ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sfaturi verzi ce vor economisi banii dvs.




La prima vedere modul de viață "verde"poate părea deloc simplu, care necesită costuri financiare mari și obligații incomode. Dar viața unei persoane responsabile ecologic nu este atât de plictisitoare cum vi s-ar părea. Dimpotrivă, e foarte simplă și nu necesită introducerea "opțiunilor suplimentare" în existența dvs.  Devenind din ce în ce mai conștient, veți scăpa de obiceiurile proaste, ajuta la salvarea planetei și veți economisi bani! Treptat, devine evident că și un singur om poate ajuta mediului înconjurător și reduce amprenta lui de carbon!
Începeți să utilizați aceste sfaturi (sau unele dintre ele) și veți vedea cât este de ușor și util să ajutați planetei. Este mult mai plăcut să cheltui banii pentru călătorii, descoperiri și experiențe noi, decât să achiți enormele facturi pentru energie electrică și apă. Nu-i așa?

Sfaturi verzi pentru economii în bucătărie

1. Utilizați șervețele și prosoape de țesătură în loc de hârtie.

Este destul de evident că prosoapele de hârtie nu sunt o soluție cea mai ecologică. Producția lor necesită celuloză, iar livrarea lasă o amprentă de transport foarte mare. Și cât de mult lichid vărsat  poate absorbi șervețelul de hârtie? Și prosopul de pânză? Alegerea este clară. În plus șervețele țesute oferă mesei o estetică specială de sărbătoare, creează confort și armonie!

2. Gătiți acasă!

Зеленые советы

 

Mâncarea gătită în restaurante sau livrată de acolo la domiciliu, desigur, la prima vedere este mai atractivă, pentru că nu ați petrecut nici un minut gătind și nu veți irosi orele, spălând cuptorul și vasele. Dar, uneori, ingredientele exotice din care sunt preparate alimente de "restaurant" sunt străine organismului nostru, iar livrarea lor din părțile tropicale ale lumii ia o mulțime de timp (de aici și o amprentă de transport foarte mare). Și în plus este important anume ceea ce mâncăm, ci nu cum facem acest lucru, iar în mâncarea de restaurant este dificil de a urmări de unde "au venit" alimentele, cum au fost cultivate, cu care pesticide au fost tratate. Prin urmare, sfatul nostru – gătiți acasă cât mai mult posibil! Mâncarea gătită acasă este gustoasă, utilă și unește familia!

3. Utilizați oala sub presiune
Este un mod grozav de a economisi timp, bani și energie în același timp. Mașinile de gătit sub presiune pot reduce cu până la 70 la sută din timp pentru a pregăti o masă, plus ele sunt mai versatile decât ați crede, ele pot prepara chili, tocană, supă, pui întreg, coace pâine - și chiar deserturi!

4. Gătiți folosind căldura înaltă remanentă
Oprirea cuptorului cu cinci minute înainte de când mâncarea este gata va permite să continue procesul de gătit, salvând energie în același timp. Acest lucru are sens pentru bucătăria italiană: oprind cuptorul  cu 5 minute până ce felul de mâncare va fi gata, veți ajunge la o stare de gătit paste al dente în mai puțin de 10 minute.

5.Consumați mai puțină carne
Doar o masa pe săptămână fără carne din dieta dvs. ajută planetei și sănătății dvs. De exemplu, pentru a produce 500 de grame de carne de vită sunt necesari 2500 litri de apă. De asemenea, în acest fel veți ajuta la salvarea copacilor.

6.Creșteți plante
 

Зеленые советы

 

Astăzi există multe oportunități de a crește plante chiar în oraș. De exemplu, ferme aquaponice compacte. Crescând plante pe un balcon, puteți economisi bani și diversifica dieta cu vitamine. Și dacă sunteți proprietar de dacea – aveți noroc. Congelând pomușoare, fructe, legume pentru iarnă, vă veți asigura cu substanțe utile, fără ajutorul de supermarketuri și farmacii!

7. Creați o groapă de compost
O groapă de compost va economisi banii pentru îngrășăminte, menține sănătatea solului și va preveni putrezirea deșeurilor alimentare la gropi de gunoi și eliberarea metanului (gaz cu efect de seră) în atmosferă. Este nevoie de până la 18 ani pentru a descompune un știulete aruncat la groapa de gunoi, însă îngropat într-o grămadă de compost,  acesta se va descompune numai în câteva luni. Plus compostul poate fi utilizat pentru a crește noi produse alimentare, ceea ce face din el un reciclator final.

8. Folosiți ustensile reutilizabile
Rezistați tentației și lenei când serviți o masă. Mormane de gunoi din plastic (furculițe, farfurii, pahare) sunt dovada lenei noastre. Cumpărați un serviciu de masă frumos și primiți plăcere atunci când serviți mâncarea din el.

9. Încetați să aruncați alimente
Nu este nevoie să cumpărați produse alimentare perisabile în cantități anormale ca "rezervă". Nu este necesar să faceți cumpărături reieșind din faptului că veți consuma totul. Majoritatea produselor pur și simplu se va strica! Conform statisticilor, 40 % din totalul produselor alimentare se aruncă - aceasta înseamnă că 40 la sută din toate gazele cu efect de seră eliberate în urma proceselor de producție în agricultură, transportărilor nu ar trebui să fie. O mare cantitate de deșeuri se formează în supermarketuri și restaurante, dar puteți economisi banii, cumpărând doar ceea de ce aveți nevoie, faceți economii, congelați resturi, însă nu aruncați alimente!

 

12. Reduceți utilizarea sticlelor de plastic
Aproximativ 90 % din sticle de plastic nu sunt reciclate, iar descompunerea lor durează de mii de ani. Cea mai simplă cale de ieșire – utilizați un flacon de multe ori, acest lucru va ajuta mediul înconjurător, portofelului dvs. și poate chiar și sănătății. Puteți folosi de asemenea filtre de apă, este puțin probabil că apa purificată va fi mai puțin curată decât cea care se vinde în sticle de plastic.

13. Instalați duzele stropitoare de duș reglabile
Folosind o duză reglabilă, puteți salva portofelul dvs. de facturile imense pentru apă!  Baia are nevoie de două ori mai multă apă decât un duș. Veți reduce considerabil cantitatea de apă consumată.

14. Închideți robinetul

Зеленые советы

 

Puteți salva până la 19 de litri de apă pe zi, dacă veți închide robinetul când vă spălați pe dinți. Același sfat este valabil și pentru spălat vase, unele acțiuni în acest proces nu au nevoie de un flux constant de apă. Luați o atitudine ca și la stingerea luminii.

15. Reparați conducte în baie
Poate faptul că apa picură dintr-o conductă nu deranjează pe nimeni, dar imaginați-vă cât de multă apă se va scurge timp de un an. Și dacă sunt mai multe defecte? Pur și simplu, reparați conducte, acest lucru va ajuta planetei.

16. Acoperiți piscina atunci când nu vă folosiți de ea
Nu numai că veți preveni evaporarea apei și nevoia de a completa, dar și piscina va rămâne curată, necesita mai puține chimicale și va reduce nevoia de a folosi pompe și filtre pentru purificarea suplimentară - toate măsurile vor economisi apă și energie.

17. Reduceți timpul de a lua un duș
De fapt avem nevoie doar de un duș timp de 5 minute! Dușul scurt nu înseamnă lipsa de igienă! Ați petrecut în cabina de duș cu 2 minute mai puțin – ați salvat aproximativ 38 de litri de apă.

18.Refolosiți  "apa uzată"
Irigați grădina, plante de interior cu apa după cartofii fierți sau paste!

Зеленые советы

 

19. Înlocuiți becurile incandescente cu LED-uri

Dacă fiecare familie va înlocui becurile convenționale din casă cu LED-uri, acest lucru va reduce nivelul de poluare a mediului înconjurător similar cu eliminarea milioanelor de vehicule de pe trasee. Dacă nu vă place lumina acestor lămpi, cel puțin le puteți pune în acele locuri, unde este nevoie de lumină foarte rar - în dulap, la balcon, etc.

20 . Reduceți temperatura încălzitorului de apă
De câte ori în viață aveți cu adevărat nevoie de temperatura apei de peste 40 de grade? Încălzitorul prevede un standard de 60 de grade, dar scăderea temperaturii la 40 de grade poate salva până la 10 la sută din costurile de încălzire a apei.

21. Folosiți butonul "cruise control" în mașină
Dacă mașina dvs. are o funcție de control al vitezei, utilizați funcția în acest scop. Cu ea, mașina va merge la 15 % mai eficient. Ținând cont de prețurile actuale la combustibil, puteți economisi decent.

22. Gândiți-vă la energie solară
Încercați să instalați pe acoperiș mici panouri solare și foarte curând veți simți beneficiile.

23. Monitorizați starea termică a casei dvs.
Dacă utilizați sistemul de încălzire autonom sau aerul condiționat, reduceți temperatura cu doar un grad în timpul iernii și ridicați la un grad în timpul verii. Fiecare grad poate economisi până la 10% de energie. În cazul în care ferestrele dvs. nu sunt destul de izolate, există o șansă că veți încălzi în același timp și strada.

24. Opriți aparatele electrice pe timp de noapte
Dacă veți opri computerul și nu-l veți lăsa în modul de repaus, puteți economisi până la 40 de wați de energie electrică pe zi. Dacă nu doriți să așteptați dimineața până ce pornește computerul, atunci de ce acesta nu s-ar încărca până ce vă spălați? Sau îl setați pe pornire automată atunci când vă treziți.
Același lucru este valabil și pentru alte aparate electrice – scoateți din priză  televizorul, încărcătoare și alte aparate de uz casnic.

25. Procurați aparate electrice eficiente
Procurați dispozitive cu modul de consum redus de energie, care costă un pic mai mult decât cele convenționale, dar sunt mai durabile, mai inofensive pentru mediul înconjurător și vor salva banii pe facturile comunale. De exemplu, mașina de spălat cu modul de consum redus de energie folosește 50 la sută mai puțină energie și 50 la sută mai puțină apă decât mașinile de spălat standard, ceea ce înseamnă economii mari ... pentru o lungă perioadă de timp. 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 03 februarie 2014 9:34
Vizualizări: 3797

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
40
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
216
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
337
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
443