Să punem la rece sau ce nu poate fi depozitat la balcon?
Oare ce numai nu facem cu balcoanele şi ce nu păstrăm acolo! Acum a sosit timpul să privim balconul sub un aspect diferit: ce nu putem stoca la balcon?
Un rol important în stocarea produselor la balcon îl joacă geamurile. Dacă acestea lipsesc, atunci stocarea se complică. Dar, dacă încăperea este izolată termic şi protejată de umiditate și de schimbările de temperatură, este posibil să stocăm aproape totul. Prin urmare, pentru claritate, am decis să vorbim despre un balcon deschis, neizolat, fără geamuri.
Deci, lista lucrurilor interzise:
Carburanții și lubrifianții sunt acelaşi lucru ca şi o bombă la balcon. Toată lumea știe că aceste substanțe necesită o tratare, deosebit de atentă. Și un bidon de benzină, expus la soare, împreună cu mucurile de ţigări ale vecinilor, adaugă stres în viaţa zilnică. Mai ales că unele din materialele combustibile pot răspândi un miros oribil, din cauza căruia veţi fi vizitaţi de alţi locatari.
Materialele de construcţii, de asemenea, nu pot fi ţinute la balconul deschis. Multe dintre ele devin absolut inutile chiar şi la un balcon cu geamuri. Aici noi supunem amestecurile, foile de gips-carton, vopsele și lacurile, influenţei de umiditate, schimbărilor de temperatură, etc.
Bicicleta: contrar opiniei răspândite, a păstra bicicletele moderne la balcon nu se recomandă. Acestea au tot felul de detalii sensibile la schimbările vremii. Razele directe ale soarelui sunt nocive pentru componentele din plastic, schimbările de temperatură și umiditatea dăunează lanțurilor și rulmenţilor. Este posibil ca peste una sau două ierni, bicicleta se va defecta.
Îmbrăcămintea și încălțămintea, cu siguranţă, nu! Aici totul este simplu: găuri n-o să apară, dar termenul de purtate se va reduce, forma se va pierde, iar păsările pot lăsa semnele lor. Să păstraţi hainele într-un dulap instalat la balcon în aceste scopuri, de asemenea, nu se recomandă. Fenomenele atmosferice nu pot fi „oprite” de dulap.
Legumele: uneori balconul dvs poate înlocui pivniță sau frigiderul. Dar, să ţineţi cartofii și alte legume în sac la balcon, nu se poate. Păstrarea necesită containere speciale. De exemplu, o ladă (nu se recomandă să folosiţi materiale din ciment azbest) poate fi fabricată din lemn, căptuşită şi atunci legumele dvs vor sta în condiții de siguranță toată iarna. Acestea nu numai că vor fi protejate de umezeală și de praf, dar și temperatura de depozitare va fi potrivită. Dacă nu aveţi o ladă, atunci este mai bine să căutaţi un alt loc pentru păstrarea legumelor, deoarece în vreme rece și intemperii, ele nu vor rezista mult timp la balconul deschis.
Sursa: green-dom.info