ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Seva de mesteacăn este unul din cele mai bune medicamente
 

 

Acum, mulţi grădinari şi horticultori aşteaptă cu nerăbdare sezonului de vilă, care în acest an puţin întîrzie, din cauza capriciilor vremii.

 

Sădirea mai multor plante la vilă, se amînă cu 2-3 săptămîni. Într-adevăr, ce se poate face pînă cînd livada şi gradina sunt acoperite cu un strat gros de zăpadă.

Dar, nu numai acest lucru îi preocupă pe cetăţeni. Oamenii duc dorul, aerului curat din păduri şi cîmpiile vaste, a apei pure de izvor, fără impurităţi de clor. Apare o dorinţă de a abandona deşertăciunea plictisitoare a oraşului, precum şi acest ritm rapid de viaţă, de a merge în pădure şi a colecta seva de mesteacăn aromată.

În trecut, strămoşii noştri considerau că seva de mesteacăn, este cel mai bun remediu pentru întremarea sănătăţii. Şi într-adevăr este aşa. Medicina modernă a constatat, că compusul sevei de mesteacăn este un remediu indispensabil la mai multe boli. Cu ea se poate trata ulcerul gastric şi duodenal la o aciditate joasă, boli ale vezicii urinare şi biliare, boli hepatice, reumatismul şi radiculita, bronşita, tuberculoza, artrita, scorbutul, durerile de cap şi bolile venerice.

Seva de mesteacăn, este indispensabilă pentru depăşirea răcelilor de primăvară, asociate cu avitaminoza şi slăbiciunea generală a organismului. Studiile recente în domeniul medicinii au arătat ca seva de mesteacăn, previne formarea tumorilor şi celulelor canceroase. Observaţiile au arătat că persoanele care consumă în mod regulat seva de mesteacăn, scapă de pietre în vezica biliară şi rinichi. La ei se curăţă sîngele, revine la normal metabolismul. Astfel, putem concluziona că seva de mesteacăn este unul din cele mai bune medicamente oferite de natură.

Prin urmare, actualmente tradiţia de a se trata cu seva de mesteacăn devine tot mai populară. În special, în rîndul proprietarilor de vile, care lăsînd grădina sau livadă, se grăbesc în pădure şi mestecăniş, unde colectează acest nectar de mesteacăn preţios. Din păcate, atitudinea comună barbară a cetăţenilor faţă de natura se referă şi la colectarea sucului. Deseori, putem vedea cum pentru cîţiva litri, oamenii mutilează şi distrug copaci întregi. Dar, se poate face totul foarte atent, fără a pune în pericol arborii. Oare este dificil de facut o gaură mică de un diametru de 5 mm şi de aceeaşi adîncime, care este suficientă pentru a colecta sucul. Rămîne doar să punem acolo un tub şi celălalt capăt să-l tragem la o sticlă. După colectarea unui litru de suc putem astupa gaura cu un chit. Asta e tot. Şi să savurăm sucul de mesteacăn colectat, întremînd sănătatea.

 

 

Sursa: ecologico.ru

 

Vineri, 08 iunie 2012
Vizualizări: 3324

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
222
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
413
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
294
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
421