ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Secvenţe din programul radio «Iluminare» nr.19: Televiziunea ca vrăjitor şi sponsor publicitar al terorismului (+ Audio)



Secvenţe din programul radio "Iluminare" nr.19: Televiziunea ca vrăjitor şi sponsor publicitar al terorismului (+ Audio)



A.V.: Evenimente referitoare la luarea ostaticilor la Moscova şi reflectarea operaţiunilor de salvare au ridicat o serie de întrebări despre relaţia dintre libertatea de exprimare şi restricţiile legislative, publice utile, privind activitatea mass-media. În astfel de situaţii de criză sunt afişate, în mod obiectiv, problemele existenţei, care, în alte timpuri pur şi simplu sunt ignorate. Oare este adevărat? Sau ne confruntăm cu o problemă privată legată numai de acte de terorism?

Efimov .VA. : Sunt de acord cu prima evaluare , deoarece nu socot problemele apărute ca, fiind private. Pasiunile, clocotite în ziare şi la televiziune, privind responsabilitatea comunităţii mass-media au fost spuma superficială. Cu toate acestea, ele reflectau o problemă ideologică profundă neînţeleasă sau, în mod deliberat, suprimată în societate. Este timpul să purtăm o discuţie cît se poate de serioasă. Televiziunea este un mesager sau un magician? Cum prezicerea viitorului se transformă în algoritmul programării directe din partea eterului televizat? Să încercăm să dovedim ascultătorilor radio, că televiziunea nu oglindeşte viaţa, ci este un instrument de bază în mâinile teroriştilor, un element inalienabil de gen fără de care terorul şi violenţa care se produc în ţară, în amploarea actuală, nu sunt posibile în principiu. Să revenim la dispute despre poziţia mass media în elucidarea evenimentelor de "Nord-Ost". Esenţa a fost următoare. Parlamentarii au cerut să fie introduse modificări în legea, privind mass-media. Reprezentanţii presei au exprimat proteste cu privire la abuzurile libertăţii exprimării, cerând preşedintelui să refuze la amendamente. Preşedintele a interzis modificarea legii. Aceste evenimente sunt reflectate pe scara largă ca o luptă curentă pentru triumful democraţiei. Dacă citim cu atenţie esenţa amendamentelor, propuse de deputaţi, devine clar că nu este vorba despre unitatea preşedintelui şi a presei în acest domeniu. Preşedintele a respins amendamente în legătură cu faptul că acestea erau lipsite de sens şi în esenţă nu schimbau nimic. Discutarea acestei probleme în  Duma de stat  a fost, în opinia mea, iniţiată de către patronii presei în scopul de a preveni punerea unor întrebări serioase faţă de mass-media. Este bine că preşedintele nostru a recunoscut această manevră. În cazul aprobării amendamentelor de către preşedinte, mai târziu, el ar trebui să fie responsabil pentru orice situaţie creată în sociatate, deoarece fiecare pas al presei putea fi interpretat în sensul că mass-media nu încalcă legea.

A.V.: Credeţi că legile nu au nici o putere asupra presei?


Efimov V.A.: întrebarea dvs. a nimerit drept la ţintă. Anume aşa. Mai mult, legile sunt un derivat al culturii morale a societăţii,  acestea, în cele din urmă, sunt determinate de către presă, şi nu invers. Programele noastre anterioare, Conceptul de siguranţă publică "Apa moartă" susţin că asupra puterii legislative, la fel ca şi asupra celei executive si judiciare, este puterea conceptuală. Mass media stau asupra legilor, sunt instrumente ale  puterii conceptuale. În orice societate, legile întotdeauna sunt supuse conceptului predominant, şi nu invers. Pentru a înţelege acest algoritm, trebuie să percepem ce de la ce provine. Moralitatea socială generează viziunea morală corectă sau incorectă a lumii. Ideologia, la rândul său, generează viziunea corespunzătoare a lumii şi conceptul de dezvoltare. Din conceptul dominat în societate rezultă cultura corespunzătoare şi unul din compartimentele ei - cultura juridică. Deci, orice lege - nu este de la Dumnezeu. Cultura satanică generează dreptul satanic, când Inchiziţia ardea pe rug pe cei sfinţi şi cei care purtau cunoştinţe noi. Orice persoană morală, şi poporul, în general, care nu a pierdut legătura cu Dumnezeu, întotdeauna delimitează noţiunile de criminalitate şi de depravare. Criminalitatea este provocată de încălcarea legilor adoptate. Împotriva legislaţiei penale, vicioase la timpul lor se opuneau Hristos şi Mohamed. Iar acceptarea oarbă a astfel de legi poate distruge societatea. Imoralitatea contravine providenţei divine şi  voiei bune .  Sănătatea şi bunăstarea societăţii, constructivismul şi funcţiile creatoare ale mass-media nu pot fi asigurate prin intermediul legislaţiei, pentru că ele înseşi sunt produsul moralităţii. O mie de ori avea dreptate Preşedintele FR V.V. Putin, care afirma că la baza tuturor problemelor noastre se află problema moralităţii. De asemenea, aceasta se află la baza fărădelegilor, pe care le înfăptuieşte în societate televiziunea.

A.V.: Viktor Alexeevici, după înţelegerea raporturilor dintre legalitate şi depravare în activitatea mass-media aş dori să vă întoarceţi la problema desemnată de dvs. Televiziunea este un mesager sau un vrăjitor?


Efimov V.A.: Istoria ne arată că viaţa este aranjată în aşa fel că există persoane care doresc să pună în serviciul lor capacităţile altor persoane. Acest lucru este realizat fie conştient, fie cu ajutorul instinctelor.  Pentru a face acest lucru, vindecatorii au acumulat o experienţă de invazie în psihicul oamenilor, ocolind conştiinţa lor, cu încălcarea algoritmelor de autoidentitate dată de către Dumnezeu şi natura. După această invazie, omul poate fi condus, ocolind mintea şi conştiinţa lui. Arsenalul mijloacelor folosite este destul de larg: de la alcool şi tutun  primitive, până la magia şi vrăjitoria. Cei care nu cred în posibilitatea de vrăjitorie, ştiu totuşi că încă popoarele primitive, înainte de luptă sau vânătoare, organizau ritualuri, în care manechinul inamicului sau a unui animal a fost lovit. Societatea modernă în majoritatea cazurilor, formează viziunea despre lume, prin intermediul programelor de televiziune, sau opiniilor  prietenilor, care, la rândul lor, le-au învăţat de la aceeaşi sursă. Evenimentul pur şi simplu trece nevăzut, dacă nu nimereşte pe ecranul televizorului. Însă în mod întâmplător nimic nu se întâmplă. Aceasta este dovedit, cel puţin, de identitatea absolută a  tuturor reţelelor difuzate pe canalele "independente". Proporţiile de reprezentare a cultul violenţei, desfrâului, câştigurilor pe câmpuri de minuni, seriilor de săpun şi a tuturor nuanţelor de umor - sunt rigid fixate pentru orice canal. Acest lucru permite să creeze la nivel inconştient mentalitatea telespectatorilor şi să fixeze în memoria lor stereotipuri de gândire şi modele de comportament, dorite de vrăjitori, care realizează  puterea conceptuală în societate. Dacă spectatorul şi, cu atât mai mult copilul, vede o poveste populară rusă, în cazul în care binele triumfă asupra răului, el îşi formează stereotipuri de comportament. Jafuri şi violenţe, câştiguri mari în cadrul câmpurilor de minuni, primite pe degeaba, observate de zi cu zi, de asemenea, definitivează inevitabil stereotipuri. Demonstrarea pe ecran provoacă permisivitate în viaţa reală. Situaţiile vitale sunt programate de stereotipuri comportamentale  de pe eter.
Conceptul de securitate publică vă va ajuta să percepeţi în mod detaliat esenţa naturii provocatoare a mass-media.

 

Efimov V.A.

12.2002

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 12 iunie 2010 12:01
Vizualizări: 3022

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
95
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
77
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
132
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
102