ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sîrbu: Situație alarmantă în bazinul rîului Nistru (+Video)

Bazinul rîului Nistru se află într-o stare ecologică catastrofală, o spune președintele Asociației EcoDava, Igor Sîrbu.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, acesta menționează că rîul Nistru seamănă acum mai mult cu o mlaștină iar adîncimea este pe alocuri pînă la un metru.

„Pe teritoriul ucrainean, sînt foarte multe fabrici de producere a îngrăşămintelor pe bază de potasiu, vechi depozite de pesticide foarte nocive, periculoase pentru sănătatea oamenilor, fiind în imediată apropiere a rîului, vechi și uzate, acestea fac ca deşeurile să ajungă în apele Nistrului”, spune Igor Sîrbu.

Totodată acesta spune că problema rîului este una majoră și depinde nu doar de poluare, dar și de faptul că în Ucraina pe Nistru se construiesc în ultimul timp noi lacuri de acumulare și noduri hidrotehnice, care au dus la schimbări radicale. Cu regret, temperaturile şi regimul hidrologic au dus la aceea că 80% din fauna rîului a dispărut, iar fluxul de apă care ajunge pe teritoriul Republicii Moldova a scăzut brusc.

Continuare: noi.md


ABONAȚI-VĂ
Joi, 02 septembrie 2021 14:37
Vizualizări: 439

Citiţi de asemenea

Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
155
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
188
Fundația ECODAVA, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru, va organiza la data de 24 septembrie 2022 o acțiune ecolo...
779