Sirop din topinambur — ce este şi pentru ce ar trebui?
Sirop din topinambur - ce este şi pentru ce ar trebui?
Proprietăţi utile
În timpuri trecute se menţiona: "Spune-mi ce mănânci şi eu vei spune cine eşti". Această zicală simplă ascunde o semnificaţie foarte profundă. În fiecare zi, alegând unele sau alte produse, de fapt, alegeţi între diferiţi nutrienţi, micro- şi macro elemente. În final, alegerea dvs. afectează direct sănătatea dvs., crează posibilităţi pentru mintea şi corpul dvs. Din spusele putem trage o concluzie simpla: dacă mâncaţi alimente sănătoase, veţi fi sănătoşi! Este într-adevăr un fapt, confirmat de numeroase studii ştiinţifice - majoritatea problemelor de sănătate ar putea fi evitate pur şi simplu prin alegerea unui regim alimentar sănătos. Încercaţi, dvs. nu riscaţi cu nimic, tocmai invers ...
Dulce fără zahăr!
O altă veste bună este că, în scopul de a încerca acest adevăr simplu nu trebuie să schimbaţi complet dieta dvs., renunţând la alimente preferate. Calea lungă începe cu primul pas - la început este suficient să înlocuiţi, de exemplu, un produs cum ar fi zahărul.
Răul cauzat de "moarte dulce" (astfel a fost numit zahărul în mass-media), este discutat de mai mulţi ani de către oameni de ştiinţă. Mai mult decât atât, în baza acestei teorii este construită în mare parte industria îndulcitorilor, care, apropo, de asemenea, nu diferă prin proprietăţi utile. Deci, ce să facem în această situaţie? Vă sugerăm să gustaţi siropul din topinambur (nap-pocesc), proprietăţile utile ale căruia nu pot fi puse la îndoială! Dar, în primul rând, ne vom lămuri: ce fel de "bestie" este acest topinambur?
Anghinare
Topinambur – planta tuberculată, bine-cunoscută indigenilor din Brazilia din timpuri imemoriale. În Europa a fost introdus în secolul XVII şi s-a bucurat de o anumită popularitate, dar numai acum oamenii de ştiinţă au început să vorbească despre topinambur ca despre o "legumă a secolului XXI”.
Cercetările, care au început în a doua jumătate a secolului XX şi sunt încă în curs de desfăşurare, au confirmat că topinambur (de asemenea, cunoscut sub numele de nap porceşti sau anghinare de Ierusalim) – este o plantă în toate sensurile uimitoare şi unică.
În Rusia, anghinarea a apărut în secolul XVIII. La început, noutatea agricolă a fost cultivată în Siberia şi Altai. Dar treptat interesul faţă de anghinare, proprietăţile utile ale căreia au fost încă necunoscute, a scăzut şi în zilele noastre a găsi topinambur nu este o sarcină uşoară.
Această plantă reuneşte o concentraţie rară de substanţe nutritive şi de vitamine. De exemplu, după conţinut de fier, topinambur întrece toate celelalte tubercule, populare în Rusia (cartofi, sfecla, ridiche). În plus, în afară de fier, topinambur conţine astfel de micro- şi macroelemente, cum ar fi: siliciu, calciu, magneziu, fluor, sodiu, crom şi aşa mai departe. Este demn de remarcat, în special, conţinutul ridicat de siliciu, care este activ implicat în metabolismul celulelor din organism. De altfel, cea mai mare concentraţie de siliciu şi de fier este în coaja tuberculilor, de aceea este recomandat să consumaţi topinambur împreună cu coajă.
În plus, topinambur conţine o cantitate mare de aminoacizi valoroase (de exemplu: lizina, valina, arginina), grăsimi, proteine, vitamine (grupul B, vitamina C şi PP). Concentraţii foarte mari în topinambur a substitutului natural al insulinei - inulină, de aceea legumele sunt folosite în tratarea diabetului zaharat. Dar cel mai valoros poate fi considerat conţinutul ridicat de carbohidraţi (fructoză), care depăşeşte conţinutul acestei substanţe în sfeclă de zahăr şi trestie de zahăr.
Sucul de topinambur contribuie la normalizarea tractului gastro-intestinal, tratează arsuri la stomac (normalizează aciditatea în stomac), elimină colici şi stimulează peristaltismul. De asemenea, topinambur afectează benefic sistemul cardiovascular şi serveşte ca un instrument preventiv excelent pentru boli, cum ar fi tahicardie, hipertensiune arterială, boli coronariene, ateroscleroza.
Printre altele, topinambur ajută la boala de piatră urinară şi gută, anemie, previne depunerea sărurilor şi acumularea grăsimilor. Topinambur ar trebui să fie inclus în dieta orăşenilor, pentru că ajută organismul să lupte cu factorii negativi ale mediului înconjurător.
Sirop din topinambur se face la o temperatura de 55 de grade, ceea ce este necesar pentru păstrarea micro- şi macroelementelor. Compoziţia: siropul conţine doar anghinare şi apă - nu se folosesc nici conservanţi, nici îndulcitori. Vă oferim un produs natural şi sănătos, care corespunde în totalitate cu sloganul "dulce fără zahăr!”
Sursa: mytopinambur.ru