ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Soldatul pakistanez a stabilit un record de plantare a copacilor



Soldatul pakistanez a stabilit un record de plantare a copacilor


Imaginaţi-vă: în 18 ore si 40 minute, la 29 septembrie 2010, Mohammed Yusuf Jamil, caporalul Armatei Pakistaneze, singur, fără nici un ajutor, a plantat 20101 de puieţi de copaci, stabilind un nou record mondial Guinness.

Viteza medie de plantare a răsadurilor a fost de 18 copaci pe minut! Rezultatul ar putea fi mult mai spectaculos, dar observatorii oficiali meticuloşi, invitaţi pentru înregistrarea recordului, au respins 400 de răsaduri pe motiv că acestea nu au fost îndeajuns procesate.

Recordul precedent a fost stabilit de un canadian Ken Chaplin, care la 30 iunie 2001 a plantat 15170 de puieţi de pin rosu.

Înregistrarea recordului ar trebui să fie stabilită într-o zi, deci  Muhammad avea la dispoziţia lui 24 de ore, 4 dintre care el s-a odihnit.

El a început plantarea puieţilor în partea de est de lângă oraşul Gujranwala la ora 14 locală, în prezenţa reprezentanţilor presei şi ai filialei pakistaneze de Cartea Recordurilor Guinness. Suprafaţa zonei plantate a constituit 3,8 de hectare.

Eforturile lui Jamil au  fost recompensate. De la conducerea sa el  a primit un premiu în mărime de $ 7000 şi creşterea în rang.

În 2009, o altă echipă de pakistanezi din 300 de persoane a stabilit un record similar, dar la o scară mai mare. Timp de 24 de ore 300 de voluntari au plantat 541176 de copaci de-a lungul  malul râului Ind. În acea zi, suprafaţa zonelor verzi din Pakistan a crescut cu mai mult de 300 de hectare!

Personal, nu sunt un fan de tot felul de recorduri, mai ales al recordurilor Guinness, partea leului din care este pur şi simplu o aruncare cu căciula în câini. Şi vă pot sfătui această carte numai ca un somnifer foarte bun. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre un lucru cu adevarat util, cum ar fi plantarea puieţilor de copaci, eu, personal, ridic ambele mâini „pentru”. Să vă fie de bine şi primiţi recompensa, atât materială, cât şi morală.

Vizionaţi neapărat filmul documentar " Adevărul convenabil ", care relatează cum utilizarea corectă a gospodăriei silvice ajută la realizarea echilibrului ecologic natural pe planeta noastră.

 


Sursa cu link pe www.hindu.com

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 19 octombrie 2010 10:03
Vizualizări: 2324

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
179
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
150
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
135
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
333