ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sfaturi pentru castraveţi gustoşi

Castraveţii trebuie să fie gustoşi, aromaţi, sănătoşi, crocanţi. Fiecare grădinar foloseşte tactici, ce îi oferă rezultatul dorit.

• Ca să crească bine

Se alege o suprafaţă unde anul trecut a crescut varză, deoarece castraveţilor le place un sol hrănitor, dar nu prea gras. Dacă asemenea sol nu există, atunci acesta este alimentat cu compost sau paie, iarbă uscată şi chiar cu coajă de ou. Bălegar proaspăt nu se recomandă, deoarece acesta va conferi un gust amar castraveţilor.

Organica nu se îngroapă neapărat, aceasta poate fi aşezată la suprafaţă şi acoperită cu peliculă neagră. Alături se plantează varză şi leguminoase.

Seminţele se înmoaie pe 12 ore în apă de fîntînă sau de ploaie de 25-30 grade. Unii grădinari, ţin seminţele în rumeguş umed vreo două zile.

Castraveţii se seamînî la o distanţă de 8-10 cm, la o adîncime de 2 cm.

Distanţa plantelor în rînd – 25 cm.

• Pentru o roadă bogată

Apa caldă (cel puţin 20 C) se toarnă seara strict sub rădăcină, fără a uda frunzele, altfel, acestea se îngălbenesc. Apa rece provoacă putrezirea rădăcinilor. Vara, castraveţii se udă zilnic, la temperatură moderată, de 2-3 ori pe săptămînă.

E comod să plasaţi lîngă fiecare plantă o sticlă din plastic fără fund, cu gîtul în jos. Sticlele le umpleţi cu apă, care încălzindu-se, se scurge încet la rădăcină. Această irigare e suficientă pentru cîteva zile.

Împotriva putregaiului, de 2 ori pe lună, sub fiecare plantă se toarnă 0,5 l de soluţie roză de permanganat de potasiu.

Sunt cazul cînd şi umezeala, şi alimentarea e suficientă, însă plantele nu leagă. Atunci trebuie să opriţi irigarea. După ce plantele încep să lege, irigarea şi alimentarea se reiau.

• Ca să nu fie amari

Orice stres provoacă eliminarea unei substanţe de apărare, care le conferă amărăciune castraveţilor. Aceştia sunt amari dacă:

-e prea cald, sau, dimpotrivă, prea frig.

- au suferit oscilaţii bruşte de temperatură

- solul s-a uscat

-lipsa unei alimentaţii minerale echilibrate.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 18 aprilie 2016 13:00
Vizualizări: 2175

Citiţi de asemenea

1. Mugurii de hrișcăÎn mugurii de HRIȘCĂ se găsesc proteine, carbohidrați, mult magneziu, fosfor, zinc, cobalt, mangan, ...
93
Construiesc în interiorul copacului pentru a economisi materiale de construcție....
225
Filmele despre prostituate, uneori, sunt difuzate ziua, sunt difuzate devreme seara, la fel ca și filmele cu dezbrăcări,...
180
Mutându-se în satul Isakovo, în raionul Bezhanițk din regiunea Pskov, familia Katkov a devenit ideologii noilor colonișt...
218