ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sovîrvul pentru toate cazurile

Planta are proprietati anti-inflamatoare, calmante, antibacteriene, hemostatice, proprietăți, diaforetice, antispastice, emoliente.

În timpurile străvechi se considera că sovîrvul este un leac care alungă spiritele rele, el era folosit împotriva vrăjilor.

* Cistită, pielonefrita.

Peste 2 linguri de de iarbă uscată se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se ține 15 minute pe abur, se răcește 45 de minute, se strecoară, se stoarce și se adaugă apă pînă la starea inițială. Se administrează cîte 1/3 de pahar de 2 ori pe zi cu 15 minute înainte de masă.

* Infuzia

1 lingură de iarbă se fierbe cu 200 ml de uncrop, se inuzează 30 de minute, se strecoară înainte de consum, cîte 0,3-0,5 pahare de 3 ori pe zi pînă la masă.

Ajută la:

- mirosul neplăcut din gură;

- gastrite cronice cu aciditate scăzută, inflamarea esofagului, fortifică peristaltica.

- ulcerul stomacului și duodenului, constipații cronice, spasme în stomac și intestine, meteorism, ca remediu coleretic, în cazul bolilor ficatului, vezicii biliare, hepatită.

- Bronșite, pneumonie, răceli, astmă bronșic cu lapte fiert, mai ales pe noapte;

- dereglări ale sistemului nervos central, isterii, convulsii, epilepsie, excitație sexuală excesivă, insomnie.

- ca diuretic în cazul bolilor de rinichi;

- În cazul menstruațiilor dureroase și menopauză.

- hipertensiune, ateroscleroză.

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
63
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
369
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
508
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
377