Siropul de arțar previne diabetul
Siropul de artar provine din seva localizata in interiorul scoartei arborelui, urmand sa fie fiarta pana la evaporarea continutului de apa. Este o substanta nutritiva, bogata in tiamina, fitohormoni, acid abscisic, vitamine, minerale, precum mangan, zinc, potasiu, sodiu. Acesta are proprietati anticancerigene, antibacteriene, antioxidante si antidiabetice.
Siropul de artar este asociat cu prevenirea diabetului. Totodata, contribuie la protectia sanatatii inimii, reduce efectele aterosclerozei, este necesar functionarii normale a celulelor endoteliale, reduce riscul deteriorarii membranelor endoteliale, ajuta la repararea musculara si a celulelor afectate, mentinand in acelasi timp oasele sanatoase si nivelul glicemiei in cote normale.
Siropul de artar este o sursa excelenta de mangan, dar si zinc, elemente benefice organismului si aliati importanti ai sistemului imunitar. Cercetarile au demonstrat ca lipsa de zinc determina reducerea celulelor albe si a imunitatii, in timp ce manganul ajuta la reducerea inflamatiilor si poate actiona ca imunostimulant.
Manganul continut de acest sirop este asociat cu productia de energie, functionarea corespunzatoare a tiroidei, echilibrarea nivelurilor de zahar din sange si absorbtia de calciu. In plus, manganul este si un antioxidant puternic, protejand impotriva radicalilor liberi din organism. Acest sirop poate contribui si la sanatatea sistemului reproducator, participand la producerea de hormoni sexuali.