ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Secretele alimentației adecvate: masa de familie
 

Cultura modernă de alimentație s-a îndepărtat de procesul special numit "trapezare". Noi mâncăm repede, deseori pripit (doar acum nu este necesar să obținem din greu alimente), iar accelerarea procesului conduce la faptul că ritualul de a manca este afectat, organismul slăbește - "arderea incompletă a combustibilului duce la deteriorarea mașinii înainte de vreme"!

În timpurile trecute copiii au fost învățați să consume alimente cu un sentiment de respect adânc și recunoștință pentru "pâinea de toate zilele". Dacă veți încălca această poruncă, atunci alimentele consumate în mod inevitabil vor exacerba foamea și emoțiile negative, indiferent de cât de gustoase au fost ele.

Din păcate, în multe familii toate conflictele minore care s-au acumulat în timpul zilei se revarsă într-un flux general la masa de seară, fiind cauza iritării și certurilor. Însă este necesar ca în timpul mesei să nu fie rostit nici un cuvânt neplăcut. Cicăleala copiilor are efect mai negativ asupra digestiei decât unele medicamente, - spun nutriționiștii naturiști.

Omul obosit are nevoie de odihnă de cel puțin 10 minute,totuna stomacul său nu poate digera alimente în mod corespunzător.

Despre aceste lucruri sunt scrise lucrările științifice speciale, cum ar fi cartea lui Horace Fletcher, publicat în Rusia în 1914. Această carte nu scrie despre ceva neînsemnat: procesul simplu de mestecat efectuat necorespunzător poate provoca disfuncționalități grave în organismul uman. Salivarea atentă și măcinarea alimentelor sunt necesare pentru ca pereții subțiri ai stomacului să nu se traumatizeze și să facă mai ușor munca lor. Copiii care de la o vârstă fragedă sunt obișnuiți să mestece bine mâncarea au dinții puternici și o sănătate bună. Este de dorit ca fiecare bucată să fie mestecată cel puțin de 30 de ori de ambele părți ale gurii.

Alimente în formă de lichid de asemenea trebuie să fie salivate ca și cele solide, degustătorii de ceai și de vin cunosc bine acest lucru. Cavitatea bucală, dotată de receptorii de gust, are capacitatea de a proteja organismul de efectele malnutriției și de excesele culinare dăunătoare.
 

Duminică, 27 aprilie 2014
Vizualizări: 1555

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
818
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
226
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
342
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
288