ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Săpun de casă cu morcovi pentru o piele catifelată

Săpunul este un produs de curățare care ajută la eliminarea murdăriei și impurităților care se acumulează pe piele și care o pot afecta. Datorită beta-carotenului care se găsește în morcov, acest săpun va lăsa pielea catifelată și cu un miros plăcut.

Poți găsi acest produs în orice magazin, în diferite formă, dimensiuni și mirosuri. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt fabricate cu substanțe chimice, care pot modifica ph-ul natural al pielii și care îndepărtează uleiurile naturale care provoacă diverse probleme ale pielii.

Pentru a evita aceste riscuri, există câteva alternative naturale care curăță la fel de bine pielea și va furniza substanțele nutritive de care are nevoie pentru a se hrăni și proteja. Una dintre cele mai bune alternative naturale este să faci acasă propriul săpun.

Săpunul de casă pe bază de morcov și miere combină proprietățile acestor două ingrediente pentru a crea un săpun excelent pentru pielea feței, dar și pentru corp, fără a adăuga alte produse chimice.

Beneficiile săpunului de casă cu morcovi și miere

Combinația dintre morcov, miere și alte ingrediente naturale, dă acestui săpun un puternic efect anti-îmbătrânire și proprietăți hidratante, ideal pentru pielea uscată sau pentru cei care suferă de acnee.

Acesta conține proprietăți antioxidante care repară celulele deteriorate și reduce impactul negativ al radicalilor liberi, care sunt una dintre cauzele îmbătrânirii premature.

Morcovul, principalul ingredient

Ingredientul activ din acest săpun de casă este morcovul, cunoscut de ani de zile pentru beneficiile sale multiple pentru piele. Principalele sale utilizări cosmetice sunt datorate conținutului de beta-caroten și antioxidanți, care protejează pielea de razele UV și poluarea mediului.

Beta-carotenului este un compus care ajută la menținerea tonusului pielii și îi dă o tentă de bronz, fără a fi nevoie să te expui la razele soarelui. Cu toate acestea, nu trebuie folosit în exces, deoarece se poate produce o culoare galben-gălbuie pe părțile albe ale pielii.

Acesta este bogat în apă și vitamine, care ajută la restabilirea ph-ului natural al pielii, care reduce excesul de grăsime și apariția acneei. În plus, vitaminele, mineralele și antioxidanții acelerează procesul de vindecare a pielii și reduce aspectul de cicatrice.

Iată cum faci săpun de casă pe bază de morcov și miere:

Săpunul de casă este ușor de preparat, iar ingredientele se găsesc ușor. Culoarea săpunului poate varia în funcție de calitatea ingredientelor.

Ingrediente

- 300 ml de ulei de cocos

- 400 ml ulei de măsline

- 100 ml ulei de migdale

- 200 ml de apă utilizate

- 100 g piure de morcovi

- 110g hidroxid de sodiu

- jumătate de lingură de miere pură

- 10 picături ulei esențial de semințe de morcov

Mod de preparare

Înainte de a începe, ai nevoiede mănuși de cauciuc pentru a lucra cu ingredientele și trebuie să folosești instrumente de lemn.

Prima dată se pun morcovii la fiert, 3-4, pe care îi faci piure cu o furculiță. Într-un recipient separat combini piureul de morcovi și 200 ml din apa în care au fost fierți aceștia. Adaugi cu atenție hidroxidul de sodiu, pe care-l pui cu o lingură de lemn. Lași amestecul să stea câteva minute, maxim 5. Apoi încorporezi uleiul de nucă de cocos, cel de măsline și uleiul de migdale, împreună cu mierea și uleiul esențial de semințe de morcov și amesteci bine cu o lingură de lemn. Vei observa că amestecul va începe să se îngroașe. Apoi îl pui în forme de silicon și-l lași să se întărească timp de 2 zile înainte de-al folosi.

Rezultatul va fi un săpun fără substanțe chimice, preparat din ingrediente care sunt benefice pentru piele. Folosește-l pentru a curăța pielea zi de zi sau pentru a înlocui săpunul de corp. Pentru o depozitare mai bună, evită să-l pui într-o zonă umedă. Pune-l într-un recipient închis ermetic.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Vineri, 26 februarie 2016
Vizualizări: 1757

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
249
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
111
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
155
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
94