ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Savanții au declarat Pămîntul drept o ființă vie și rațională (VIDEO)

 

Savanții afirmă că planeta face mereu schimb de informații cu Soarele, obiectele cosmice ce-l înconjoară și chiar cu centrul Universului.

Potrivit savanților, această informație trece prin canale speciale, trasate de la suprafață spre nucleu. Specialiștii au presupus că Pămîntul știe despre oamenii ce trăiesc pe suprafața lui, care îl deranjează prin forări, explozii și „perturbă ecologia biosferei”.

În opinia savanților, Pămîntul este un sistem foarte energizat, înalt organizat, ce evoluează, a cărei capacitate de adaptare este cu mult mai mare decît cea a omenirii.

Cercetătorii au făcut legătura dintre ultimele cutremure, uragane, tsunami, inundații puternice și oscilațiile bruște ale temperaturii cu „răspunsul Pămîntului la acțiunile iraționale ale omului”.

În anii 1970, ecologistul britanic James Lavelock a înaintat „ipoteza Geii”. În aceasta se vorbește despre Pămînt ca despre un superorganism, care datorită autoreglării este capabil să mențină parametrii de bază a mediului la un nivel constant.

Unul dintre argumentele lui Lavelock era că la diferite niveluri ale energiei Soarelui, temperatura pe suprafața pămîntului rămîne aproape la același nivel.

Potrivit lui viața pe pămînt a învățat să mențină condițiile necesare pentru ea, încheind un fel de cooperare reciproc avantajoasă. Cunoscutul biolog Richard Dawkins a afirmat că „ipoteza Geii” contravine teoriei evoluției lui Darwin.

Mai jos vedeți fișiere audio cu sunetele pămîntului (undele electromagnetice, procesate și montate pe undele diapazonului sunetului, percepute de urechea omului).

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 19 octombrie 2017 14:00
Vizualizări: 9775

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
116
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
200
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
193
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
240