ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sfântul ValentinAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

14-02 de acord să ofere cadouri şi dulciuri. Calculat în prizonieri curios de dragoste, de a mânca ciocolată "inima" sau un bar de ciocolată regulat 100 g, vom ajunge aproximativ 600 de calorii. Ele trebuie să fie "lucra". Aveţi două opţiuni: vals constant mai mult de două ore, sau sărut de şase ore. Alege!


Floral emblema

Obiceiul de a prezenta o sărbătoare buchet de dragoste, cu un mesaj special a fost imprumutat de la francezi galant. Dragostea tînărul exprimat sentimentele draga lui printr-un buchet de flori alese cu atenţie, în cazul în care fiecare floare are subtil sensul propriu. Se crede că la începutul acestei tradiţii stabilite Louis 16, care a dat ca Marie - Antoinette trandafiri roşii zi. Conform legendei antice, aceste flori au o semnificaţie deosebită datorită Afrodita, zeiţa dragostei şi a frumuseţii. Grăbea să Adonis, răniţi iubitul ei, ea a păşit pe un buchet de trandafiri albi, înţepat piciorul pe vârfuri, şi divin sângele ei să le picteze în culoare roşie.

Prin urmare, florale emblema principal al Sfântului Valentin este trandafirul rosu - o mărturisire sinceră a dragostei adevărate. 14-02 fost de acord să prezinte buchete si alte flori. florari Designerii pot face un mesaj floare misterios care transmite nuanţe de senzaţie: anemone - "Să nu credeţi că timpul pentru noi de a fi impreuna din nou?", garoafe - "Ma simt un val de dorinţa de când te-am vedea," crizanteme - "Te cunosc - greu de rezolvat, dar eu sunt dispus să aştepte ", Narciselor -" Îmi place mintea ta nu, corpul, Iris - "Sunt pe foc Lily!" - "Relatia noastra este imens ...", orhidee - tu - unul la un milion" , lalele - "Te iubesc la nebunie, şi nu contează pentru mine, dacă cineva ştie despre asta" ...


aleasă a inimii Cadouri pentru Ziua Îndrăgostiţilor

Şi în zilele de demult, Valentine's Day, însoţite de livrare secret al mesajelor nu numai, dar de asemenea cadouri "cu valoarea". Seara, 13-02 admirator pune darurile lor pe treptele de la uşă preţuit, de apel şi a fugit imediat cu capul înainte, că acestea nu sunt identificate.

Mai tarziu, alegerilor a devenit unul iubit de divertisment tradiţionale în Ziua Îndrăgostiţilor, care a fost aşteptat cu emoţie şi de emoţii. Tânăr cu o noapte inainte fetele se duse la fereastră, din care în zori, ea a trebuit să-l suni, de asteptare Valentine lui. Fata, respectiv, îngrijorat de faptul că fereastra era omul vrea, şi unele lucruri saracii trebuiau să vă faceţi griji că va veni, cel puţin pe cineva. Numai după el o fata pe nume Valentin, un tanar a fost dreptul de a aduce un cadou de pre-selectate.

Prezent pregătit foarte atent. Unul dintre eroii lui Sir Walter Scott fierar Henry Smith pregătiţi să favorit sculptate în interiorul lor în formă de inimă rubin, străpuns de o săgeată. El a pus într-o pungă elegant din inele de oţel, care sunt gravate pe marginea din cuvintele: "În sânul de dragoste a fost boom-ul. inimile mail nu sunt salvate ".

Poate, să explice de ce a adoptat prea simboluri ale acestei sărbători - imagine a inimii. Înţelesul donat iubitor de "inima" - piatra, sticla, aur, plastic, hârtie - este de înţeles că fiecare doamnă a inimii ".


Valentine - scrisori de dragoste

Scria atinge cuvinte iubita de dragoste, Sfântul Valentin, iar el nu putea să presupună că acestea vor transforma într-o mulţime de scrisori de dragoste în versuri şi proză, de la tineri la tineri şi vârstnici la vârstnici. La urma urmei, după cum ştiţi, - dragostea de toate vârstele!

Un fel de felicitări pentru Ziua Îndrăgostiţilor, în unele ţări au anunţuri în ziar ca o expresie a dragostei şi chiar şi în căsătorie, şi plină de umor, de multe ori un mesaj criptat, cheia de la cine ştie numai dedicat.

În plus faţă de scrisori şi memorii şi, N.carduri de ocazie stvuyut respective salut: modest cu inscripţia "Be My Valentine (My Valentine), sau cu un eseu pe tema" Cum te iubesc! ". Dacă doriţi, puteţi găsi cărţi făcute în exemplare unice, sau un ordin (scrie) le salut dvs. de text.

cărţi poştale vechi - adevarate opere de arta. Acestea au fost făcute din dantelă sau hârtie în relief, stratificate, cu strat de mătase brodată. Se crede că prima carte în legătură cu Valentine's Day trimise Charles, Duce de Orleans. Cu mâna lui lumina tradiţiei este în viaţă astăzi şi modernizarea armatei periodic agitat de iubitori.

Ei spun vânzătorii moderne de cărţi poştale, a cumparat cea mai mare parte copii şi femei. Barbatii devin din ce în cadouri scumpe şi buchete de flori.

aleasă a inimii

Valentine Istorie

În timpul nostru, "Valentine", carte pentru a apela iubitului ei de Valentine's Day. Aspectul de "Valentine" a fost precedată de cuvinte şi melodii pe care iubitorii de spus sau au cântat reciproc în Evul Mediu.

Primul scris "Valentine" a aparut ca din primele 15 sec. Cu toate acestea, există opinii diferite despre cine face parte din aceeaşi pronunţie primului "Valentine"? În conformitate cu o versiune de creare a scris mai întâi "Valentine" este atribuită ducelui de Orleans (1415), care şedea la acel moment în închisoare, în regim de izolare, şi alege să lupte plictiseala prin scrierea de scrisori de dragoste cu soţia lui. Acesta este primul "Valentine", a supravieţuit până în zilele noastre, şi expuse în Muzeul Britanic.

Potrivit altor surse, cel mai vechi "Valentine" a fost descoperit recent intr-unul din British Library. Această scrisoare a fost scrisă în 1477. Într-un mesaj de la o fată întreabă un tânăr pentru a dovedi că el iubeşte cu adevărat. Ea a spus că mama ei va face să crească zestre, şi el ar trebui să se căsătorească cu ea. Această scrisoare a fost achiziţionate de către bibliotecă dintr-o familie britanică în arhivă în care a fost depozitat, chiar şi în anii 30. Si tocmai de anul trecut a fost descoperit de către unul dintre angajaţi bibliotecă nouă.

Cele mai populare "Valentine" a ajuns în secolul al XVIII-lea. În timp ce lucrarea "Sfântul Valentin" în loc de schimb de cadouri. Ei au devenit deosebit de popular în Anglia. Ele au fost făcute din hârtie colorată şi a semnat cu cerneală colorată.

Dar ingeniozitatea de dragoste pentru a crea un "Valentine", nu cunoştea limite. Cei mai talentaţi au scris "Valentine" sub forma de acrostih - o dimensiune poetică, atunci când primele litere din fiecare strofă formează împreună un cuvânt semnificativ, în acest caz - numele iubitului ei. "Valentine" taie foarfece mic sau un mic străpuns cu ace sub formă de dantelă, colorate prin stencil, crearea de "Valentine", un puzzle sau o ghicitoare sau un manuscris medieval machete cu ilustraţii color.

Şi la începutul secolului 19-lea a inceput productia in masa a "Sfântul Valentin. Mai întâi a fost alb-negru imagini, redactate de mână, într-o fabrică. Dar, cu fiecare an ce trece "Valentine" a devenit mai original şi colorat.

În timpul nostru, "Valentine" sunt prezentate ca felicitări în formă de inimă, cu cele mai bune urări, declaraţii de dragoste, propunerea de casatorie sau doar o glumă. În mod tradiţional, ei scriu schimbat scrisul sau stânga şi să semneze. Beneficiară în cauză, trebuie să dau seama exact care îi trimisese o scrisoare de dragoste ". În "Valentine" oameni da trandafiri lor preferate (se crede că acestea simbolizează dragostea), bomboane, inimi şi alte elemente cu imagini de inimă, saruta păsărilor şi, desigur, pe bună dreptate, recunoscut ca un simbol al Valentine's Day - un Cupidon mic heruvim cu aripi.

Dar în ultima vreme ce în ce mai populare virtuale "Valentine". Deci, nu uitaţi jumatati mele preferate trimite "Valentine"!


Ziua Îndrăgostiţilor - patron al tuturor iubitorilor de

g src = "articles/valentine/pic03.jpg" alt = "Valentine" align = "right" hspace = "12"> Sărbătoarea Dragostea nu are o bază religioasă profundă. Cu toate acestea, povestea lui neobişnuit de romantice.

În 111 AD secol. Oe. Împăratul roman Claudius a emis un edict interzicea oamenilor de a se căsători. El credea că deţine căsătorie casele oamenilor, iar scopul lor - pentru a fi buni soldaţi şi curaj luptă pentru Roma. Un tânăr creştin preot Valentin nu ţină seama de ordinea şi sa căsătorit în secret tineri îndrăgostiţi. Când am auzit despre căsătorie ilegală, împăratul a poruncit ascuţi primul preot în închisoare şi apoi executat.

În închisoare, Valentin, lipsit de cărţile sacre, petrece timpul scris note de fiica temnicerului. Evident, şi fiica, iar mesajele au fost bune: tinerii se iubesc. În ciuda imprejurari tragice, o moarte, Valentin nu a putut opri gândesc la iubita sa. Înainte de executarea acestuia pe 14 februarie 270, a trimis o fată plină de iubire şi nota sensibilitate rămas bun de la o scurta fraza de semnătură "de la Valentin", care ulterior a ajuns să însemne afectiune veşnică şi loialitate. O data decesului unui preot, în ciuda obstacolelor severă iubitorii logodi, dar el nu vedea fericirea lui, pentru totdeauna să fie amintite. Cenusa sa a fost înmormântat în biserica Sf. Praksidisa din Roma, portile au fost numite "porţi Valentin. Mai târziu, Biserica canonizat sfânt Valentin, şi dragostea l-au ales ca patronul lor.


În ziua sărbătorii de Sf. Valentin

Ziua Îndrăgostiţilor Sfânt ca ppazdnik vlyublennyx otmechaetcya 14 fevpalya în Evpope c XIII-lea. În SUA - c în 1777, în ctpanax McKenzie (este dezvăluit) - c-începutul anilor 1990 x godov.

Viata pealnogo xpictianina Valentine (podilcya în III N. E.. În Tepni - Pimckaya impepiya) pochti nichego nu izvectno. fapte Ckudnye vykpaivayutcya tpagicheckoy biogpafii de ppotivopechaschix în fiecare alte legende. Pacckazyvayut pe care epickop Tepni chelovekom fiind molodym, tineri iubitori okazyval ocoboe pacpolozhenie - picma pomogal picat c ppiznaniyami în dragoste, poccopivshixcya mipil, dapil flori cuppugam molodym. Apect ego-ul a fost numit astfel încât yakoby care pimcky impepatop Julius II, Claudius nu pozvolyal impepckix coldatam legionov vlyublyatcya şi zhenitcya, şi tayno Valentin legionepov încoronat.

cidel Kogda Valentin în tyupme, El yakoby vlyubilcya în călău cvoego clepuyu doch - şi ictselil ea. Ei vor spune, că ppavda care Delo cu toate acestea, sa dovedit a naobopot: poppocil cura nadzipatel Valentine doch, şi ea vlyubilac în opalnogo cvyaschennika. Înainte de a începe executarea El octavil zapicku ei pposchalnuyu şi podpicalcya: "Valentine tău. Otcyuda - şi otkpytki "Valentine" (în xodu c 1800 x ani). Şi ppazdnik came. Data pedepsei St covpala Valentine c pimckimi topzhectvami în chect Yunony, dragoste bogini. Urmele de această zi în vecny nachalom cchitali Pime.

Cegodnya Ziua Îndrăgostiţilor Sfânt daleko Unul vypvalcya pentru pamki cugubo katolicheckogo şi intră camym chto nici maccovym ECT, favorit la camym topzhectvom napodov mnogix.

Vcex bezumctv ppazdnichnyx, Cine covepshayut oameni vpolne cepeznye în ziua de Sf. Valentin, nevozmozhno pepechiclit. Chto acolo otkpytki ca cepdechek! Chto acolo konfety, duxi şi flori! dpagotsennocti Chto ca ppinyato voi Fpantsii! Cpocobna dacă, de exemplu, "Iron Lady" Amepiki, goccekpetap Madeleine obxodit Olbpayt zacedaniya uchactnikov Sfat Bezopacnocti OON, kazhdomu vpuchaya kpacivomu Po meshochku co cladoctyami? Cpocobna - Ziua Sf. Ziua Îndrăgostiţilor. Cpocobny dacă cvipepye ppopuckat teppopicty pepuanckie la cvoim pocpednikov zalozhnikam c shokoladkami şi-discuri Kompakt? Bezuclovno - aşa că este într-o St Ziua Ziua Îndrăgostiţilor.

Klaccicheckoy emblemoy Valentinova cchitayutcya zile Krasny pozy, Cine, coglacno legenda antichnoy poyavilic gpecheckoy blagodapya bogine dragoste şi kpacoty: Afpodita, topopyac la cvoemu lyubimomu Adonicu, nactupila pe poz. belyx kuct, şi obagpila bozhectvennaya kpov le în culori Krasny.

14 fevpalya - creştere de zi ppoizvoditelnocti tpuda pochtovyx pabotnikov zi şi flori cvepxppibyley topgovtsev şi cuvenipami. În SUA, în godu pposhlom pe urmele acestui pokupali zi de 24 poz. mult de o mie pe minut. poclany Contul elektponnyx Internet este de 14 fevpalya pe milliony.

Este greu de spus ce alte vacanţă este atât de popular ca Valentine's Day. Pe această iubitorii de zi dau reciproc nDark şi cărţi poştale, Valentine.

Cele mai multe dintre "Valentine" este anonim, nici o adresă de retur, în scris de la dreapta la stânga sau la stânga. Ea a făcut - Se adaugă mister. Dar, apoi, beneficiarii sunt obligaţi să caute un mesager anonim, daca cred in destin.

Fiecare naţiune sarbatoreste Valentine's Day în moduri diferite. Britanic, de exemplu, de Valentine's Day a trimite scrisori de dragoste, prieteni şi nu numai cunoştinţe, dar lor de companie (nu este adevărat, foarte frumos din partea lor).

okazalic acelaşi Yapontsy tratează mai atractive - acestea pepedelali 14 fevpalya în cvoeobpaznoe 8 Mapta pentru bărbaţi, kogda podapki primeşte ocnovnom de către pol puternic.


Ce este Valentine's Day? "

aleasă a inimii Cu abordarea de 14 februarie, aproape toate ziarele şi posturile de televiziune au început să vorbească despre "vacanta Valentin - Ziua Îndrăgostiţilor. Ce fel de zi? Cum de a trata această celebrare a creştin ortodox?

Dacă ne uităm în calendar, atunci în acea zi (aşa cum gregorian sau calendarului iulian) nu va detecta memoria acestui sfânt. Biserica Ortodoxă onoruri celor trei sfinţi cu acest nume: Sfântul Mucenic Valentina (30 iulie) şi doi martiri (24 aprilie şi 06 iulie, la data specificată în calendarul iulian), dar nici unul dintre ei este persoana al cărei nume este legat de apariţia aşa-numitelor Valentine "- o carduri speciale romantica in forma de inima.

Enciclopedia Catolică indică de asemenea, trei sfinţi pe nume Valentin, care sunt enumerate în martiraj pentru 14 februarie. Publicaţia menţionează aceeaşi sărbătoare populară "Sf. Ziua Îndrăgostiţilor. Originile sale, desigur, fi găsite în credinţa că medievale la jumătatea lunii februarie, păsările începe perioada de împerechere. În legătură cu această zi de 14 februarie a fost considerat dedicat, în special pentru iubitorii: puteţi trimite scrisori de dragoste şi să le dea mărunţişuri care aminteşte de dragoste. Engleză şi literatura franceză a secolului al XV vorbeşte despre această practică. Se pare că mai devreme menţionează acest lucru poate fi găsit în 34, şi 35 balade lea poetul John Gower (1327-1408). Cei care aleg reciproc, în această celebrare ar trebui să apel reciproc Valentine lor. Dame Elizabeth BRUZ (Dame Elizabeth brews), scria în scrisori Paston la o pereche decentă, care vrea să găsească pentru fiica sa, cuvintele sale abordarea aleasă de către fani:

Luni, vărul meu, va fi de Valentine's Day, şi fiecare pasăre găseşte un partener. Şi dacă vrei să vii pe noapte de marţi şi răbdare zapaseshsya, cred lui Dumnezeu, ca sa vorbesc cu sotul meu si eu va rog ca am finalizat acest lucru.

La scurt timp după această domnişoară a trimis o scrisoare la acelaşi om, scris el: "Dragul meu Valentin, Ioan Paston, Esq. Mai târziu, obiceiul de a selecta şi a trimite un Valentine "a fost treptat uitat si a fost revitalizat doar în secolul XX.

În lumea occidentală modernă, această practică a devenit larg răspândite de vacanţă neoficiale, dar cu căderea Cortinei de Fier "a pătruns în teritoriul statelor post-sovietice. Memento "Valentine Day", auzim tot mai frecvent. Internetul ofera multe site-uri unde puteti citi despre acest festival, a se vedea exemple de jocuri specifice, afla despre ce să scrie într-un Valentine, şi apoi să îl trimiteţi prietenul dvs. (prieten).

Aşa cum am spus, tradiţia catolică nu se leagă de apariţia de "ziua de Sf. Valentine "cu oricare dintre sfinţi, a căror memorie este efectuat în această zi. Contrar credintei populare, acest festival este pur seculare. Este bine cunoscut faptul că sărbătorirea ipoteza datează de vacanţă romane Lupercalia - festivalul de erotism în onoarea de zeita "febrile" dragoste Juno Februata. Toate stânga treburile lor, şi să facă vesel, al cărui obiectiv a fost de a găsi partenerul său.

Ca publicaţii laice, legenda Sfântului Valentin nu este susţinută de către istoricesurse. Aceasta legenda spune cum împăratul Claudius (aproximativ 269) a fost de gând să cucerească lumea, dar armata romană a suferit un deficit acut de soldaţi pentru campanii militare care interferează cu planurile războinice. Sursa tuturor relelor Claudius II-a văzut în căsătorie şi, prin urmare, interzis ritualurile de nunta. Dar episcopul Valentin a ignorat interdicţia de tiran, şi a făcut o nuntă în secret. Foarte curând, Valentine a fost aruncat în închisoare.

Cu câteva zile înainte de executarea lui a adus la el o fata, fiica unuia dintre temnicerilor lui, care era grav bolnavă. Folosind darul ei de vindecare, Valentine ei vindecat, dar el nu mai putea fi orice ajutor. Execuţie este programată pentru 14 februarie. Cu o zi înainte de execuţie, Valentin a cerut temnicerului hârtie, stilou şi cerneală, şi a scris repede o scrisoare de rămas bun de la o fată. 14 februarie 270, a fost executat. Şi ea a deschis notă, în cazul în care Valentine a scris despre dragostea sa şi semnat "tau Valentin.

Perfect inexactitate din această poveste poate fi văzut din faptul că Biserica veche nu a ştiut la rangul de o nunta speciala. Sacramentul căsătoriei a fost o binecuvântare şi o rugăciune scurtă, episcopul şi participarea în comun de mire şi mireasă în Euharistie. Auto-promovate ca nunta - origine destul de recent şi este cunoscut nu mai devreme de secolul al IX.

Deci, putem sărbători "Valentine's Day"? Cum acest festival "," Biserica Ortodoxa? Acest lucru ar trebui să dea un răspuns foarte atent. "Toate de mine, dar nu toate bune, toate mine, dar nimic nu mi-ar trebui să aibă" - scria apostolul Pavel creştinilor din Corint (1 Corinteni 6: 12)..

Pot creştinii să fie iubit şi iubitor? Desigur, chiar mai mult decât că, numai în creştinism, capacitatea de a iubi a fost construit în contact direct cu natura însăşi a omului. Din Scriptură ştim că omul este creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu (Geneza 1: 27). Apostolul Ioan scrie că Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4: 8).. Deci, de a iubi - este de a realiza chipul lui Dumnezeu, şi să crească în iubire - înseamnă să se apropie de Dumnezeu.

Dar există rezerve considerabile. În limba rusă, ştim doar un singur cuvânt "dragoste", care exprimă o mulţime de concepte foarte diferite, printre care şi dragostea lui Dumnezeu, şi senzaţie de om iubea, şi prietenos dragoste, şi dragostea pentru mormintele paternă, şi ataşamentul faţă de orice lucruri, şi, în sfârşit, aşa-numita "a face dragoste". În acest sens, limba noastră este mult mai sărace decât cele greceşti, pe care textele originale Noului Testament. Greacă ştie iubire, eros, agape dragoste-dragoste-ramură, etc sentiment mai puternic, toate palpitant natura umană - este "Eros". O astfel de cuvânt în textul grecesc folosit în sensul de dragostea lui Dumnezeu pentru oameni, dragoste pentru Dumnezeu şi un sentiment de amant la amant (în cărţile liturgice slavona adesea se traduce prin "zel": "va încânta mă iubeşte-ai, Hristoase, şi a schimbat tu numele zel divin tău ..." în succesiune la împărtăşanie). Oricine chiar uşor citit în serios Noul Testament poate fi remarcat faptul că în el lui Dumnezeu relaţie cu omenirea (biserica) sunt ca relaţiile de soţ şi soţie: Hristos doar ii pasa de Biserica ca un soţ grijuliu sotiei sale, iar biserica este responsabilă să-l devotament corespunzătoare. Prin urmare, o dragoste adevărată umană este întotdeauna binecuvântate de Dumnezeu şi este vrednic de respect pentru Biserica.

Dar înalt simţ al conectării soţ şi soţie ", în" carne vie, care să fie diferenţiată de pseudo-iubire. Din perspectiva unui creştin, expresia "a face dragoste" sunetele pe punctul de a blasfemie. Aici nu avem în vedere nu este în trup adevărat tradiţia ortodoxă oroare. Proximitatea fizică dintre soţi ar fi destul de natural şi justificată ca fiind o expresie vizibilă a unităţii lor totală, nu doar unitatea de interese sau a unor probleme de viaţă, şi unitatea de unitate mai profundă în Hristos. O astfel de combinaţie de două persoane într-un singur trup, este logic să pună capăt proximitatea fizică, dar nuAK nu este "a face dragoste". În acest ultim caz, fiecare partener "face eforturi pentru a satisface pofta lor, pentru a atinge placerea pentru el însuşi şi o altă persoană vede (probabil inconştient) ca o sursa de placere.

În "Valentine's Day" iubitori felicite reciproc. Nu este nimic greşit să felicit om draga. Perioada (e) de dragoste - aceasta este probabil momentul cel mai de dorit în viaţa de băieţi şi fete. Dar trebuie să ne amintim că dragostea este bun atunci când nu se limitează la ele atunci când acest lucru germeni violente creşte pomul acestei iubiri (veşnică). Şi în dragoste adevărată euforie lipseşte: Ai văzut om ca el este, negii şi toate, şi îţi dai seama că este pretios pentru tine, nu pentru că el a fost "foarte, foarte", ci pur şi simplu pentru că este - este.

Deci, toţi cei care vor compliment preferate 14 februarie, o poate dori un singur lucru: că sensul lor a fost prezent la tandreţe şi bunătate, care le dau acum jumătate, niciodată nu se termină, şi una a fost într-adevăr, iubit de companie pentru viaţă.

Dar ceea ce despre ortodocsi? Pentru ei, ca şi pentru celelalte, este permis să felicit favorit pentru a doua zi, fără a uita că aceasta nu este o sărbătoare, în sensul că vom folosi acest cuvânt pentru a sărbători biserica. La o anumită dată să facă bine. Dar dacă ai nevoie de un alt motiv pentru a avea un semn de atenţie a soţiei sale, logodnica sau încă doar dragoste - o fac. Dă-i flori, spune-mi despre cum ea a fost drumul pentru tine, şi rugaţi-vă că sentimentul care este acum atât de umplut inima ta a fost binecuvântată de Dumnezeu şi te-ai dus în bucuria incoruptibil al Regatului lui Dumnezeu.

ABONAȚI-VĂ
Joi, 14 februarie 2008 11:48
Vizualizări: 16700

Citiţi de asemenea

Ești sigur că vei primi ajutor la timp? Dezastrele climatice au loc din ce în ce mai des, dar nimănui nu-i pasă de oamen...
65
  Agricultura arabilă în zilele noastre cedează agriculturii organice. Dar problema constă în faptul că sunt f...
9202
Orașul Strășeni este unul din municipiile din țară care se confruntă cu lipsa unei stații de epurare.Potrivit Fundației ...
230
Uneori, în loc de îngrășăminte și pesticide, puteți folosi cele mai obișnuite produse, cum ar fi sarea, zahărul, ustur...
9986