Secolul XXI — trecerea la racire globala

/ Vizionări: 3120

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

coldplanet Schimbările climatice se întâmplă pe planeta noastră de astăzi, este încălzirea globală nu şi tranziţia la răcire globală. Această ipoteză a fost invocat de examinarea secvenţă şi a modelelor de schimbările climatice din vremuri preistorice, directorul ştiinţific al Institutului de Geologie şi Mineralogie, Filiala siberiana a sistemului SAR Academicianul Nicolai Dobretsov.

Într-un interviu cu Itar-Tass, el a spus: "Acum există o tendinţă continuă a paleoclimate. Creştere în ultimii ani, numărul de taifunuri, secete, inundaţii şi alte manifestări de instabilitate a sistemului climatic - un semn de frig perioada de vreme se apropie. "Această încălzire se produce acum, este de vârf într-o clipă înainte de rece, în vremuri străvechi prea des aşa sa întâmplat" - a adăugat academicianul Dobretsov. Potrivit acestuia, "dacă ar fi fost de încălzirea globală durabilă, atunci ar fi peste tot, dar, de exemplu, în Antarctica este de racire."

Potrivit ştiinţă, a perioadei de tranziţie actuală de instabilitate climatice va dura "cel puţin toate secolul XXI, şi poate chiar mai mult."

Dobretsov remarcat faptul că nicio explicaţie cu privire la cauzele schimbărilor climatice globale viitoare. "Schimbarea întregul sistem de circulaţie oceanice şi atmosferice, precum şi intensitatea vulcan", - a declarat omul de ştiinţă. În opinia sa, activităţile umane în aceste modificări să joace un rol secundar. "Activităţile umane afectează, dar, mai presus de toate, viteza de schimbare. Nici un om nu ar putea avea loc la fel, dar mai lent", - a spus academicianul.