ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Săpun din cenușă cu propriile mâini
 

Cu numai 50 de ani în urmă săpunul se făcea manual din materiale naturale. Oamenii nu știau nimic despre mătreață, bacterii și efectele fabricării chimice a săpunului .
Săpunul este un produs natural care poate fi ușor obținut folosind materiale la îndemână .
Este suficient să aveți cenușă, reziduuri de grăsime de gătit și veți obține o substanță de spălat naturală.

Мыло из золы своими руками

 

Pentru a obține o soluție alcalină, fierbeți cenușa (lemnul moale prea rășinos se amestecă cu grăsimi) într-o cantitate mică de apă moale, de preferință apa de ploaie,și lăsați pe aproximativ o jumătate de oră. După ce cenușa se sedimentează în partea de jos a vasului, colectați lichidul alcalin fără grăsimi.

Atenție! Nu folosiți vase de aluminiu!

Мыло из золы своими руками

 

Apoi în lichidul alcalin se adaugă o cantitate de diferite resturi grase și se fierbe, completându-l în continuare cu soluția alcalină mai slabă, până ce ea nu se va  întări într-o masă transparentă lipicioasă.
Prin această metodă se obține un săpun lichid de potasiu, de obicei numit săpun clei. Pentru a transforma masa moale în săpun solid în săpun clei, se adaugă sare de bucătărie, după ce se formează așa-numita partea interioară a săpunului, săpunul nucleu care reprezintă un săpun solid de sodiu.
După completarea soluției cu sare de bucătărie, se scoate săpunul nucleu rezultat și alcalina, apoi săpunul  se toarnă  înapoi în vas și se fierbe cu o soluție alcalină mai groasă, se sărează din nou și se pune în cutii căptușite cu o cârpă, alcalina excesivă, atașată de săpun, se va aduna în picături în partea de jos a cutiei, care se răstoarnă, se scoate săpunul, se taie în bucăți și se usucă la aer.

Мыло из золы своими руками

 

Pentru fabricarea săpunului este mai bine să luați hidroxid de sodiu numit în vânzare piatra de săpun.
Acoperiți partea de jos a cutiei cu hârtie cerată sau ungeți cu grăsime pentru a proteja săpunul de la lipire, turnați amestecul moale și lăsați-l să se răcească.

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 19 aprilie 2014 9:40
Vizualizări: 9967

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
418
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
523
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430