ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Smartphon-ul poate duce la pierderea vederii
 

Acest lucru a fost declarat de către oftalmologul britanic David Ellambi. Potrivit lui, pentru a nu deveni clientul fidel al cabinetului medical, este bine ca telefonul să fie utilizat moderat.

Omul de știință a spus că de la apariția smartphon-ului (1997), numărul de persoane cu miopie severa a crescut cu 35%. Oftalmologul este sigur de faptul că în zece ani această cifră va crește cu 15%.

Potrivit declarațiilor experților, în grupul de risc intră copiii și adolescenții. Ei au observat ca folosind telefonul pentru a vizualiza fotografiile și clipurile video, persoana îl ține la 30 de centimetri de față, iar unii reduc această distanță pînă la 18 centimetri. În același timp, ziarele și cărțile oameni le țin la patruzeci de centimetri de față.

Omul de știință britanic este convins că utilizarea telefoanelor inteligente aproape de ochi va conduce la dezvoltarea unei miopii mult mai devreme decît de obicei apare această boală. Oftalmologul spune că miopia poate veni și la o vîrstă foarte fragedă – la 21 de ani.

Potrivit lui, în cazul în care situația va rămîne la fel sau se va înrăutăți, în zece ani, circa 50% din locuitorii de 30 de ani ai planetei noastre vor fi  miopi.

Cauza este timpul petrecut în fața monitoare de calculator, precum și telefoanele inteligente, care tot mai mult intra în viața umanității.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Joi, 28 august 2014 16:49
Vizualizări: 2033

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
518
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
504
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
530
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
248