Seceta deteriorate plante în grădina botanică capitalei.
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Seceta deteriorate plante în capitalei grădina botanică.Secetă fără precedent a lăsa vara de neuitat pentru o lungă perioadă de timp. Din soarele fierbinte şi a lipsei de umiditate afectat nu numai câmpuri şi livezi, dar plantele capitalei Grădina Botanică. Dar aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă personalul său. Mai multe catastrofe naturale, care sunt preocupaţi de indiferenta de oameni. Săptămâna trecută, vina de vizitatori la gradina a fost un incendiu.
Director al Grădinii Botanice a spus că peste o jumătate de secol de existenţă, parcul nu a fost niciodată confruntat cu astfel de efecte cumplite de secetă.
- Seceta a afectat în mod negativ de specii de plante locale. Mulţi dintre ei au căzut frunzele. Din cauza lipsei de umiditate, unele dintre ele galben. Sperăm că de cele mai multe plante în anul care vine va fi restaurat. Doar foarte grav avariate unele ecosisteme de fag si stejar, - spune directorul Grădinii Botanice, Alexandru Teleutse.
Dar este mult mai natural directorul maşinaţiunile din Gradina Botanica comportament nepotrivit parc vizitatori de îngrijire.
- Săptămâna trecută, copiii au dat foc la un copac, folosind substanţe inflamabile. Ea ne face foarte îngrijoraţi. Şi acest lucru este în ciuda faptului că la intrarea să informeze oamenii despre faptul că la gradina-fumat şi să facă incendii, - a declarat directorul Grădinii Botanice, Alexandru Teleutse.
Cu toate acestea, oamenii stau aici, în sânul de-a făcut natura omului pot fi găsite la fiecare pas.
"Am adesea probleme în cazul în care comportamentul unor oameni lasă mult de dorit. Ele pun în aplicare pe teritoriul băuturilor gradina si organiza picnicuri aici. gunoiul menajer aruncat, la întâmplare, în ciuda faptului că există un număr de urne, - subliniază director al Grădinii Botanice, Alexandru Teleutse.
Dar mâinile de gradina nu devine descurajat. Şi planurile de a stabili noi parcuri. Şi nu numai în capitală.
- Vom continua parcuri peisajului în oraşe şi sate ale republicii. În acest an, am implementat 4 din 2 dolari şi o jumătate de milion de lei. Sperăm să construiască noi parcuri, - a însumat director al Grădinii Botanice Alexandru Teleutse.
Gradina Botanica 57 ani. Într-o zonă de 104 de hectare creste mai mult de 11.000 de specii de plante.
KOTOROBAY Nina, Vitaly MOISE