ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Soba în casă – cum să te simți bine cu ea
 

Acum câțiva ani, renovând o casă veche, am observat că în ea erau instalate două sobe. Am încercat să înțeleg, pentru ce se foloseau două sobe? Mai apoi am mai întâlnit încă o casă de acest fel.
S-a dovedit, că în trecut în casele mari se făceau două sobe. Prima - mare, principală, a doua - mică, suplimentară, în popor se numea ”podtopok”.

Până a avea o casă mare, n-am acordat atenție acestui detaliu. Acum însă, mi-am dat seama de ce este nevoie de această sobă mică pentru o viață confortabilă.

În esență, dacă casa este mare și are o singură sobă, curenții de aer din toate părțile pe podea se îndreaptă spre sobă, se ridică în sus, apoi de-a lungul tavanului se îndreaptă spre pereți și apoi, în jos. Ca urmare, în casă se simte diferența de temperatură și nu este chiar confortabil .

Am observat acest lucru la mine acasă. Prin urmare, dimineața, atunci când era mai rece, uneori foloseam aparatul de încălzire, și în casă se făcea mai bine.

Soba suplimentară schimbă mișcarea fluxurilor de aer spre soba principală, agitând aerul. Temperatura în casă se face mult mai uniformă.

De aceea, acelor care construiesc o casă mare cu o singură sobă, le sfătui să se gândească cum să facă o sobă suplimentară sau să instaleze un aparat de încălzire electric mic, de un 1 kW, sufucient pentru amestecarea aerului și uniformizarea temperaturii în încăpere.

Duminică, 15 februarie 2015
Vizualizări: 2130

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
49
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
99
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
142