ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rusia stocata pe ecologie la nivel mondial la 270 de milioane de dolariAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

contribuţia Rusiei la Fondul Global de Mediu, GEF) sa ridicat la aproximativ 270 de milioane de dolari in 24 de proiecte. Din 1991, fundaţia a sprijinit aproape două mii de proiecte în 160 de ţări în curs de dezvoltare şi în ţările cu economii în tranziţie.

Fondul Global de Mediu a fost înfiinţată în 1991 de către Banca Mondială, Programul ONU pentru Dezvoltare şi UNEP. Calitatea de membru este deschisă oricărui stat - membru al ONU sau agenţiile sale specializate. Membrii actuali ai GEF sunt 178 de state, inclusiv Rusia.

"Rusia acordă o mare importanţă GEF, ţara noastră este implicat în activitatea sa din anul 1992 (principala agenţie responsabilă de cooperare cu Fondul, Ministerul Resurselor Naturale), - a declarat adjunctul ministrului de externe Yakovenko, la o întâlnire cu preşedintele GEF în Monique Barbut Monaco. - Fondul este în prezent în Rusia, puse în aplicare 24 de proiecte în domeniul biodiversităţii, schimbările climatice, protecţia apelor transfrontaliere şi protecţia stratului de ozon.

"Totalul fondurilor pentru aceste proiecte este de aproximativ 168 milioane de dolari - a spus el. - Rusia este, de asemenea, implicate în punerea în aplicare a 19 şi multilaterale proiecte bilaterale cu GEF alocaţiile totale de peste 100 de milioane de dolari.

La rândul său, Barbut remarcat faptul că "acest fond actioneaza ca un mecanism financiar internaţional, care oferă o bază de resurse pentru asistarea statelor sub formă de subvenţii şi împrumuturi concesionale pentru proiecte care contribuie la soluţionarea problemelor de mediu de interes mondial."

Din 1991, Fundaţia a oferit un total de 7,4 miliarde de dolari în subvenţii şi 28 de miliarde de dolari în colaborare cu alte organizaţii, Itar-Tass.

Sursa: http://www.vz.ru/

Marţi, 26 februarie 2008
Vizualizări: 1910

Citiţi de asemenea

Peșterile cu  viermi luminoși sînt împrăștiate peste tot în lume.Cerul de noapte sub pămînt este uimitor, datorită ...
37
Tippy din Africa. Istoria incredibilă a unei fetițe!Povestea acestei fete este cunoscută în întreaga lume. Nu am putut r...
82
Programul de tranziție a civilizației umane de la epoca industrială la cea digitală, care a început la începutul anului ...
63
Am decis să petrecem aceste zile de vară într-un loc frumos, în rezervația naturală Țîpova, printre stînci și cascade....
72