Săptămâna Mondială a Apei
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Stockholm, 17 august - RIA Novosti, Lyudmila Bozhko.RIA Novosti
Programul a săptămânii, a avut loc în fiecare an în capitala Suediei, de la inceputul anilor 90, - conferinţe ştiinţifice, expoziţii şi seminarii, participarea la care va dura mai mult de două mii de experţi, precum şi reprezentanţi ai guvernelor şi organizaţiile societăţii civile din 140 de ţări, note de biroul de presă.
temele centrale de dezbatere în anul 2008, a declarat raportul, va fi, printre altele, de purificare a apei, investiţiile sectorului apei, cererea tot mai mare de apă pentru producerea de bioenergie în viitor şi accesul la resursele de apă în ţările asiatice.
Explicarea importanţei problemelor programate pentru discuţii în cursul de apă Săptămâna Mondială, organizatorii notă de faptul că, potrivit datelor ONU, aproximativ 2,5 miliarde de oameni trăiesc fără instalaţii sanitare adecvate. Din acest motiv, mor în fiecare an la 1,4 milioane de copii.
ONU estimează oamenii de ştiinţă, penuria de apă cu experienţă 20% populaţie care trăiesc în 30 de ţări. Până în 2025 această cifră ar putea creşte la 30% din populaţia din 50 de ţări, experţii estimează.
Potrivit cercetării, scris Biroul de presă SIWI, media zilnică se foloseşte Europene 200 de litri de apă, din America de Nord - 400 de litri, şi pe cei săraci din ţările în curs de dezvoltare - o medie de doar 10 de litri de apă. Această cifră include nu numai că oamenii beau apă în timpul zilei, dar este folosit pentru gătit şi spălat.
În timpul Săptămâna Mondială a Apei, 21 august, va fi decernat Premiul de la Stockholm International Water (apa de la Stockholm Premiul I), înfiinţat în 1990. Laureat Awards în 2008 a devenit profesor al Colegiului King din Londra şi Şcoala de Studii Orientale şi Africane, John Allan Anthony (John Anthony Allan).
Profesor este unul dintre cercetători sugerată pentru prima oară şi a dezvoltat conceptul de "apă virtuală", care a devenit un fel de instrument de măsurare a volumelor de apă în timpul producţiei de alimente sau produse industriale. De exemplu, o ceaşcă de cafea pe care o bem dimineaţa, are de fapt 140 de litri de apă. Asta este, aceasta include intregul proces de creştere şi de transport de cafea.