Scapă de boli cu ajutorul prunelor uscate
Sunt gustoase, iti dau energie si te protejeaza de mai multe afectiuni, de aceea o cura cu prune uscate este binevenita. Iata de ce nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta in aceasta iarna!
De ajutor in anemie
Prunele uscate pastreaza vitaminele si mineralele, fiind bogate in vitamina C si fier. Astfel, sunt indicate in prevenirea si in tratarea anemiei feriprive, a carei cauza este lipsa de fier din organism. Si cei care au probleme cu imunitatea pot consuma cate 100 de grame de prune uscate pe zi.
Scad colesterolul rau
O suta de grame de prune contin 210 mg de potasiu, un mineral esential pentru o buna functionare a inimii. Mai multe studii au aratat ca potasiul previne hipertensiunea arteriala si scade riscul de infarct.
Totodata, datorita acidului propanoic pe care il contin fibrele insolubile din prune, acestea ajuta si la scaderea colesterolului „rau“ din sange, responsabil pentru unele afectiuni ale inimii.
Previn aparitia osteoporozei
Prunele ajuta la intarirea oaselor, datorita continutului ridicat de vitamina K, cupru si de bor organic. De aceea, nu ar trebui sa lipseasca din dieta femeilor, mai ales dupa ce trec de menopauza, cand densitatea osoasa incepe sa scada.
Este ideala o cura de o luna de zile, perioada in care femeile trebuie sa manance aproximativ 10 prune pe zi.
Protejeaza vederea
Continutul mare de vitamina A face ca aceste fructe delicioase sa aiba un rol important in prevenirea aparitiei unor afectiuni oculare. Este vorba mai ales de degenerescenta maculara (boala care afecteaza retina si care, in timp, duce la orbire).
Ajuta digestia
Prunele sunt si o sursa importanta de fibre, asadar au rolul de a imbunatati digestia. Mai mult, aceste fructe contin si sorbitol, care, pe langa efectul laxativ, reduce si riscul aparitiei cancerului de colon, datorita efectului de curatare pe care il au asupra acestuia.
Sursa: ecomagazin.ro