ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Somnul împotriva obezităţiiSomnul împotriva obezităţii

După cum a fost dovedit, secretul formelor bune în parte depinde de un somn nocturn bun. Anume despre acest lucru au raportat oamenii de ştiinţă la o conferinţă consacrată problemelor privind excesul de greutate, care a avut loc la Amsterdam.

Savanţii de la Centrul European de Cercetare din Dijon (Franţa), în special, au declarat că, "după o noapte de somn insuficientă oamenii consumă mai multe produse alimentare cu 22 %, decât de obicei".

Printre participanţii grupului de testaţi: cei care au dormit patru ore, au suferit de o foame mai puternică, decât alţii, care au dormit opt ore.

Prin urmare, cercetătorii au concluzionat, că privarea de somn măreşte cantitatea de alimente consumate şi poate fi un factor, care influenţează apariţia obezităţii şi excesul de greutate.

Un alt studiu, efectuat în Olanda de către cercetătorii de la Universitatea din Maastricht, a constatat că, există o legătură între durata somnului la adolescenţi şi creşterea greutăţii. Adolescenţii, care au dormit mai puţin în copilărie, au mărit în greutate mai repede, decât acei care au dormit mai mult.

Trebuie să reamintim că, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru 2005, în lume au avut un exces de greutate în jur a 1,6 miliarde de adulţi, din care 400 de milioane sunt obezi. Deşi nu există date pentru ultimul an, probabil că situaţia nu s-a îmbunătăţit.

 

 

Sursa cu link pe iscience.ru

Luni, 14 februarie 2011
Vizualizări: 1793

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
84
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
398
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
531
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
394