ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Salutăm curăţenia verde!
 

 

În fiecare zi noi folosim produsele chimice de uz casnic pentru curăţare şi nu ne gândim la pericolul pe care îl prezintă mijloacele chimice cumpărate pentru curăţarea covoarelor, căzilor de baie, chiuvetelor şi toaletelor.

 

De ce oare să nu încercăm sa facem o ordine "verde", mai ales că acum este la modă.

În primul rând, vom determina care mijloace de curăţat pot fi înlocuite cu cele ecologice. De exemplu, dacă aveţi nevoie de curăţare uscată a covorului sau de un detergent de vase puternic?

 

Spălăm geamuri, oglinzi, cristale

Mijloacele de curăţare a sticlei sunt uşor înlocuite. Pentru aceasta aveţi nevoie de apă, sodă, amoniac şi vopsea albastră ultramarin uscată (sineală).

Deci, vă propunem câteva reţete:

  • Dacă aveţi ferestre din lemn, spălaţi ramele cu săpunul obişnuit. În apă caldă mărunţiţi puţin săpun, dizolvaţi-l şi ştergeţi cadru cu un burete moale sau o cârpă. Apoi este necesar să ştergeţi până la uscat pentru ca vopsea să nu piardă în culoare.
  • Geamurile se spală bine cu un amestec din 100 gr de glicerol, 30 ml de apă şi câteva picături de amoniac. În rezultat, sticla va fi curată pentru mai mult timp şi iarna nu se formează îngheţuri.
  • Căutaţi la magazine sineala uscată şi frecaţi geamurile, ele vor străluci cu un albastru proaspete. Cristaluri sunt reînnoite cu un amestec de amidon şi un albastru ultramarin. Ştergeţi vesela de cristal cu o cârpă şi amestecul preparat. Mai ales acesta va fi de folos pentru cristal de colecţie, care se întunecă după mijloacele chimice.

 

Curăţim covoare şi mobilier tapiţat

Desigur, pe fiecare mijloc de curăţare chimic este scris că acesta poate fi aplicat în uz casnic. Dar acum, când oamenii deseori suferă de alergii, ar trebui să vă gândiţi bine înainte de a îmbiba catifeaua covoarelor cu mijloacele chimice şi apoi să respiraţi emanaţia lor.

Chiar şi bunicile noastre ştiau că pata de grăsime de pe covor poate fi îndepărtată cu sare, iar covoarele se curăţă bine cu infuzia de ceai stoarsă. După curăţare, totul se mai curăţă încă o dată cu aspirator. Dacă faceţi totul corect, nu aveţi nevoie de curăţare uscată a covoarelor.

Reţete de la bunica:

  • Înviorăm tapiţeria pe mobilier cu ajutorul pentru unei perii de haine, învelite într-o cârpă înmuiată în soluţie: o linguriţă de sare la un litru de apă.
  • Locurile cele mai roase pe braţele scaunelor pot fi tratate cu pesmeţii muiaţi în benzină.
  • Benzina se evaporă, dacă după curăţare veţi deschide ferestrele.

 

Curăţim blana

În ciuda promovării tratamentul uman al animalelor, doamnele noastre continuă să poarte blănuri. Ca urmare, la marginea mânecilor sau căciulilor se formează pete şterse de grăsime. Ştergem blana cu o cârpă curată îmbibată în benzină. Locurile cele mai murdare ştergem în răspăr, mai puţin murdare - în direcţia părului.

Încercăm să reîmprospătăm blana pe haină. Pentru a face acest lucru, se cerne tărâţe de grâu, care apoi se încălzeşte în cuptorul cu microunde şi blănurile se tratează cu acest amestec, în porţii mici, şi apoi se şterg cu mâna. Pentru ca blana să strălucească, o ştergem în direcţia părului cu un tampon de vată umezit în oţet. Numai în acest caz nu uitaţi să folosiţi mănuşi.

Nu este nimic special în curăţare ecologică. Toate reţetele funcţionează fără greş şi sunt testate de timp. Ca rezultat, casa străluceşte de curăţenie, toate lucrurile sunt în ordine şi dvs. respiraţi aerul curat, fără contaminanţi.

 

 

Sursa: ecologico.ru

 

Sâmbătă, 05 mai 2012
Vizualizări: 1666

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
54
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
320
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
233
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
373