ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Somnul împotriva obezităţiiSomnul împotriva obezităţii

După cum a fost dovedit, secretul formelor bune în parte depinde de un somn nocturn bun. Anume despre acest lucru au raportat oamenii de ştiinţă la o conferinţă consacrată problemelor privind excesul de greutate, care a avut loc la Amsterdam.

Savanţii de la Centrul European de Cercetare din Dijon (Franţa), în special, au declarat că, "după o noapte de somn insuficientă oamenii consumă mai multe produse alimentare cu 22 %, decât de obicei".

Printre participanţii grupului de testaţi: cei care au dormit patru ore, au suferit de o foame mai puternică, decât alţii, care au dormit opt ore.

Prin urmare, cercetătorii au concluzionat, că privarea de somn măreşte cantitatea de alimente consumate şi poate fi un factor, care influenţează apariţia obezităţii şi excesul de greutate.

Un alt studiu, efectuat în Olanda de către cercetătorii de la Universitatea din Maastricht, a constatat că, există o legătură între durata somnului la adolescenţi şi creşterea greutăţii. Adolescenţii, care au dormit mai puţin în copilărie, au mărit în greutate mai repede, decât acei care au dormit mai mult.

Trebuie să reamintim că, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru 2005, în lume au avut un exces de greutate în jur a 1,6 miliarde de adulţi, din care 400 de milioane sunt obezi. Deşi nu există date pentru ultimul an, probabil că situaţia nu s-a îmbunătăţit.

 

 

Sursa cu link pe iscience.ru

Luni, 14 februarie 2011
Vizualizări: 1804

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
113
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
104
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
212
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
81