ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Să facem aspirină naturală cu mîinile noastre

Fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viață, a luat tablete de aspirină. Aspirina este administrată în caz de răceală și gripă, ca medicament antipiretic și antiinflamator, este folosită în caz de dureri de dinți și de cap...

Pacienților cu tendința spre a dezvolta tromboză li se prescrie adesea, ca mijloc de subțiere a sîngelui, un curs lung cu aspirină.

Încă din vremurile de demult se știe că scoarța anumitor copaci are proprietăți de reducere a temperaturii, durerii și inflamațiilor. Iar un ingredient special conținut în această coajă este unul dintre cele mai puternice analgezice din natură.

Febra, durerile musculare, artrita, durerile de cap, crampele, artroza, inflamația, inclusiv bursita, tendinita, entorsele și leziunile – toate acestea pot fi vindecate cu o doză de salicină derivată din coaja acestor copaci.

În secolul al 19-lea, oamenii de știință au reușit să extragă din scoarța copacilor și să determine salicina ca fiind un analgezic puternic, iar apoi să elaboreze și să vîndă versiunea sintetică – acid acetilsalicilic, pe care acum îl cunoaștem ca „aspirină“.

Aspirina este cel mai răspîndit medicament din lume. De fapt, în fiecare an, în lume se consumă în jur de 40 de milioane de kilograme de aspirină.

Consumul acesteia face sîngele mai fluid, previne formarea cheagurilor de sînge, servind la prevenirea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

☝ Și nu ar fi nimic dacă nu ar exista și EFECTE ADVERSE, care se manifestă tocmai prin utilizarea prelungită a acestui medicament sintetic.

- Acidul acetilsalicilic lovește mai întîi tractul gastrointestinal, dizolvînd mucusul protector. În consecință, pe stomac și pe mucoasa intestinală apar numeroase ulcerații superficiale. Ulterior, aceste ulcere încep să sîngereze...

- A doua lovitură în cazul consumului îndelungat de medicamente cu acid acetilsalicilic este aplicată bronhiilor: acestea dobîndesc o tendință spre spasme.

Acidul acetilsalicilic sintetizat poate provoca și reacții alergice, poate afecta celulele hepatice și ale rinichilor.

Puteți evita toate acestea și, în același timp, vă puteți proteja de coagularea sîngelui și de formarea cheagurilor de sînge. În acest sens vă vor ajuta unii copaci și plante medicinale.

COPACI CARE CONȚIN SALICINĂ

Salicină se conține în coaja interioară a copacilor și arbuștilor din familia salciei:

* Plop tremurător, aspen (Populus tremuloides)

* Plop plop-mare (Populus grandidentata)

* Salcie albă sau salcie argintie (Salix alba)

* Salcie neagră (Salix nigra)

* Salcie fragedă, plesnitoare, răchită (Salix fragilis)

* Salcie purpurie (Salix purpurea)

* Salcie plîngătoare (Salix babylonica)

Dar, deoarece plopul este cel mai răspîndit copac, acesta trebuie luat ca bază.

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
167
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
139
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
127
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325