ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Secretele BurenkaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Pur şi simplu aşa sa întâmplat că mulţi rezidenţi oraş pentru viaţa lor, chiar o vacă vii nu este niciodată văzut, lapte, smantana, unt, brânză şi toate celelalte produse lactate sunt de vânzare în magazine şi la toate, nu ştiu chiar că nu - la toate că a le da oamenilor Burenka.

Oras rezident, prima dată a încerca acest acru experienţele rustic al şoc cultural - atât de dramatic aceasta diferă de magazine. Aceasta crema mai mult ca un magazin de "unt". Deci, astăzi vreau să împartă cu tine mele observaţii, un rezumat al experienţei şi chiar să încerce să aducă unele ierarhia de produse lactate sat. Sper ca acest articol va fi clar asupra a ceea ce se întâmplă la principiile de stabilire a preţurilor produselor lactate în mediul rural, iar cititorul va fi mai puţin probabil pentru a rula în înşelăciune.

În primul rând, desigur, dacă vrei să mănânci produse lactate rurale - asiguraţi-vă că aceste produse au fost făcute din punct de vedere ecologic zonă curată. Altfel, nimeni nu ştie ce va mai fi în lapte - bun sau rău. Pentru a oferi lapte utile, vaca trebuie să pasc departe de plante industriale, drumuri aglomerate, instalaţiile de tratare a apelor reziduale şi alte atribute ale unei societăţi civilizate. Prin urmare, regiuni mai îndepărtate alegeţi ca o sursă de lapte - cu atât mai bine. Deşi, desigur, costul proporţional cu creşterea costurilor de transport.

În al doilea rând, orice consumator este foarte util să cunoască procesul de producţie ". Şi anume: vaca dă lapte cu conţinut de grăsime diferit, dar de regulă, conţinutul de grăsime din acest lapte, sat nu mai puţin de 5-6% (şi o vacă bună oferă şi 8, şi 9%). Apropo, mulţi nu ştiu că aproape toate fabricile producătoare de produse lactate din cauza "redusă" (lapte adică, mai întâi uscate - deci este mai lungă şi mai bine conservate şi apoi - diluat cu apa). În plus, pentru a obţine conţinutul de grăsime de 3,2, 2,5 sau chiar 1% - lapte de "normalizare" - din nou, diluat cu apă. Se intampla uneori ca o vaca da lapte de 2,5% grăsime, dar este - un foarte rare şi această vacă este considerat rău.

Din svezhenadoennogo, lapte proaspat pot face o mulţime de produse lactate diverse. Chefir, lapte acru, de exemplu, este pregătit de o ciupercă chefir speciale. Cu toate acestea, într-o fabrică în kefirchik adăuga agenţi de îngroşare - consum mai mult ca "grosime" produs.

Ryazhenka, fermentate din lapte fiert, iaurt şi zăpadă - efectuate pe acelaşi principiu, o varietate de fermentaţie bacteriană de lapte cu îndulcitori adăugată, arome sau conservanţi în proporţii diferite. Deşi, dacă doriţi, puteţi şi la domiciliu, pentru a adăuga iaurt sau lapte, fructe de padure, sau nectar varenetse - şi va fi mult mai bine decât iaurt - Yum!

lapte Dar daca dau lapte să stea - este împărţit în straturi. Top plutesc peste crema de grăsime, iar în partea de jos va "degresat" lapte. Acest lapte, în principiu, pot fi folosite în scopuri alimentare, dar gustul său rău, respectiv, şi preţul - de mai jos. Cream, de asemenea, au un preţ mai ridicat în comparaţie cu lapte proaspăt iniţial. Ei - foarte gras, 35 la sută, nu mai puţin. Şi asta este crema obţinută, această cremă rustic. Spre deosebire de un magazin, care (în cazul în care credeţi că ceea ce este scris pe ambalaj) este obţinut cu ajutorul unei drojdii speciale, şi are un gust acru, satul se transformă smântâna, sa stai acolo pentru mai multe ore la frigider sau pivniţă. Ea nu devine acru şi simplu - se ingroasa foarte. Într-o astfel de cremă nu este ceva care lingura standuri, acesta poate reduce chiar cu un cuţit. Shopping acru câteva ultimii ani, de asemenea, a început să facă o grosime, dar gustul acestuia, destul de amintind de aceasta crema - evident că nu a fost fără agent de îngroşare (modificare margineamici?). Şi culoare nu este la fel de crema industriale - alb în loc de galben lăptos. Ciudat, nu cred că măsura vopsea ...

Unt (uneori denumită în continuare vacii nebune) de la o crema (sau smântână), amestecare sau de separare. În acest caz, conţinutul de grăsimi creşte în continuare, până la 80%. Dar cea mai mare conţinut de grăsimi (99%) - în unt topit. Asta este, uleiul este supus la încălzire, de topire, iar apoi - după răcire, se solidifică - şi în acelaşi timp, a înlăturat o cantitate mică de apă. Acest ghee este cel mai mare preţ.

Dar, înapoi la laptele original. Dacă ne lăsaţi să stea într-un loc cald timp de câteva ore - transforma acru, şi fără nici o "lacto", "bifido şi alte bacterii. Vom obţine iaurt (de asemenea, de altfel, foarte utilă şi gustoase produse). Şi deja din ea poate fi caş fiert. Fat brânzeturi cabana depinde de iaurt gras, din care este preparată. De asemenea, preţ - brânză fatter, cu atât mai bine. În cazul în care brânza este făcută de aşa-numitele "Retragerea" de lapte (lapte de exemplu, de la care "ridicat" smântână) - acestui tip de brânză este gras, şi, în consecinţă - ieftine.

O discuţie separată merită un astfel de produs din lapte ca branza. Clasic brânză revista se face de către un aşa-numit "Stomac" - stomacuri de viţeii tineri. viţeii tineri sunt adaptate la feed-lapte de vacă, astfel încât stomacul lor de a digera avea un "cheag". Este această enzimă se transformă lapte - în brânză. Deşi este uneori în vânzare încă a veni vizavi brânză privind enzimele plantelor, dar ele - sunt rare şi mai scumpe. Un alt lucru - brânzeturi saramură, cum ar fi "adîgă" şi "suluguni" - acestea sunt fabricate din deja coagulat caşului. Cel puţin, bunica mea a făcut brânză telemea este - este învelită în tifon şi a pus "sub presiune".

Apropo, zer de lapte - lichid transparent acru care rămâne după producţia de brânză telemea, de asemenea, poate fi folosit "in cazul". Ea poate fi usor de baut - unele place cu adevarat. Puteţi începe aluat ei pentru clatite. Aveţi posibilitatea să - şi se adaugă la paine sau produse de patiserie. Foarte gustoase şi sănătoase - se toarnă făină de ovăz zer (sau alt tip de cereale faina de ovaz instant).

Şi, în sfârşit, un alt sfat: dacă sunteţi de gândire în sat pentru produse lactate - împreună cu el borcane. Oamenii din sate, mai ales cei care vând lapte - apreciez foarte mult de ambalare a produselor lor. Mai ales în cursul - borcanele jumătate de litru de smântână.

http://skazka.nsk.ru/trick.31/id, 234 /

Marţi, 12 august 2008
Vizualizări: 3067

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
50
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
316
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
232
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
372