ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sol fertil — ușor!



 

 

 

Acum, pentru mai mulți oameni, solul fertil este o utopie. O abordare pur consumeristă a creşterii plantelor distruge stratul fertil al solului. Unii agronomi consideră că solul fertil este un pământ cu o anumită compoziție chimică. O astfel de concepţie este complet eronată, dar anume ea duce la distrugerea solului.

 

După cum se ştie stratul fertil al solului este relativ subţire şi se află la suprafaţa pământului. De asemenea, știm cu toții că pentru o dezvoltare normală a plantelor, solul în care cresc trebuie să fie afânat. Agronomii susţin că pentru a obţine acest lucru, trebuie să săpăm pământul în mod regulat. Prelucrând solul, noi la început îl transformăm în pământ, apoi în nisip și, în cele din urmă, în praf. Iar apoi respirăm cu el.

O altă greșeală este modul în care sădim plantele. Diferite plante consumă și produc diferite microelemente. Dacă pe răzor cresc diferite plante, ele se susţin reciproc și practic nu necesită îngrijire. Iar dacă întregul pat este umplut cu plante de o singură specie, atunci acestea încep să lupte între ele pentru un loc sub soare. Ca urmare a lipsei microelementelor obţinem plante bolnave. Noi încercăm să le vindecăm cu substanţe chimice şi din nou, conform sfatului agronomilor, nimerim într-un cerc vicios.

Solul fertil este un organism viu şi nu doar un număr de elemente chimice. Faptul că solul conține multe microelemente este efectul secundar al proprietăţilor organismului viu. Pentru a îmbunătăți fertilitatea solului, este necesar să perfectăm caracterul viu, iar solul viu singur produce microelementele necesare.

În primul rând, solul fertil nu este pământul. Pământul este doar o bază necesară în care se formează solul fertil.

Pentru a obţine un sol afânat trebuie să plantăm câţiva ani la rând plante anuale cu rădăcinile lungi. Atunci când rădăcinile se vor usca, vor rămâne pasaje datorită cărora solul va fi afânat.

Pentru a obține oligoelementele necesare pentru plante, trebuie doar să nu lăsăm paturile goale sub soarele arzător. Parțial, buruienile sunt plivite, parțial - lăsate, totodată, lăsaţi buruienile plivite tot aici, pe pat. În plus, sădiţi plantele în amestec unele cu altele şi nu formaţi paturi aparte dintr-o singură cultură.

Asta e tot, mai departe plantele și buruienile vor împărtăși microelemente între ele. Ultima problemă: de unde să luăm apă? Şi aici, de asemenea, nu este nici o problemă. Trebuie doar să acoperim răsadurile cu un strat de paie, frunze sau ace de conifere.

Acest strat se numește mulci. Mulți oameni care folosesc mulciul cred că doar menține umiditatea. De fapt, mulciul, de asemenea, produce umiditatea. Deasupra și sub mulci temperatura aerului este diferită, din cauza acestei diferențe pe mulci cad picături de rouă, atât de necesară plantelor.

Picăturile de rouă se formează nu numai în mulci, dar, de asemenea, în pasajele lăsate de rădăcinile vegetaţiei uscate, adică plantele anuale cu rădăcinile lungi aduc un beneficiu dublu.

Asta este toată tehnologia fertilităţii solului. După cum puteți vedea, nimic nu este complicat. Solul fertil se face atât de simplu că ne este greu să credem în această simplitate, prin urmare încă suntem în căutarea unui îngrășământ magic care va face solul nostru fertil. Dar adevărul este că acest îngrășământ nu există și nu poate exista.

 

 

Плодородная почва — это просто! Никаких химикатов

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 24 septembrie 2013 13:58
Vizualizări: 12009

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
207
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
323
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
434
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
291