“Sângele verde”, elixirul din iarbă de grâu care iți reface sănătatea
Sucul de iarba de grau este un preparat senzational, care nu numai ca iti curata organismul de toxine, dar tine bolile la distanta si iti ofera energia de care ai nevoie.
Iarba de grau are o istorie de peste 5.000 de ani, fiind folosita de vechii egipteni care au descoperit ca ii mentine sanatosi si le ofera vitalitate. In lumea civilizata, consumul graului tanar a inceput mult mai tarziu, in jurul anilor 1930, in urma rezultatelor obtinute in cadrul unor experimente pentru a populariza planta.
Mod de preparare
Se iau 2-3 pumni de grau depinde cata iarba doriti sa cresteti si se pun intr-un borcan sau un vas de plastic fiecare ce are se spala bine cu apa (obligatoriu de izvor si nu cu clor de la robinet) apoi la inmuiat in apa de izvor 24 ore timp in care mai invartiti de 2-3 ori.
Dupa acest timp de 24 ore se clateste bine, bine de 2-3 ori tot cu apa de izvor, dupa care se scurge apa si se lasa asa 3 zile cu un ziar deasupra. In aceste 3 zile grau se clateste de 3 ori pe zi dimineata , dupaamiaza si seara. Dupa aceste 3 zile graul ar trebui sa incolteasca aparandui niste mustacioare.
Din acest moment graul poate fi asezat pe un pat de pamant nechimicalizat bob langa bob si chiar bob peste bob de 1 deget, peste care se presara un strat subtire de pamant incat sa astupam graul. Se uda odata dimineata din abundenta iar seara doar stropiti sau pulverizati apa peste el. Incet incet o sa vedeti cum graul incolteste si iarba se ridica incet incet in sus. Aproximativ in 1 saptamana iarba ajunge la 10-15 cm inaltime cand este gata taiat si de stors.
Acum urmeaza stoarcerea ierbii si obtinerea sucului, pentru un randament mai bun poate fi folosit un storcator manual cu ax melcat. Se poate folosi si un storcator pentru fructe dar nu se produce la fel de mult suc . Se taie o mana de iarba cu ajutorul unei foarfece se introduce in storcator si se obtine sucul.
Beneficiile sucului din iarba de grau
1. Clorofila se poate extrage din multe plante, insa iarba de grau este superioara, deoarece s-a descoperit ca, contine peste 100 de elemente de care omul are nevoie. Daca este crescuta in pamant bun, fara chimicale, absoarbe 92 din cele 102 minerale aflate in pamant.
2. Puternic detoxifiant al ficatului. “Enzimele si amino acizii prezenti in sucul de grau ne pot proteja de carginogene mai mult decat orice medicament aflat in lume. Intaresc celulele, detoxifica ficatul si cursul sangelui, neutralizeaza chimic orice mediu poluant din corpul nostru intalnit in calea lui”.
3. Lupta impotriva tumorilor si neutralizeaza tumorile.
4. Transforma corpul nostru intr-un mediu alcalin, in care boala nu se poate dezvolta. Abudenta de minerale alcaline elimina mediul foarte acid din corpul nostru.
5. Contine toate mineralele de care omul are nevoie si vitamine, A, complexul de vit. B, C, E and K.
6. Reduce presiunea arteriala, dilatand in tranzitul lui caile prin care sangele circula.
7. Stimuleaza glanda tiroida controland obezitatea si tot ce tine de functia acestei glande.
8. Dubleaza celulele rosii doar printr-o simpla baie de suc de grau, darmite prin consumare (vedeti articolul) Dr. Bernard Jensen a facut experimentul descris si mai sustine ca nimic din lume nu poate ajuta la construirea sangelui asa cum face sucul de grau sau sucurile din frunze verzi.
9. Are puterea sa scoata in traseul lui din sange, orice fel de metal greu si asta in modul cel mai rapid si sigur. Sucul este in 5 minute in sistem si curata totul in calea lui.
10. Clismele cu suc verde sunt extrem de indicate, si in caz de boala ajuta la curatirea rapida de toxine aflate in intestinul gros de ani de zile, care de fapt si una dintre cauzele principale a multor boli de care suferim. Se procedeaza asa, dupa o clisma normala cu suc de grau se asteapta 20 min si se introduce 110 g si se retine pentru 20 min.
11. “Contine enzime benefice. Oricand iti tai un deget si vrei sa te vindeci ori ca vrei sa pierzi 2 kg, enzimele trebuie sa faca de fapt munca. Munca si abilitatea enzimelor gasite in corpul nostru sub foma normala si naturala, pot fi marite daca le ajutam la asta din exterior, prin adaugare de enzime exogenous, ca cele regasite in sucul de grau. Nu-l gatiti. Putem beneficia de cantitatea mare de enzime gasite in graul verde, consumand sucul in stare cruda. Nu-l fierbeti deoarece se stie ca gatitul distruge enzimele din mancarea noastra in procent de 100%.
12. Sucul de grau are similaritati cu propriul nostru sange. Al doilea important aspect al clorofilei, este asemanarea remarcabila cu hemoglobina, componentul ce trasporta oxigenul in corp.
13. “In Jurnalul American de Chirurgie (1940), Dr. Benjamin Gruskin, recomanda clorofila pentru beneficiile sale antiseptice. Articolul sugera ca clinica lui folosea sucul de grau pentru: inflamatii ale urechii, neutralizarea infectiilor de gen strep, vindecarea ranilor adanci, vindecarea sinuzitei cronice, reducerea venelor varicoase vindecarea si a ulcerele de picioare, eliminarea raei, vindecarea inflamatilor de cervix uterin, distrugerea infectiilor vaginale, etc. Se precizeaza ca un mare ajutor il constituie si indreptarea dietei. ” Preluat de aici.
14. Sucul de grau este foarte benefic pentru orice boala a sangelui.
15. Sucul de grau este recomandat diabeticilor chiar daca este foarte dulce si are efecte inverse, miscorand zaharul din sange si regland imediat glicemia.
16. Pentru a beneficia din plin, 100% de proprietatile acestui suc, sucul trebuie sa fie consumat imediat dupa presare. Nu se congeleaza si nu se pastreaza in frigider, deoarece proprietatile se vor diminua si mai mult de atat, vor disparea majoritatea nutrientilor.
Excelent detoxifiant pentru organism
Folosit intr-o dieta raw, dar nu numai, sucul din iarba de grau este un excelent detoxifiant, facilitand eliminarea din organism a toxinelor si grasimilor in exces. Mai mult, sucul din iarba de grau este unul din cei mai puternici detoxifianti pentru ficat, cu mult mai bun decat sucul de morcovi, de exemplu.
Reduce imbatranirea prematura
Sucul din iarba de grau contine pana la 70% clorofila, iar asta inseamna ca protejeaza organismul impotriva factorilor cancerigeni. Cum se intampla asta? Clorofila contine enzime si superoxid dismutaza, o enzima care contine cupru si care se regaseste in celulele mature de sange. Aceasta enzima ajuta, printre altele, la prevenirea procesului de imbatranire prematura.
Are proprietati antiseptice
Beneficiile antiseptice ale clorofilei erau laudate si recunoscute inca din 1940. Intr-un articol publicat in revista “American Journal of Surgery”, doctorul Benjamin Gruskin recomanda clorofila pentru tratarea urmatoarelor afectiuni: indepartarea mirosurilor neplacute, vindecarea ranilor, grabirea vindecarii grefelor de piele, vindecarea infectiilor urechii, tratarea inflamatiilor colului uterin sau reducerea febrei tifoide.
Imbunatateste aspectul pielii
Sucul din iarba de grau iti face pielea mai curata si mai luminoasa. Pe langa faptul ca il bei, acest minunat suc poate fi folosit ca un demachiant natural. Este suficient sa torni suc verde peste corp atunci cand faci baie si sa lasi sa actioneze timp de 15 minute. Clateste apoi cu apa rece. Te vei simti ca noua!
Sursa: derevnyaonline.ru