ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

SeaFood Project: mare, reciclare plastic și imprimare 3D (+Video)

Jennifer Gradient și Fabian Wyss, un cuplu din Elveția, au decis să curățe litoralul de deșeuri de plastic, făcând din acestea obiecte noi cu ajutorul imprimantei 3D. Pentru aceasta, ei au transformat propriul mini van într-un laborator mobil, care va găzdui imprimanta, concasor pentru plastic și extruder, adică tot ceea ce este necesar pentru a transforma materialul plastic în lucruri utile.

În timpul unei călătorii pe malurile Spaniei, Franței și Marocului, Jennifer și Fabian au început să colecteze resturile de plastic: sticle de plastic, dopuri, sticle de șampon. Și în general, tot ceea ce a fost făcut din polietilenă și polipropilenă.

Проект Seafood: Море, переработка пластика и 3D печать

Materialul colectat a fost trecut prin concasor și apoi extruder, care produce materie primă - firul de plastic, care poate fi utilizat pentru crearea obiectelor 3D la imprimanta de la compania Ultimaker, care a fost modificată special pentru aceste sarcini.

Проект Seafood: Море, переработка пластика и 3D печать

Din plastic de gunoi au "imprimat" răzuitoare pentru surferi, ochelari de soare și diferite suveniruri, pe care le vindeau turiștilor, astfel câștigând bani pentru drum.

Проект Seafood: Море, переработка пластика и 3D печать

"Cu plastic n-am avut probleme.", spune Gradient "Un sac întreg cu capace de la sticle îl adunam foarte rapid. Și cu cât mai la sud ne deplasam, cu atât mai multe erau. Mulți turiști lăsau gunoiul pe mal, dar încă mai mult plastic ne aducea marea."

Proiectul a și fost numit simbolic: SeaFood ("fructe de mare") și este o experiență destul de interesantă, care arată potențialul de imprimare 3D în scopuri de reciclare.

 

 

Sursa: rodovid.me

Vineri, 11 septembrie 2015
Vizualizări: 1178

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
815
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
225
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
339
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
287