ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Societatea viitorului în OceanulAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Unul din structura planificate pentru societate "a viitorului" - platforma de beton armat la suprafata, fabricate de compania internationala de tehnologie marină plutire Systems (ilustraţie din seasteading.org site-ul). lucruri uimitoare apar deseori in locuri surprinzatoare. Din Silicon Valley, de exemplu, în cazul în care miliardari vor să lucreze pe un skateboard, iar investitorii, îngerii pot da bani numai sub o idee stralucita. Este aici că un grup de geek excentric decis sa construiasca un stat liber în apele internaţionale. Aceasta nu este doar un vis naiv.

Inteligente efort absolvenţi Stanford şi capitalişti de risc au relevat la ideea utopică inevitabil la lumină o nebunie raid.

"Lumea apelor", a fost numit de Institutul de marină aşezări ( Institutul Seasteading - STI), sau, mai simplu - "marină ferma. Lui obiectiv - crearea a oceanelor "experimentale societăţile cu ţările dezvoltate, politice şi juridice sistemelor sociale." La baza tehnologice corespunzătoare.

Toate într-o manieră businesslike şi fără sentimentalism nejustificată: a dezvoltat un proiect de societate înregistrată, a făcut site-ul, a lansat un comunicat de presă şi, pentru a găsi un investitor. Nu a fost mult timp în vine: în luna aprilie a acestui an, finantatorul milionar şi fondator al PayPal, Peter Thiel (Peter Thiel) a anunţat intenţia de a finanţa "fermă" şi a făcut chiar şi tentativă de donaţie în valoare de 500.000 dolari.

Conceptul de societate în viitor s-au dezvoltat două persoane: Petri Friedman (patri Friedman) şi Wayne Gremlich (Wayne Gramlich). Personalitatile lor merită o atenţie specială.

Petri şi Wayne - dezvoltatorii şi inspiratorul ideologic al proiectului. Peter şi Joe - sunt membri ai Consiliului de Administratie al STI şi de a ajuta în rezolvarea problemelor de dezvoltare strategica. De altfel, Friedman Petri - nepotul foarte Milton Friedman, laureat al Premiului Nobel în economie şi una dintre cele mai faimoase economişti a secolului XX. Poate de aceea proiectul a fost nu numai o formă arhitecturală, dar şi conţinutul ideologic (Figura MEMBARNA).
Petri şi Wayne - dezvoltatorii şi inspiratorul ideologic al proiectului. Peter şi Joe - sunt membri ai Consiliului de Administratie al STI şi a ajuta la rezolvarea problemelor de dezvoltare strategica. De altfel, Friedman Petri - nepotul foarte Milton Friedman, laureat al Premiului Nobel în economie şi unul dintre cele mai renumite economişti a secolului XX. Poate de aceea proiectul a fost nu numai o formă arhitecturală, dar şi conţinutul ideologic (Figura MEMBARNA).

Petri, care este director executiv al STI, - doar chintesenta noţiunile filistine de lance drum liber IT-industriale. Prin propria admiterea sa, după Stanford (Stanford University) şi a primit un MBA de ceva timp a lucrat de către Google. Si apoi, în câţiva ani a fost doar a face "lucruri suspecte în plăcerea ei - să joace poker şi a fost activ în activităţile sociale pe Internet, unde a organizat două comunităţii şi a discutat şi sociale idei filozofice.

Wayne, dimpotrivă, mai grave, el este un specialist respectat în Valley. A absolvit Facultatea de Tehnologie Massachusetts (MIT) şi a lucrat la Sun Microsystems. Gremlich - inginer şef, "ferme", este responsabil pentru partea tehnică a proiectului.

reconstrucţie artistic al aparenţelor posibile de aşezări marin (ilustraţie de la wired.com site-ul).
reconstrucţie artistic al aparenţelor posibile de aşezări marin (ilustraţie de la wired.com site-ul).

Aparent, numai o tânără şi lipsită de griji fuziune experienţă sofisticate ar putea transforma o societate sălbatică în ceva tangibil. Şi ce ar fi?

Pentru a porni pe tehnologia: din moment ce proiectul în serios, trebuie mai întâi a vrut să verifice pe Kitty. Crescut bani vor fi cheltuiţi pe un prototip al unei manastiri ocean viitor, care va stabili în San Francisco Bay în următorii doi ani.

Ulterior, obiectul în San Francisco va servi drept un teren care dovedesc de testare a funcţionării nu numai deasupra apei, dar ... a scris (o ilustraţie din seasteading.org site-ul)." width=478 height=346>
Ulterior, obiectul în San Francisco va servi drept un teren care dovedesc de testare a funcţionării nu numai deasupra apei, dar ... "" root oraşelor-state. În timp ce proiectul de locuinţe subacvatice acolo, dar probabil va arata ceva de genul Poseidon subacvatice hotel, care le-am deja scrise (ilustraţie de pe site-ul seasteading.org).

În esenţă, de design va fi un tub gigant din beton armat, la care partea de jos este ataşată de balast controlat. Se poate umple de apă şi aer - de reglementare a platformei deasupra nivelului mării.

La ferma "" oferă întreaga 28 de metri pătraţi de persoană (300 de metri patrati) - în general, "comunist", camera de zi, care se află în interiorul tubului central. În partea de sus a platformei este planificată pentru a se potrivi de birouri, gradini, gradini de legume, panouri solare, turbine eoliene, şi (după cum la fel fara el!) Antena satelit pentru acces la Internet.

Un prototip al unei societăţi "a viitorului", care urmează să fie construit pe baza unui ulei de tip platforma plutitoare SPAR . Designul va permite construcţia să fie mai stabile, deoarece o parte de apă în acest caz, a rezistenţei cel vânt posibil. "Acest lucru va reduce suprafaţa expusă la vânturile şi valurile oceanului", a spus Wayne Gremlich.

Schema este indicată, deoarece, în conformitate cu directorul tehnic al STI, se va uita de design
Sistemul este indicat, ca, în funcţie de director tehnic al STI, se va uita de design "Ferme". Nivelul apei din compartimentele de balast se va mări sau micşora în funcţie de nevoie (o ilustraţie din seasteading.org site-ul).

Potrivit dezvoltatorilor, "un set de" add-on platforma va depinde în continuare pe modelul de afaceri final al proiectului: prevede crearea de "calm" akvasoobschestva, şi doar un centru turistic.

"Noi nu vrem să aleagă orice strategie, pentru că noi credem că oameni diferiţi vor dori să ne viziteze pentru motive diferite", spune Gremlich.

Dan Donovan (Dan Donovan), timp lung de angajaţi din sectorul gazelor naturale companiei Dominion , care a lucrat doar în zona San Francisco, a declarat că planurile pentru romanticii din Silicon Valley nub nu este pentru a trage. platforme plutitoare sale Compania a fost prototip STI mult mai mult. "Ei au fost aşezări mobil, - explică Donovan - De fapt, ei pot muta din loc în loc, şi ei pot trăi o lungă perioadă de timp mai multe persoane.".

Pe baza Spar-platformă există opţiuni diferite de design: fie o singură coloană, şi câteva (de la o ilustrare seasteading.org site-ul).
Pe baza Spar-platformă există opţiuni de design diferite: fie o singură coloană, şi câteva (de la o ilustrare seasteading.org site-ul).

Deşi era evident făcut destul de greu de lucru, fondatorii STI recunosc - au nici un plan tehnice detaliate pentru construirea a oraşului "a viitorului. Unii ingineri, cel puţin în funcţie de Gremlicha, sceptic în privinţa proiectului, inclusiv, nu datorită bugetului redus. "Aproximativ o necredincioşi Thomas", se lamentează Wayne.

Dar unii nu, si sa bugetar încă gestionate. Ideea "a prins" Chiar maturate de afaceri brokeri de investiţii. "După câteva decenii, privind înapoi la începutul mileniului nostru, oamenii vor vedea că TSI a fost un pas evident că inspirat din lume pentru a dezvolta mai eficiente şi practice publice modele", profeţeşte Peter Thiel, în declaraţia sa despre începutul de finanţare a proiectelor.

"Povestea este plin de nebuni care au încercat să construiască o societate ideală, dar ideea noastră este de a realiza obiectivele sale, fără a cădea în nebunie completă", mărturiseşte Lonsdale Joe (Joe Lonsdale), manager al fondului de hedging Clarium Capital Management , care a atras Ca preşedinte al Consiliului de Administratie al Institutului.

Ei bine, daca intelegerea magnaţi financiare, atunci proiectul poate fi o perspectivă foarte real.

STI se în considerare diferite opţiuni pentru protejarea de decontare. În plus faţă de design cele mai platforme, această premisă
STI se în considerare diferite opţiuni pentru protejarea de decontare. În plus faţă de caracteristicile de design platformei, această cameră "ferme" în centrul craterul "de deteriorare a solului sau construirea unui gard de securitate. Problema este că aceste opţiuni sunt posibile doar in cateva zone din lume oceanelor. Ei bine, sau în apele teritoriale ale altor state (ilustraţii de la seasteading.org site-ul).

Colonistii planul de a construi primul prototip de câteva milioane de dolari. Potrivit Petri Friedman a primit deja 500.000 dolari suficiente pentru a crea un design de proiect şi a planului de inginerie detaliate, precum şi construcţia de prototip va fi un cost suplimentar de până la 1.5 milioane dolari.

Dar nu intricacies de desene sau modele de balast au atras capital de risc. Proiectul are o idee.

La prima vedere se pare că în panteonul societăţilor utopic "prescris" doar un alt vis orgolios plictisit de intelectuali - cu cel puţin cincisprezece minute de faima în legătură cu acest securizat. Ideea nu este noua: profesor mai nebun in filmul "Omul-amfibieni" vis de o societate doar la partea de jos a oceanului.

De altfel, în istoria recentă a fost, de asemenea, proiecte similare. De exemplu, am scris deja despre acest Sealand în Marea Nordului sau de oraşul-nava Libertatea vase , dezvoltat de un excentric Norman Nixon (Norman Nixon), care ballotirovaCamping în prezidenţiale din SUA. Adevărat, costul ultima "navă" este foarte impresionant 10 miliarde dolari.

Nici unul dintre proiecte utopice incepand cu "stat" Platon nu a avut încă loc. Ciudat, nu? Cu toate acestea, entuziaşti de calculator nu este rusine de acest fapt. Ei au compus chiar o pagină de muncă 300 "Un ghid practic pentru organizarea de aşezări în largul mării" ( Seasteading: Un Ghid practic pentru homesteading marea liberă ). De altfel, în carte sunt toate descrise în detaliu: de la aspectele tehnice socio-politic.

Deci, bazat pe platforma plutitoare este planificată nu doar să creeze un oraş al libertăţii şi sybarites milionar plictisit geek, dar foarte reală alternativă la managementul de stat.

Pe baza platforma plutitoare va fi de a crea un sejur mult mai confortabil pentru noua ţară. Lor
Pe baza platforma plutitoare va fi de a crea un confortabil staţi mai mult pentru noua ţară. Lor "bun" sau cel puţin mai pământeşti guvernele îşi va face treaba mai bine decât "normale". Care decurg din migrarea va determina aceasta din urmă să-şi reconsidere opiniile cu privire la guvernare. Pentru a obţine sub protecţia dreptului internaţional este planificat să utilizeze conceptul de "pavilioane de complezenţă. Ei bine, de pavilion sau liber ... (ilustraţie MEMBARNA).

Administraţia publică - pe aceeaşi piaţă ca toţi ceilalţi, spune Petri. Cu toate acestea, pragul de intrare în această piaţă este foarte mare Într-adevăr, pentru a schimba status quo-ul, aveţi nevoie de a organiza alegeri şi de a câştiga ei, sau o revoluţie.. Nu cumpărătorii de guvernele nu este libertatea de alegere Schimbarea tradiţional al cetăţeniei - un proces foarte dificil. ".

Friedman estimează că construcţia platformei terminat de câteva mii de oameni (nu prototip) va costa câteva sute de milioane de dolari. Este relativ ieftin pentru un astfel de proiect. Un imobil de birouri bune de la Moscova ar putea costa bani comparabile. Şi apoi - pe tot cuprinsul statului.

Cu acest nivel de costuri Friedman prezice dezvoltarea unor constelaţii întregi de oraş-stat a mărilor şi sate. Oamenii vor putea alege condiţiile de viaţă şi de management de mediu. În cazul în care politica partidului şi guvernului nu ti se potriveste - esti binevenit. Dar puteţi alege între existente "casa" - pentru că ei vor fi, teoretic, foarte mult!

"La fel ca bunicul meu şi tata, eu sunt gata să-şi apere ideile lor, şi cred că nevoia pentru un astfel de proiect este un număr foarte mare de oameni", spune Petri.

"Noi nu vrem să facem un alt Paradise Island Vrem să aducă competiţia pentru cetăţenii din industrie, administraţie publică,. Repetat el Wayne.

guvernare Industrie "... Ceva despre acest lucru cu siguranta este.

Desigur, unul dintre obiectivele principale ale oricărui guvern civilizat - să asigure siguranţa cetăţenilor. Dar Petri şi Wayne nu este foarte mult să vă faceţi griji despre securitate. Nr complexe sol-aer să cumpere sau nu portavioane planificate: vreţi a ne limita la "arme de calibru automat." Asta este, va fi încă departe de utopie - în toate modurile posibile.

Asigurarea de siguranţă a cetăţenilor va fi subiect foarte sensibil în largul mării (Figura din wikimedia.org site-ul).r>
Asigurarea de siguranţă a cetăţenilor va fi sensibil problemă foarte în largul mării (Figura de la site-ul wikimedia.org).

Principalul motiv este un pericol ipotetic - pirati. Dar dezvoltatorii de proiect cred că vor avea niciun interes financiar: de ce ai luat la colonişti liber. Ta-un AK-... şi acum se dovedeşte că încă o utopie.

În general, mai mult de modelul socio-economice trebuie încă să lucreze.

Într-adevăr, dureri de cap principal pentru colonişti viitor - încercări inevitabil la "reale" guvernelor de a le extinde la un fel sau altul jurisdicţie. În acest caz, aveţi de gând să utilizeze conceptul de "pavilioane de complezenţă, cum ar fi Panama, de cumpărare este în acelaşi timp, de bani rezonabile. Ca urmare a acordului intră sub protecţia dreptului internaţional.

Chiar dacă ideea nu reuseste, istoria va rămâne în inimile comunităţii de Internet ca un memento că cei doi tineri, înarmaţi cu un sentiment de justiţie socială, perseverenta si filosofie objectivist, ar putea începe chiar de a întruchipa visul sale nobile. Şi vin la acest lucru cu inteligenţă şi fără emoţie mult. Dar chiar şi fără cinism machiavelic.

Cel mai important, în conformitate cu fondatorii "ferme", este că pune în mişcare. Acum le puteţi face la proiect pe baza full-time.Materialele furnizate de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru )

Luni, 11 mai 2009
Vizualizări: 2726

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
224
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
192
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
128
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
194