ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Scapă de stres: 14 metode neobișnuite propuse de un psiholog

Gândurile fug în toate părțile, nu poți să te concentrezi și ai senzația că ceva nu este bine. Se creează o senzație de panică în interior – acestea sunt simplele simptome ale stresului, care ne doboară încet încet.

Ce să faci? Ai putea să înveți să faci față stresului, pentru că asta nu te va ajuta doar să revii în formă, dar te va scăpa și de boli și de îmbătrânirea rapidă a organismului.

1. Pieptănarea

În timpul zilei, petrecut în fața monitorului, mimica feței atât de mult se încordează încât capul devine greu și începe să te doară. O metodă prin care ai putea scăpa de stres ar fi să îți pieptăni părul timp de 10-15 minute. Această procedură va contribui la circulația sângelui și la relaxarea mușchilor.

2. Mănâncă înghețată

Mâncarea gustoasă este o altă armă împotriva stresului. Te ajută să îți păstrezi buna dispoziție și să scapi de stres alimentele care conțin vitaminele omega – 3, care sunt foarte importante pentru sistemul nervos. Dacă ești vegetarian, mănâncă înghețată sau banane.

3. Masaj

Pentru a-ți păstra energia, masează pentru 30 de secunde punctele aflate deasupra nasului, între sprâncene, sub buza inferioară și în centrul palmei.

4. Freacă-ți palmele

Aceasta este încă o metodă pentru a diminua atmosfera tensionată și pentru a scăpa de stres. Trebuie să-ți freci palmele cu toată puterea până când acestea vor deveni fierbinți. De asemenea, poți să-ți freci și urechile. Așa îți vei alimenta bateriile cu energie și te vei putea concentra asupra muncii.

5. Fă un duș

Pentru a scăpa de emoțiile negative ai putea să faci un duș de 15 minute. Stai sub stropii calzi ai apei pentru ca ei să îți maseze capul și umerii. În scurt timp vei simți cum apa spală de pe tine toate emoțiile neplăcute.

6. 27 de obiecte

Practicile orientale ne învață: „Vrei să scapi de tristețe, mută 27 de obiecte în casă!”. Prin această acțiune se spune că eliberezi spațiu pentru energia care te va conduce pe drumul corect. Încearcă această metodă și te vei convinge că ea ajută creierului să se elibereze de probleme și să se relaxeze.

7. Scara

Fugi timp de 30 de secunde în sus și în jos pe scări – această activitate va intensifica respirația și va alimenta creierul cu oxigen, mai ales părțile care sunt responsabile de emoții.

8. Pictează

Psihologii au constatat că pictarea unui tablou timp de două – trei minute în timpul unei situații de stres de cinci ori va mări șansele ca proiectul asupra căruia lucrezi să fie terminat la timp. Prin urmare, ai putea nu doar să diminuezi nivelul de stres, dar ai putea chiar și să creezi o pictură de valoare.

9. Ceai cu hibiscus

Din cauza presiunilor psihologice, persoana simte neliniște și are stări de panică, caracteristice stresului. Hibiscusul nu permit acestor stări să se intensifice și chiar le ameliorează, prin urmare anihilează stresul, făcându-te mai puternic.

10. Exerciții fizice simple cu mâinile

Stresul apare sub diferite forme la persoane diferite. De obicei atunci când sunt stresați, oamenii devin încordați, prin urmare, sunt încordați mușchii gâtului și ai spatelui – iar de aici apar durerile de spate și de cap. O metodă prin care ai putea ameliora această stare sunt exercițiile simple pe care le poți face chiar și la birou sau acasă.

11. Curățenie în casă

Atunci când îți așezi lucrurile la locurile lor gândurile se liniștesc și reușești să te concentrezi. Mai mult decât atât un raft aranjat frumos crează un efect psihologic plăcut – asta îi arată omului că și viața sa poate să fie adusă în ordine.

12. Un minut pentru meditație

Găsește o ocazie să rămâi singur acasă, pentru a-ți calma gândurile. Pornește muzica preferată, scoate din frigider mâncarea preferată și așează-te în locul tău preferat. Gândește-te la ceea ce ți-ai dori cel mai mult și scrie acestă dorință pe o hârtie. Un plan bine structurat te va ajuta să te determini ce vei face în viitor.

13. Aroma-terapie

Parfumurile au o legătură puternică cu amintirile legate de emoții. De aceea, este binevenit să ai la îndemână un parfum care să-ți amintească de momentele puternice de fericire, pasiune și bucurie. Miroase-l mai des – acest lucru te va ajuta să-ți păstrezi buna dispoziție.

14. Dansurile

Trebuie neapărat să dansezi acasă! Mișcările ritmice pe o muzică bună ajută la diminuarea stresului. Mai mult decât atât, dansul este caracterizat ca fiind o distracție, în comparație cu antrenamentele în sala de sport.

 

Sursa: dozadesucces.ro

Luni, 14 decembrie 2015
Vizualizări: 1068

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
29
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
309
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
476
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
354