ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Scuterul electric SSIKE – căluţul urban zburdalnic (+Видео)
 

Atenţia la transportul de "ultima milă"* nu scade. Străzile orașului aglomerat sunt inundate cu vehicule de diferite dimensiuni. Situaţia în care în marile orașe, cele mai performante vehicule se transformă în "cușca de aur", în care proprietarul este obligat să-şi petreacă timpul prețios, devine aproape normă. Există o singură soluție: să sacrificăm confortul și să folosim mijloace de transport nepoluante şi ecologice, mai puțin prestigioase, dar eficiente, în traficul urban dens. Unul dintre ele este scuterul electric SSIKE, prezentat de compania spaniolă Asen Innovacio.

 

În exterior, scuterul electric SSIKE mai mult semănă cu o jucărie decât cu un mijloc de transport serios. Cu toate acestea, dimensiunile mici (28x78x110 cm) doar oferă scuterului avantaje. El încape uşor în portbagajul mașinii, iar greutatea limitată de 12 kg, chiar vă permite să-l transportaţi în rucsac. Pentru comoditate, volanul scuterului este pliant, totodată, înălțimea generală se reduce până la 78 cm, iar lungimea - până la 65 cm.

 

Электроскутер SSIKE – резвый городской скакун (+Видео)

 

Prima impresie de la SSIKE este înșelătoare. După dimensiunile copilăreşti se ascunde un căluţ urban zburdalnic, capabil să ducă călăreţul fără oboseală pe trotuare, pieţe şi pe marginea drumurilor carosabile. Căluţul nu va obosi repede, el poate călători la o singură încărcare a bateriei până la 40 km, accelerând până la viteza de 20 km / oră.

Puterea scuterului constă într-un motor electric fără perii de 250 W, cu un cuplu mare şi o baterie litiu de 40-volți de o capacitate de 6 amperi-oră. Durata de viață a bateriei depinde de intensitatea utilizării, bateriile rezistă până la 2000 de cicluri de încărcare. Sistemul de frânare vă ajută să economisiți energia din contul abilităţilor regenerative.

Centrul de greutate jos la SSIKE implică o manevrabilitate ridicată. Controlul direcției de mișcare se efectuează de roata mică din spate. Producătorul Asen Innovacio susține că toate "neplăcerile" asociate cu această metodă încurcă doar la început, pentru a se adapta şi a se simţi confortabil pe scuter, orice pilot are nevoie de un sfert de oră.

Cu toate acestea, "rider-ul" trebuie să fie atent. Ampatamentul ultra-scurt pot deveni periculos în cazul în care el va frâna prea brusc dacă va merge peste bordură. Prin urmare, se recomandă să utilizaţi viteza maximă doar ocazional.

Scuterul electric este disponibil în Europa pentru 1590 de euro. SSIKE poate fi comandat de pe site-ul producătorului. Compania Asen Innovacio consideră acest preț suficient de mic. În același timp, scuterul este asamblat manual, după cum se menționează pe site. Poate dacă producția se va extinde, acest lucru va afecta şi prețul.

 

* În literatura de specialitate în limba engleză transportul ciclist este determinat cu termenul de "transportul de prima / ultima milă ", ceea ce înseamnă utilizarea bicicletei pentru a se deplasa de la domiciliu / locul de muncă până la staţia de transport public și vice-verso – trad.

 

Autor: Alexei Norkin

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

Miercuri, 27 februarie 2013
Vizualizări: 2182

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
66
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
196
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
86
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
88