprezentând 40% din profiturile anuale ale societăţilor de ulei). Piaţa mondială pentru controlul apei potabile 10 societăţi, cea mai mare din care - francez Vivendi Universal şi Suez - servesc mai mult de 200 de milioane de consumatori din 150 de ţări. Principala metodă de livrare a apei - la fel ca cea a petrolului: petroliere şi tancuri. Sau chiar sticle. Se pare foarte mult, şi, prin urmare este exportat îndar numai de înaltă calitate, potrivit pentru potabilă. Practic, el, ca de ulei, extrase din sol.
Cu toate acestea, apa necesară pentru agricultură: ţările aride nu pot bea doar de ajuns, dar să se hrana tocmai din cauza lipsei de apă. În general, nevoile agriculturii ia 70% din apa de uz uman, şi în special în cazul în care cald, şi uscată - şi toate 90%. Este evident că iriga câmpurile "importat" de apă - risipitoare şi, evident, nu îşi pot permite ţărilor sărace aride.
Sursa vpomestie.ru