Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2014/05/antibakterialnoe_mylo.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Săpunurile antibacteriene cu triclosan duc la creșterea celulelor cancerului mamar
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Săpunurile antibacteriene cu triclosan duc la creșterea celulelor cancerului mamar
 

Potrivit unui studiu recent publicat în revista Chemical Research, produsele chimice, cum ar fi triclosan și octilfenol sunt legate de creșterea celulelor cancerului mamar. Triclosanul este un component antibacterian și antifungic, care poate fi găsit în multe produse de uz casnic bine-cunoscute. Octifenol este un solvent comercial, care se conține în vopsele și materiale plastice și este adesea folosit ca ingredient inert.
Oamenii de stiință au efectuat teste cu celule umane de cancer mamar în eprubete Petri și au verificat rezultatele prin transplantarea țesuturilor la șoareci.
"Deși dozele acestor substanțe care diminuează sistemul endocrin au fost oarecum exagerate, am făcut-o pentru a imita efectele expunerii zilnice, precum și acumularea lor în organism prin expunerea pe termen lung", a declarat Ken Chul Choi, Ph.D., co-autor al studiului.
Rezultatele studiului au definit că ambele substanțe triclosan și octilfenol au stimulat dezvoltarea cancerului mamar. Șoarecii expuși la substanțele chimice au căpătat tumori în comparație cu grupul de control.
"Astfel, impactul acestor substanțe poate crește în mod semnificativ riscul de a dezvolta cancer mamar și un impact negativ asupra sănătății umane", au constatat cercetătorii.
Pe lîngă cancer, studiile recente au depistat că aceste substanțe influențează și o scădere a numărului de spermatozoizi , un risc crescut de endometrioză  și eșecuri ale valvelor inimii la pești.
Istoria triclosanului începe în 1978, când a fost "recunoscut, nu în totalitate, ca fiind sigur și eficient" în Statele Unite ale Americii. Acest lucru s-a întîmplat din cauza lipsei de cercetare. Deși, mulți dintre marii producători, inclusiv Johnson & Johnson și Procter and Gamble, au anunțat deja intenția de a elimina triclosanul din produsele lor, el este încă utilizat pe scară largă în unele produse de consum.
Agenția pentru Protecția Consumatorilor din SUA  încearcă să înainteze noi cerințe către producătorii de produse de curățare antibacteriene. Însă aceste cerințe ar putea intra în vigoare abea  în 2016. Acum, Beyond Pesticides se ocupă în mod activ de colectarea semnăturilor din partea societății pentru interzicerea completă a utilizării triclosanului.

 

Sursa

Vineri, 09 mai 2014
Vizualizări: 1495

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
55
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
229
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
46
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
144