ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Smart zgârie-nori din piele absoarbe lumea din jurulAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Designeri poziţionat într-un fel de consolidare a-fantezie printre chip de mare se ridică şi uşor plecat (Figura Philips). Fanii bionics dori să atragă o paralelă între creaturi vii şi maşini neobişnuite. Şi cât de des, comparativ cu organism viu clădiri întregi. Atunci când această comparaţie nu pare o exagerare? Acest lucru ar putea întâmpla în curând. În acelaşi timp, să ia o plimbare pe zgârie-nori, care trăiesc în armonie cu natura, pune la dispozitia proiectantilor olandeze.


Experţii de la Philips a decis să vis, cum va clădiri rezidenţiale în chineză mega-oraşe în 2020. De ce chinezi? Aceasta este una dintre ţările cu cea mai rapidă creştere din lume, urbanizarea în care există un ritm extraordinar.

Nu e de mirare că este China a creat un monstruos comunale la 50 de mii de oameni. Şi este proiectat pentru China spaniolii o dată pe turn bionice la 100 de mii de locuitori şi un grup international de arhitecti - oraş straniu că seamănă cu un stup.

Aspectul acestei cladiri nu se schimbă de la un capriciu al designeri, şi ca răspuns la schimbările din mediul extern, şi mai mult - ascultarea de comenzi de apartamente (ilustrare Philips).
Aspectul acestei cladiri nu se schimba de la un capriciu al designeri, şi ca răspuns la schimbările din mediul extern, şi mai mult - ascultarea de comenzi de apartamente (ilustrare Philips).Spre deosebire de predecesorii săi, oameni de la Philips plasate în centrul ecologie. Ei spun, fără nici o metropola nu supravietui sa rapidă creştere proprii. Şi dacă aşa - viitorul clădirii în sine trebuie să se furnizeze electricitate, lumina si apa.

În general, această abordare nu este noua. S-ar părea - ceea ce este atât de dură? Adauga panouri solare si mori de vant, sistemul de colectare a apei de ploaie şi "transport" de natural adânc de soare în structură. proiecte legate de am văzut.

Numai cu realizarea există o zgudui - mai mare turn, cu atat mai greu este de a scrie pe el toate sistemele de mai sus la o dată. Acest "zero" case - este o altă problemă. Astfel de case, auto-susţine "este deja pachete de constructii, chiar şi concurenţa internaţională efectuate.


"Flori" pe turela ascunse în vreme tulbure, deschizând accesul luminii la secţiunile transparentă a celulelor care alcătuiesc perete. În lumina strălucitoare sunt trimişi, de trecere a razelor de panouri PV interior (ilustraţii Philips).Dar, de îndată ce metode similare de a încerca să se aplice foarte inalt turn - nu este întotdeauna bună.

Philips a decis că funcţia de colectare a lumină şi apă ar trebui să fie distribuite uniform pe toate zidurile exterioare. Nu nevoie de nici o piscina pe acoperis, nici morile de vânt uriaşe în arcade, să nu obstrucţioneze fatade solare sau petrece volumului intern preţioase de la turnul de depozitare supersystem şi distribuţia de energie.

Toate acestea ar trebui să se asigure că fiecare metru pătrat de ziduri, care, pe un plan de olandeză, trebuie să fie ceva care seamănă cu pielea de un organism viu sau membranele celulare.

Deci nu a fost un proiect "ecologică locuinţe de sunet - 2020" (durabilă Habitat 2020) - verde în fiecare sens al cladirii, din piele-biCAL "piele".

Compania sa a dezvoltat în cadrul iniţiativei sale de design Sonde, concepute pentru a găsi conturul viitoare în civilizaţiei noastre tehnologice.

Peretele exterior cu o transparenţă controlate, fibre optice, celule solare, bateriile şi LED-uri - toate acestea ar trebui să creeze un sistem de iluminat care să răspundă la orice cerere din partea utilizatorului (ilustraţii Philips).
Peretele exterior cu o transparenţă controlate, fibre optice, celule solare, bateriile şi LED-uri - toate acestea ar trebui să creeze un sistem de iluminat care să răspundă la orice cerere din partea utilizatorului (ilustraţii Philips).Pielea nu protejeaza doar de corp. Ea participă de asemenea la metabolismul cu mediul înconjurător (respiraţie pielii, detoxifiere prin transpiratie), sintetizeaza vitamina D sub actiunea luminii ultraviolete şi aşa mai departe.

Deci, în pielea "de la Philips. Mii de peretii celulelor, cum ar fi celulele trebuie să rezolve mai multe probleme. Bazat pe mica floare-raisers, "creste" de la perete şi rotiţi în direcţia de soare, a efectuat apoi o mulţime de sisteme.

În primul rând, o parte din lumina colectate cade pe-a construit în celule solare, ceea ce face de energie electrică. În al doilea rând, o parte din lumina merge adânc în interiorul clădirii, oferind o acoperire a interiorului în timpul zilei. Şi aceasta - pentru a economisi energie.

Aceste flori nu renunţe la o funcţie terţă: cupa lor colecta apa de ploaie îndreptată spre rezervoarele de stocare din interiorul turnului.

În paralel cu filtrare a apei (în special, nu vor fi aplicate de dezinfecţie cu raze ultraviolete) si re-utilizati ori de câte ori este posibil, apa este o decizie tehnice pentru a reduce nevoia de structuri în apa furnizată din exterior.

Apelor pluviale colectate sunt folosite în duş, curăţate şi a trimis la nevoile tehnice. Clădirea, care trăieşte în condiţii de deficitul de apă, este obligat să fie o staţie de spaţiu mic (ilustraţii Philips).
Apelor pluviale colectate sunt folosite în sufletul este purificat şi trimis la nevoile tehnice. Clădirea, care trăieşte în condiţii de deficitul de apă, este obligat să fie o staţie de spaţiu mic (ilustraţii Philips).Prin găuri în floare "," într-un canale speciale şi intră în aer. Aici este o funcţie a patra, şi chiar o cincime. La urma urmei, acest lucru se dovedeşte a aerului turbina eoliana in miniatura, producătoare de energie electrică din nou, şi mai mult - trece prin filtru şi intră în cameră.

În plus, difuzate prin canale de distribuţie în pereţi, aer comprimat este răcit, astfel oferind o naturale şi condiţionat.

Aceste unităţi de perete poate suge de umezeala din aer, spun autorii conceptului, deşi nu se specifică - în ce fel.

Şi totuşi, olandeză menţionează built-in captarea dioxidului de carbon, fără a preciza - cum se va opera.

Zgârie-nori respira vânt liber.
Sub vintul respira liber zgarie-nori. "Flori" a juca rolul de deschideri de ventilare (ilustraţii Philips).Dar în acest minuni vis de constructii de la Philips nu se termina aici. De exemplu, nu există nici ferestre convenţionale. Universal "celulele pielii" dura până pe întreaga suprafaţă a peretelui.

Dar locuitorii din casa va putea încă să admire peisajul şi lăsaţi lumina naturală în camerele lor. Faptul că blocurile de perete sunt transparente, controlat electronic cu lumina-strat absorbant.

Apăsare a unui buton - şi înainte de proprietarul apare ecranul de start. PEacham persoană poate schimba în mod arbitrar de propria dimensiune şi chiar o imagine, provocând viaţă pentru anumite tipare.

Ficţiune? Dar o astfel de fereastra interactiv Philips a arătat toamna anului trecut. Desigur, ea nu poate produce chiar un curent de apă şi se colectează, dar reacţionează la valul de mână.

În cele din urmă, în aceeaşi cameră pereţii ar trebui să fie construite reactoare miniaturale care produc biogaz din deşeuri organice. Acesta este folosit pentru încălzirea clădirilor şi pentru gătit.

Prelucrarea diferitelor tipuri de deşeuri - subiect la modă în ultimele decenii. Autorii a clădirii de viaţă cred că bioreactoare miniatură în viitor va apărea în apartamente separate (ilustraţii Philips).
Prelucrarea diferitelor tipuri de deşeuri - subiect la modă în ultimele decenii. Autorii a clădirii de viaţă cred că bioreactoare miniatură în viitor va apărea în apartamente separate (ilustraţii Philips).Pentru tehnologiei moderne, fiecare separat, un astfel de sistem nu este un "secret". Doar aici integrarea tuturor aceasta în blocuri universal de perete - o sarcină uşoară. Cum va toate aceste ţesături sunt aerul şi artera de apa, si da chiar fibre?

Nu mai puţin o întrebare - soldul de energie şi apă într-un Locuintelor Durabile. Cum o astfel de cladire poate fi de fapt, independent? Orasele, deoarece va fi aceeaşi giganţi, prins cu nerabdare si lumina, şi vânt şi piezişe dusuri flux?

Poate că, de la tradiţional de aprovizionare cu cabluri electrice şi a apei într-o astfel de construcţie neobişnuită a refuza în continuare nu trebuie să.

Până în 2020, nu există încă timp pentru a răspunde la aceste întrebări. Dar un singur lucru putem spune acum: ideea de descentralizare a sistemelor de susţinere a vieţii zgarie-nori merită atenţie. Cel puţin ca un complex auxiliare, reducerea sarcinii pe clădirea asupra mediului. Ce un visător de Philips şi de a dovedi.


"Materialul este furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru ) "

Luni, 17 noiembrie 2008
Vizualizări: 2832

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
63
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
369
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
509
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
377