Şase mituri despre panourile fotovoltaice
Chiar dacă în prezent, panourile fotovoltaice reprezintă un rezultat revoluționar al tehnologiei solare, în jurul lor s-a creat o serie de mituri legate de funcționalitatea și eficiența lor pentru încălzirea locuinței. Echipa Top Panouri Solare a identificat șase dintre acestea.
Panourile solare sunt scumpe
În realitate, chiar dacă achiziționarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice implică costuri destul de mari, există un număr de scheme de garanții de stat special concepute pentru a subvenționa anumite cheltuieli.
Nu funcționează pe timp rece și noros
Tehnologia de producere a energiei de la soare, implică radiația soarelui și nu neapărat temperatura care permite generarea energiei fotovoltaice. Este adevărat că panourile solare au un randament mai bun în regiunile cele mai însorite, dar acestea funcționează în mod eficient și pe timp înnorat, prin urmare locuitorii regiunilor cu mai puțin soare nu ar trebui să se îngrijoreze.
Sunt greu de întreținut
De fapt, panourile solare nu necesită multă întreținere, iar cel mai fragil element al sistemului, invertorul, are o durată de viață de aproximativ zece ani. Totuși, trebuie să vă asigurați că nu se depune praf pe panouri.
Eficiența panourilor solare este scăzută
Acest mit a fost confirmat atunci când au fost lansate primele sisteme pe piață. Tehnologia panourilor solare se îmbunătățește de la an la an, prin urmare, și gradul de eficiență crește. În prezent, panourile solare fotovoltaice sunt un mod eficient de furnizare a energiei.
Panourile solare nu durează 20 de ani
Durata de viață standard a panourilor solare este între 20 și 25 de ani, deci este posibil să fie necesară înlocuirea lor ceva mai devreme. Cu toate acestea, există instalații care au fost construite pentru prima dată în anii 1970 și încă sunt funcționale.
Panourile solare sunt inestetice
Acest aspect depinde de preferințele fiecăruia, dar panourile solare moderne arată mai mult ca niște luminatoare când sunt montate la același nivel pe acoperiș. Design-ul lor elegant arată chiar foarte bine pe acoperișurile clădirilor, prin urmare aspectul lor nu reprezintă o problemă.
Vor exista întotdeauna îndoieli cu privire la eficiența tehnologiei în a produce suficientă energie, dar este foarte important că deciziile pe care le luați să nu fie influențate de mituri, ci de realitate.