--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

SolarWindow, sau cum să obțineți energie electrică din iluminatul artificial

Stratul transparent Solar Window generează energie electrică din lumina naturală și cea artificială. Stratul se aplică ușor pe suprafețele de sticlă și chiar pe hîrtie. Autorii invenției dau asigurări că procesul este adaptat chiar și la particularitățile industriei de construcții.

Solar Wondow constă din materiale organice, ce pot fi transparente sau colorate. Se aplică foarte ușor datorită masei mici – pentru aplicare se utilizează imprimarea prin jet cerneală, sau spray.

Stratul poate fi utilizat pe suprafețe mari ale zgîrie-norilor în calitate de sursă suplimentară de energie pentru compensarea cheltuielilor pentru consumul electricității.

SolarWindow poate fi aplicat pe geamurile caselor noi sau vechi. Poate fi montat acolo unde este puțină lumină naturală, în regiunile cu nebulozitate.

Instalarea SolarWindow pe un bloc cu 50 de etaje se răscumpără în mai puțin de un an. Totodată, avantajele acestuia sînt mult mai mari. Astfel, este o metodă bună pentru încetinirea încălzirii globale și reducerea emisiilor de carbon.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Încă în uz astăzi, în Anglia....
171
 Recent am povestit aceste povești unei prietene și am decis să le scriu acum. Copiii sunt profesorii noștri, nu mă...
124
Descoperiți proprietățile uimitoare ale semințelor de măr cu vitamina B17, capabile să distrugă bolile ca prin magie. Mă...
282
"Suntem Creatorii, Domnul ne călăuzește, iar noi îl simțim prin Conștiință, aceasta este Domnul în noi, mergi cu Conștii...
166